آوی اشکنازی خبرنگار مسایل نظامی این رسانه عبری زبان در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، شرایطی که اکنون ارتش اسرائیل در نوار غزه پیدا کرده همه را به یاد شرایط مشابهی میاندازد که بیش از 20 سال پیش در لبنان دچار آن شده بود.
در بخشی از این گزارش آمده است: ارتش اسرائیل تقریبا به تمام مناطق نوار غزه حمله کرده است اما نتانیاهو همچنان مصر به ادامه این جنگ است، ما در حال پرداخت بهای بسیار سنگین این کار هستیم، همین دیروز بود که ما سه نظامی خود را بر اثر انفجار یک تله انفجاری در بیت حانون از دست دادیم.
در مقابل نخست وزیر نتانیاهو همچنان بر این مسئله پافشاری میکند که توافق مبادله باید در چند مرحلهای و بدون آتش بس انجام شود.
این کارشناس نظامی در این رابطه گفت: در واقع من هیچ دلیلی برای این پافشاری نتانیاهو در منطق نظامی پیدا نمیکنم، وقت آن فرا رسیده است که وارد یک گفتمان معقول در جامعه در این رابطه شویم، باید این مسئله به شکل جدی و گسترده مورد بررسی قرار بگیرد، این مسئله اصلا به موضوعهای کلاسیک سیاسی مربوط نمیشود بلکه صرفا یک مسئله نظامی است و ما به خاطر آن در حال پرداخت بهایی سنگینی هستیم در حالی که بهای دیگری هم از جان اسرا پرداخت میشود.
معاریو در ادامه نوشت: شرایط میدانی و بر روی زمین هم چنان خوب نیست، ارتش اسرائیل در حال حاضر 3 لشکر را در این منطقه در اختیار دارد، تعداد زیادی از نیروی انسانی و ابزارها در اینجا مشغول و گرفتار هستند در حالی که اسرائیل به نیروی بیشتری در جبل الشیخ (سوریه) در شمال تا ایلات در جنوب نیازمند است.
ارتش اسرائیل در حال حاضر مواضع دفاعی در نوار غزه به خود گرفته است و در مقابل فلسطینیان جنگ پارتیزانی را در دستور کار خود قرار دادهاند و تاکنون هم موفق شدهاند به مواضع ارتش اسرائیل رسیده و آنها را با مشکل مواجه کنند.
رسانه عبری: نتانیاهو همچون دادگاه در کنست هم دروغ میگوید
یک رسانه عبری زبان تاکید کرد، وارونه جلوه دادن حقایق به کار دائمی نتانیاهو تبدیل شده است و نه تنها در بازجوییاش در دادگاه بلکه در کنست هم به دروغگویی میپردازد.
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، تال اشنایدر در یادداشتی که امروز سه شنبه در پایگاه اطلاع رسانی زیمان یسرائیل منتشر شد، تاکید کرد، بنیامین نتانیاهو دو ساعت بعد از جلسه بازجوییاش که در دادگاه مرکزی برگزار شد، به کنست رفت و با خودشیفتگی کامل به خوشبینی توخالی در رابطه با اقتصاد پرداخت و همه وقایع و حقایق روی زمین را نادیده گرفت.
نتانیاهو در حالی امیدوارانه از اقتصاد سخن گفت که تمامی دادههای موجود در رابطه با افزایش هزینههای زندگی، هشدارهای وزارت دارایی و کاهش جایگاه اعتباری اسرائیل را نادیده گرفت.
ساعت 16 دیروز (دوشنبه) بود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر بر روی صندلی مخصوص خود در صحن کنست نشست، او کمتر از دو ساعت قبل تر در دادگاه مرکزی تلآویو بازجویی میشد و بعد از آن به سرعت خود را به کنست رساند.
شاید این یک روز عادی برای رهبری باشد که متهم به ارتکاب جرم شده است و ما تقریبا به این شرایط (حضور سیاستمداران مجرم در دادگاه) عادت کردهایم.
در حالی که اعضای کنست در حال سخنرانی و اظهار نظر بودند، شماری از وزرا دور او را گرفتند چون قرار بود در بررسی بودجه سال 2025 شرکت کنند.
برخلاف دفعات گذشته او مشغول خواندن کتاب سخنرانیهای چرچیل یا اسناد دیگری نبود بلکه با فراغ بال به سخنرانی دو عضو کنست گوش داد، در حالی که لبخند از روی لبانش محو نمیشد، گویی که از عملکرد امروزش در دادگاه راضی بود.
اما زمانی که گزارش مربوط به جلسه آن روز دادگاه را مطالعه میکنیم به شرایط عجیبی بر میخوریم، نتانیاهو در این جلسه اعترافات حیاتی را انجام داد که مؤید کیفرخواست علیه او بود، از آن میان او تاکید کرد که فروش پایگاه خبری واللا را هدایت کرده است زیرا طبیعی است که نخست وزیر یا وزیر ارتباطات (هر دو پست را در آن زمان در اختیار داشت) در این بازار حضور داشته باشند، گویی که اصلا با واژهای به نام تضاد منافع آشنایی ندارد و اینکه اصولا یکی از دستور کارهای نخست وزیر خرید و فروش است.
او در کنار رویکرد دفاعی خود که همسرش سارا را مسئول موارد اتهامی معرفی کرده یا سخنانش در مورد پایگاه خبری واللا، نتانیاهو خط دیگری را هم در پیش گرفت و هر بار اعلام میکرد همه این کار را میکنند.
او در مورد فروش واللا تاکید کرد، این یک کار بی سابقه نبوده است بلکه اکثر رهبران چنین رفتاری را انجام میدهند.
