۱۳۶ نماینده مجلس که نامهای آنها مشخص نیست، همزمان با برگزاری جلسه شورای عالی فضای مجازی با موضوع رفع فیلترینگ نسبت به این اقدام اعضای شورا ابراز نگرانی کرده و اعلام کردهاند که اگر تصمیمگیری در این زمینه صورت بگیرد، هدیهای شگفتانه به دشمنان در جنگ نرم علیه ملت ایران است. به باور نویسندگان این نامه در مجلس مسأله اصلی فضای مجازی کشور، فعالیت انحصاری، یله و رها و هنجارشکنانه چند سکوی آمریکایی نیست، اما متأسفانه این موضوع، هم اکنون به یک موضوع سیاسی و بازی رسانهای تبدیل شده است.
در این نامه این نمایندگان مجلس از اعضای شورای عالی فضای مجازی خواستهاند حضور این سکوها در کشور را تنها در صورت تعهد آنها به ارزشهای جامعه اسلامی و رعایت قوانین کشورمان امکانپذیر کنند و اینکه در کشورمان نماینده رسمی داشته، دفتر نمایندگی تاسیس کنند و سرورهای مربوط به کاربران ایرانی را به داخل کشورمان منتتقل کنند. از سوی دیگر این نمایندگان از شورای عالی فضای مجازی بعنوان عالیترین نهاد حاکمیتی خواسته که در اولویت اول «در جهت رفع دغدغههای مقام معظم رهبری به مسائل و موضوعات متعددی که سالهاست در زمینه حکمرانی فضای مجازی و همچنین هوش مصنوعی و... بر زمین مانده است، ورود پیدا کند. همچنین در این نامه از شورای عالی فضای مجازی خواسته شده اقدام به افشای پشت پرده فیلترشکنها و حکمرانی قانونمند فضای مجازی کند.
به گزارش «فنزی» این نامه که توسط سایت مجلس منتشر شده دارای بخشهای مختلفی است. در ابتدای این نامه با اشاره به جایگاه مهم شورای عالی فضای مجازی در سیاستگذای و تصمیمگیری در فضای مجازی، تاکید شده که نبود حکمرانی قانونمند در عرصه مجازی یک کشور، به معنی نقض حاکمیت ملی است و در صورتیکه این نقض حاکمیت ادامه دار باشد، به ناکارآمدی و یا حتی اضمحلال حکمرانی در فضای حقیقی نیز منجر می شود.
در بخشهای بعدی این نامه نسبت به احتمال رفع فیلتر سکوهای اینترنتی در شورای عالی فضای مجازی این نمایندگان ابراز نگرانی کردهاند.
این نمایندگان در این زمینه چندین مساله را مطرح کردهاند. در این خصوص در نامه نوشته شده است: «آن هم در این روزها و ماههای حساس منطقه و جهان، جای تعجب فراوان دارد! و هدیه شگفتانهای به دشمنان در جنگ نرم برعلیه ملت ایران است! درست در زمانی که دشمنان ما آرزوی ضربه زدن به ایران و مردم آن را دارند وبدنبال ایجاد اغتشاش و آشوبهای اجتماعی در کشور هستند و سکوهای مجازی آنها نیز در فتنههای 1388، 1396، 1398 و 1401 و به طور کلی در طی سالهای گذشته نشان دادهاند که دشمن جمهوری اسلامی و مردم آن هستند، وجهی ندارد که با برخی رفتارهای نابجا، بستر را برای آنها فراهم کنیم. زیرا چنین رفتارهایی، زیر پا گذاشتن بدیهیات حکمرانی است.»
در ادامه این نامه اشاره شده که در حالی که غربیها ایران را تحت تحریم قرار داده و جلوی انتقال دارو و غذا به ایران را گرفتهاند، اما با صرف بودجههای کلان فیلترشکنهایی میسازند و در اختیار کاربران ایرانی میگذارند. در این نامه تاکید شده که اکثر فیلترشکنهایی که در داخل کشور فعالیت میکنند، منشأ خارجی دارد و با پول پاشی غربیها به صورت رایگان به دست کاربران ایرانی می رسد. به همین خاطر در نامه از شورای عالی فضای مجازی خواسته شده برای برچیدن بساط فیلترشکن فروشها و افشای عقبه آنها در کمترین زمان ممکن اقدام لازم را انجام دهد.
