به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، علیرضا غیاثی؛ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه 37 درصد مشترکین این شرکت الگوی مصرف آب را رعایت میکنند، گفت: ادارات و دستگاههای اجرایی استان گیلان در حال حاضر حدود 80 میلیارد تومان و مردمِ استان نیز بالغ بر 175 میلیارد تومان به آبفا بدهکار هستند.
وی پروژههای فاضلاب رشت و شهرهای منتهی به تالاب انزلی را از مهمترین پروژههای در دست احداث برشمرد و بیان کرد: 11 طرح بزرگ حوزه فاضلاب استان در شهرستانهای رشت، انزلی، آستانه اشرفیه، سیاهکل، رودسر، لنگرود، صومعهسرا، تالش، آستارا و فومن در دست احداث است که اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل این طرحها بالغ بر 35 هزار میلیارد تومان است.
غیاثی در خصوص اجرای طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب رشت اعلام داشت: درحال حاضر مجموع مبالغ اولیه قراردادهای فعال طرح فاضلاب رشت هزار و 330 میلیارد تومان است؛ تصفیهخانه فاضلاب در مسکن مهر رشت با پیشرفت فیزیکی 95 درصد با ظرفیت 12 هزار و 500 مترمکعب در شبانهروز در حال تکمیل است و انتظار میرود که تا پایان سال به بهرهبرداری برسد؛ افتتاح این پروژه در کاهش آلودگیهای رودخانههای شهر رشت نیز موثر است.
وی با بیان اینکه پروژه تصفیه فاضلاب منطقه فخب رشت با 14 کیلومتر لولهگذاری به پیشرفت فیزیکی 75 درصدی رسیده است افزود: در حوزه فاضلاب انزلی هم در حال حاضر 350 میلیارد تومان قرارداد فعال داریم؛ تصفیهخانهای در حاشیه تالاب با ظرفیت 12000 مترمکعب در شبانه روز با 95 درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان با اشاره به اینکه در طرح فاضلاب آستارا هم 226 میلیارد تومان قرارداد فعال داریم گفت: پروژههای اجرای خطوط، تصفیهخانهها و ایستگاههای پمپاژ فاضلاب از جمله پروژههای گران و پرهزینه هستند و اعتبارات دولتی کفاف تکمیل این پروژهها را نمیدهد و لذا شرکت آبفا برای تکمیل پروژهها در شهرها، استفاده از ظرفیت سرمایهگذاریهای بخش خصوصی و تسهیلات بانکی را دستور کار خود دارد و بیشترین تمرکز را نیز روی بهرهمندی مناطق کمبرخوردار از زیرساختها دارد.
همچنین به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان، در حال حاضر 68 هزار مترمکعب در شبانهروز، تصفیه فاضلاب مطابق استانداردهای زیست محیطی در سطح استان صورت میگیرد.
غیاثی از اجرای 5 طرح بزرگ آبرسانی در شهرهای رشت، انزلی و خمام، صومعهسرا و روستاهای اولویتدار خبر داد و بیان کرد: اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل این پروژهها بالغ بر 13 هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اجرای طرح جهاد آبرسانی در 711 روستای استان گیلان خاطرنشان کرد: این طرح اکنون 37 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با همکاری و مشارکت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در حال اجراست و تاکنون در 40 روستا به بهرهبرداری رسیده است.
غیاثی با اشاره به مشکلات این شرکت در پرداخت حقوق پرسنل خاطرنشان کرد: شرکت آبفا یک شرکت غیردولتی است و درآمد شرکت از محل تعرفههای وزارت نیرو محقق میشود و مشترکین ما با پرداخت قبوض سهم قابل توجهی در افزایش درآمد این شرکت دارند؛ سطح، نحوه و میزان ایجاد درآمد و مصرف مشترکین در استانهای مختلف هم با توجه به شرایط آن استان متفاوت است.
وی با بیان اینکه 89 درصد مصارف ما در استان گیلان مربوط به حوزه خانگی بوده و تعرفههای غیرخانگی هم متفاوت است افزود: بخشی از مصرفکنندگان آب در گیلان، مشترکان غیربومی و مسافران هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان، تفاوتِ میان تعرفه تکلیفی با قیمت فروش و هزینهها، افزایش تعداد پرسنل با یکپارچهسازی و ادغام شرکت آب فاضلاب شهری و روستایی را از مهمترین دلایل بروز چالشها و عقبماندگیهای آبفای گیلان در حوزههای مختلف از جمله مسائل مالی عنوان کرد.
غیاثی از پرداخت 40 درصد از مطالبات پرسنل در طول یک سال گذشته خبر داد و بیان کرد: نیروهای رسمی، 3 ماه و نیم و نیروی شرکتی و بهرهبرداران هم 12 ماه و سایر نیروها هم 8 ماه معوقات داشتند که در طول یک سال گذشته سعی کردیم بخش زیادی از معوقات را پرداخت کنیم بهطوریکه سه ماه و نیم معوقات نیروهای رسمی به یک ماه و نیم کاهش یافت، 12 ماه معوقات نیروهای بهرهبردار نیز به 6 ماه و معوقات سایر نیروها هم به 3 ماه کاهش یافت.
انتهای پیام/