عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، سکه و ارز امروز سهشنبه در حالی شاهد رشد قیمتها بود که تحولات اقتصادی و سیاسی به وضوح بر روند معاملات اثر گذاشت و در شرایطی که ارزش طلای جهانی کاهش یافت، نوسان مثبت قیمت دلار توانست روند صعودی را در بازار طلا و سکه تداوم ببخشد.
طی دو روز گذشته، تقاضا در بازار ارز از عرضه پیشی گرفته و معاملهگران جدیدی به این بازار وارد شدهاند. امروز، دلار توافقی با ورود به کانال جدید، انتظارات تورمی را افزایش داده است. قیمت طلا و سکه نیز همزمان با جهش نرخ دلار، روند صعودی خود را آغاز کردند.
درهم و دلار هرات؛ پیشرانهای جدید نوسانات بازار ارز
با این حال، قیمت دلار تهران امروز معاملات را با نوسان مثبت 100 تومانی نسبت به معاملات روز دوشنبه، در نیمه دوم کانال هشتم دامنه 70 هزار تومان آغاز به کار کرد و با نوسان مثبت به کانال نهم این دامنه افتاد.
قیمت دلار هرات نیز امروز را با نوسان مثبت دو هزار و 730 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در کانال هشتم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و در ابتدا بین این کانال و لبه کانال هفتم دامنه 70 هزار تومان در رفت و برگشت بود. قیمت دلار هرات در ادامه معاملات با نوسان مثبت تا میانه کانال هشتم این دامنه رسید.
امروز قیمت درهم امارات هم با گپ مثبت 80 تومانی در 21 هزار و 540 تومانی بازگشایی کرد و با روند صعودی تا 21 هزار و 720 تومان بالا رفت.
از سوی دیگر، در بازار رسمی قیمت دلار و یورو روندی افزایشی را به ثبت رساندند. دلار در مرکز مبادله ایران با قیمت 65 هزار و 916 تومان معامله شد و نرخ حوالهای آن به 64 هزار و 120 تومان رسید. یورو نیز در نرخ 68 هزار و 605 تومان معامله گردید. درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به 17 هزار و 948 تومان رسید. این روند نشاندهنده کنترل نسبی قیمتها در بازار رسمی، برخلاف بازار آزاد، است.
قیمت بیتکوین و تتر در محدودههای حساس
قیمت بیتکوین نیز امروز در بازه 94 هزار و 243 دلار آغاز به کار کرد و پس از رشد نسبی، به محدوده 93 هزار و 955 دلار کاهش یافت. در ادامه معاملات، بیتکوین توانست دوباره وارد کانال ۹۴ هزار دلار شود و در سطح 94 هزار و 115 دلار معامله شد.
به گفته تکنیکالیستها، محدوده حمایتی بیتکوین در سطح 93 هزار و 500 دلار قرار دارد و در صورت حفظ این حمایت، امکان رشد به سمت مقاومت 95 هزار و 500 دلار وجود دارد. شکست مقاومت میتواند قیمت را به سطح 96 هزار و 500 دلار هدایت کند، اما از دست دادن حمایت ممکن است منجر به افت به محدوده 92 هزار دلار شود.
از سوی دیگر تتر نیز در بازه ۷۸ هزار تا ۷۹ هزار و ۹۸ تومان معامله شد و اکنون در کف کانال ۷۹ هزار تومان قرار دارد. تکنیکالیستها محدوده حمایتی تتر را ۷۸ هزار تومان میدانند و در صورت تثبیت در این سطح، بازگشت به مقاومت ۸۰ هزار تومان محتمل است. شکست مرز مقاومت میتواند تتر را به محدوده ۸۱ هزار تومان برساند، اما اگر حمایت از دست برود، احتمال افت قیمت به سطح ۷۷ هزار تومان وجود دارد.
تحلیلگران معتقدند افزایش نرخها در بازار ارز ناشی از دو عامل کلیدی است. اول، سخنان وزیر اقتصاد که سیگنال روانی قوی به بازار ارسال کرده و انتظارات افزایشی را در میان فعالان تقویت کرده است. این اظهارات، معاملهگران را به سمت افزایش تقاضا و تلاش برای خرید بیشتر هدایت کرده است. دوم، انتقال معاملات کوتاژ توسط بانک مرکزی به مرکز مبادله که ساختار معاملاتی بازار ارز را تغییر داده است. این اقدام باعث ایجاد تصوری مبنی بر کاهش عرضه ارز شده و به فشار تقاضا در بازار دامن زده است. ترکیب این دو عامل باعث رشد محسوس نرخها در بازار ارز شده و تأثیرات آن همچنان در کوتاهمدت ادامه خواهد داشت.