در کنست هم به رغم حملات و انتقاداتی که علیه او صورت گرفت اما سعی کرد همچنان خود را خوشبین و امیدوار نشان بدهد.
یکی از اعضای کنست خطاب به نتانیاهو گفت: شما که همواره چرچیل را به عنوان الگوی خود معرفی میکنید، چرچیل در زمان حمله غافلگیرانه به لندن، بر بالای پشت بامهای لندن حضور داشت، شما در حین حمله موشکی ایران کجا بودید؟
چرچیل در میان ویرانیهای خانههای ویران شده گشت میزد و مردم را در آغوش میگرفت، آیا تاکنون شما پایتان به نیر عوز رسیده است؟
چرچیل از امید و وحدت سخن گفت و شما فقط با پایگاه هواداران خود سخن میگویید و بقیه را نادیده میگیرد، چرچیل خواهان بسیج همگانی شده بود اما شما در حال تصویب قانون فرار از خدمت سربازی هستید!
نویسنده در بخش دیگری از یادداشت خود آورده است: شاید یکی از دلایل راحتی نتانیاهو این بود که همسرش سارا در کنارش نبود، فردی که همواره برایش دردسر ساز است و حتی در دادگاه هم او را مسئول تمامی این اتهامات معرفی کرد.
با این وجود خوشبینی و امیدواری که نتانیاهو در سخنان خود در کنست در مورد سرنوشت ربوده شدگان داشت را هرگز نمیتوان جدی گرفت، تا زمانی که 100 نفر در غزه در اسارت قرار دارند، دشوار است که چندان به سخنان مبهم و دو پهلوی نخست وزیر دل بست، سخنان نتانیاهو در آن واحد هم امیدواری و هم یأس را در دل مخاطبان میکارد و همواره تکرار میکند که نمیدانم چقدر زمان خواهد برد.
حتی در بخشی از سخنرانیاش که تلاش کرد امیدواری اقتصادی را در دل مردم بکارد، ادعا کرد نشانههای واضحی از بهبود شرایط اقتصادی وجود دارند، به ویژه در بخش فنآوری دیده میشودف حتی به گزارشهای رسانهای همچون روزنامه گلوبس اشاره کرد، اما آنچه مشخص است، در اتاقهای در بسته در راس ساختار حاکمیتی چیزهای دیگری گفته میشود، اما نتانیاهو ترجیح میدهد که آنها را نادیده بگیرد.
او چنان در لفاظیهای خود پیش میرود که گویی 99 درصد از بهبود شرایط اقتصادی لفظی بوده و یک درصد فقط اطلاعات حقیقی و واقعی هستند.
به طور مثال رئیس شورای اقتصادی اسرائیل دیروز در کمیسیونی در کنست اعلام کرد: شرایط مربوط به هزینههای معیشت اصلا خوب نیست.
نتانیاهو همچنین در سخنان خوشبینانه خود هیچ اشارهای به مالیات، بیکاری بین یهودیان تندرو، رتبه بندی اعتباری و هزینههای معیشت نکرد و تلاش میکند تا شرایط به شکل مثبتی در آورد.
نخست وزیر در کنار لفاظیهای اقتصادی تلاش میکند تا پیروزی قاطع را به هم به جامعه اسرائیل قالب کند، پیروزی شاید اما مشکل بزرگی که به آن دست نیافته بازگشت ربوده شدگان است.
هاآرتص: اعتصاب غذا مقابل کنست همچنان ادامه دارد
شماری از صهیونیستها بیش از دو ماه است که در برابر ساختمان کنست دست به تحصن و اعتصاب غذا زدهاند، این در حالی است که یکی از آنها نودمین روز تحصن خود را هم پشت سر گذاشته است.
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه هاآرتص در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، شماری از افراد که سنینی بین 56 تا 79 سال دارند بیش از 70 روز است که در برابر ساختمان کنست در قدس تجمع کرده و از مردم هم میخواهند تا به آنها پیوسته و به جای رفتن به سر کار در چادرهایی در اینجا تجمع کنند.
رونی مرتس که یک روانشناس تربیتی است این اقدام خود را یک واکنش اخلاقی برای رهایی از شرایط عذاب آور مشکل ربوده شدگان اعلام کرد و تاکید نمود که علاوه بر تحصن دست به اعتصاب غذا هم زده و این اعتصاب را به شکل روزه انجام میدهد.
دانی الگریت هم از 81 روز پیش به متحصنین پیوسته است، او که برادرش در میان اسرا قرار دارد، میگوید برادرم 443 روز است که در شرایط بدی قرار دارد، ما علاوه بر این تحصن در تمامی تجمعهای اعتراض آمیز برای آزادی اسرا هم شرکت میکنیم اما همچنان احساس سرخوردگی و ناامیدی دارم، چون حتی جامعه هم با ما چندان همراهی ندارد و به ما بی تفاوت شدهاند.
رونی پیدیتز هم که از 76 روز پیش تحصن و اعتصاب خود را آغاز کرده تاکید میکند که از به سرانجام نرسیدن توافق به شدت وحشت زده ام همین امر باعث شد تا راه دیگری جز تحصن پیدا نکنم، باید کاری میکردم که بعدها دچار پشیمانی نشوم.
به گزارش هاآرتص در حال حاضر 9 نفر به طور مستمر در مقابل کنست در تحصن به سر میبرند مسنترین آنها 79 ساله است و پایینترین سن هم 56 سال میباشد.
آنها فقط آب، املاح، پودر پروتئین و سوپ تازه میخورند در حالی که برخی از آنها کمی ارده هم به رژیم غذایی خود اضافه میکنند.