این نمایندگان از شورای عالی فضای مجازی بعنوان عالیترین نهاد حاکمیتی خواسته که در اولویت اول «در جهت رفع دغدغههای مقام معظم رهبری به مسائل و موضوعات متعددی که سال هاست در زمینه حکمرانی فضای مجازی و همچنین هوش مصنوعی و... بر زمین مانده است، ورود پیدا کند.»
به باور نویسندگان این نامه در مجلس مسأله اصلی فضای مجازی کشور، فعالیت انحصاری، یله و رها و هنجارشکنانه چند سکوی آمریکایی نیست، اما متأسفانه این موضوع، هم اکنون به یک موضوع سیاسی و بازی رسانه ای تبدیل شده است. این نمایندگان تاکید کردهاند: «موضوعات مرتبط با فرهنگ، امنیت ملی، استقلال و عزت کشور نباید به بازیهای رسانهای و سیاستزدگی که مخل امنیت روانی مردم است کشیده شود و نباید این خطوط قرمز به محل مناقشه و به اصطلاح، طنابکشیهای اجتماعی و سیاسی تبدیل شوند؛ بلکه در این زمینه ها باید طبق مبانی دینی، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، اصول قانون اساسی و با توجه به جنگ فرهنگی موجود، در راستای تحقق حاکمیت و استقلال کامل و حراست از فرهنگ، ارزشها و امنیت کشور و مردم عمل شود. از همین رو، انتظار این است که شورای عالی فضای مجازی به عنوان یک نهاد تخصصی، به هیچ وجه تحت تأثیر برخی سخنان و رفتارهای احساساتی و هیجانی قرار نگیرد.»
آنطور که این نمایندگان خطاب به اعضای شورای عالی فضای مجازی گفتهاند، تکلیف فعالیت یا عدم فعالیت سکوهای خارجی در کشورمان معلوم است. در این زمینه در نامه آمده است: «با در نظر داشتن آسیبهای فرهنگی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی که در گذشته از فعالیت بیضابطه این سکوها تجربه کرده ایم، عقل حکم می کند که حضور این سکوها در کشورمان تنها در صورت تعهد آنها به ارزشهای جامعه اسلامی و رعایت قوانین کشورمان امکانپذیر است و اینکه در کشورمان نماینده رسمی داشته، دفتر نمایندگی تاسیس کنند، سرورهای مربوط به کاربران ایرانی را به داخل کشورمان منتتقل نمایند و از انجام اقدامات خصمانه برعلیه استقلال و امنیت کشور خودداری کنند و به هیچ وجه در اقدامات تروریستی و جنگ سایبری دشمنان برعلیه ملت بزرگ ایران کمک و همکاری نکنند. لازم بذکر است موضوع تعهد سکوهای مجازی به رعایت قوانین کشورها در بسیاری از کشورهای دنیا پذیرفته شده است و سایر کشورها نیز براساس منافع ملی و ارزش هایی که دارند، فضای مجازی خود را مدیریت می کنند.»
در بخش بعدی این نامه تاکید شده: «وقتی نظام اسلامی و به طور کلی جبهه مقاومت در تقابل آشکار با آمریکا و صهیونیست ها قرار گرفته و اخیراً نیز کشور سوریه به واسطه عملیات شناختی موفق دشمن در بستر شبکههای اجتماعی بیگانه، از سرزمین مقاومت فاصله گرفته است، اهمیت و ضرورت استقلال ملی در فضای سایبر دوچندان شده، مضاف بر آن، ضرورت راهبردی جهانیسازی سرویسهای ارتباط بومی به آن اضافه شده است.»
در پایان هم پشنهاد داده شده که باید برای رشد در حکمرانی فضای مجازی از ظرفیتهای داخلی و توانمندی جوانان نخبه کشور استفاده شود.