کارشناسان اقتصادی معتقدند این روند افزایشی در بازار طلا و ارز، تحت تأثیر نوسانات نرخ دلار و انتظارات تورمی ناشی از افزایش قیمت کالاهای اساسی شکل گرفته است. به عقیده این گروه، افزایش قیمت دلار که دو کانال بالاتر از نرخ روز گذشته حرکت کرد، تاثیر منفی کاهش ارزش طلای جهانی را جبران کرد.
برخی از تحلیلگران اقتصادی نیز بر این باورند که تثبیت نسبی وضعیت در خاورمیانه و افزایش قیمت دلار در مرکز مبادله به شکل مستقیم بر تورم تاثیر گذاشته است. به باور این گروه، افزایش قیمت ارز کالاهای اساسی عامل اصلی رشد انتظارات تورمی است و به سرعت بر بازار ارز و در پی آن بر بازار طلا و سکه اثرگذار بود.
تحلیل تکنیکالی بازار سکه امامی و طلای آبشده
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه نیز امروز شاهد نوسان مثبت قیمت ها بود؛ روندی که تحت تاثیر تحرکات دلار شکل گرفت.
با این حال، طلای جهانی در ابتدای روز در سطح قیمتی 2619 دلار در معامله بود و سپس تا محدوده 2621 دلار بالا رفت و در محدوده 2619 دلار تا 2614 دلار نوسان داد.
تکنیکالیستها برای قیمت طلای جهانی محدوده حمایتی ۲۶۰۵ دلار و محدوده مقاومتی ۲۶۲۵ دلار را پیشبینی میکنند. این گروه معتقدند در صورت شکست مرز مقاومت، طلا میتواند به سمت مرز ۲۶۳۵ دلار حرکت کند، اما در صورت از دست دادن حمایت، احتمال افت به ناحیه ۲۵۹۰ دلار وجود دارد.
از سوی دیگر، قیمت طلای آبشده نیز امروز معاملات را در 21 میلیون و 719 هزار تومان آغاز کرد و با افزایش تا 21 میلیون و 905 هزار تومان بالا رفت و در همین محدوده نوسان داد. هر گرم طلای 18 عیار نیز امروز پنج میلیون و 48 هزار تومان نرخگذاری شد.
معامله گران فنی برای قیمت طلای آبشده، محدوده حمایتی ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و محدوده مقاومتی ۲۲ میلیون تومان برآورد کرده اند. تحلیلها نشان میدهد عبور از مرز مقاومت میتواند مسیر را برای صعود طلا به محدوده ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هموار کند، اما اگر حمایت از دست برود، احتمال افت ارزش به سمت محدوده ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان مطرح است.
امروز همچنین قیمت سکه امامی معاملات را 54 میلیون و 950 هزار تومان آغاز کرد و با تقویت فاز افزایشی به کانال 55 میلیون تومان رفت و به 55 میلیون و 400 هزار تومان رسید. سکه در ادامه با کاهش جزیی 55 میلیون و 200 هزار تومان نرخگذاری شد. قیمت نیم سکه هم امروز رکورد زد و با افزایش به کانال 30 میلیون تومان رسید و 30 میلیون و 50 هزار تومان در معامله بود. ربع سکه نیز 17 میلیون و 750 هزار تومان نرخگذاری شد و قیمت سکه گرمی هم به هشت میلیون و 500 هزار تومان رسید.
فعالان بازار بر این باورند که محدوده حمایتی سکه در ۵۵ میلیون تومان و مقاومت اصلی آن در ۵۶ میلیون تومان قرار دارد. به عقیده این گروه، در صورت عبور قیمت از مرز مقاومت یاد شده، هدف بعدی سکه ۵۷ میلیون تومان خواهد بود. اما اگر سطح حمایتی شکسته شود، احتمال کاهش به ناحیه ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وجود دارد.
جلسه غیرعلنی مجلس؛ دولت و مجلس در مسیر تثبیت بازار ارز
در نهایت، جلسه غیرعلنی امروز مجلس درباره افزایش قیمت ارز و مسائل اقتصادی با حضور عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی و حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد. سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در همین راستا اعلام کرد: بانک مرکزی موظف به پاسخگویی در خصوص بازار آشفته ارز شده و مجلس بر برخورد قاطع با کانالهای مجازی و بازارهای غیررسمی ارز تأکید دارد.
رئیس مجلس نیز از هماهنگی و مصمم بودن دولت و مجلس برای بازگرداندن ثبات به بازار ارز خبر داد.
∎