به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری در کمیته کارشناسی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، با اشاره به اضافه شدن سهم ترانزیت برق به قبوض مشترکین، خاطرنشان کرد: مشترکین علاوه بر هزینه انرژی، مبلغی را تحت عنوان هزینه ترانزیت به شبکه میپردازند که این مبلغ برای مشترکین با مصرف بالای یک مگاوات چالش برانگیز شده است.
وی با بیان اینکه بهای پرداختی برای کدهای آی سی متفاوت است، تصریح کرد: با توجه به اینکه واحدهای صنعتی تولیدات خود را بر اساس بهای لحظهای به فروش رساندهاند، لذا پیشنهاد میشود قانون ترانزیت برق از زمان ابلاغ به بعد اجرایی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با ضروری خواندن برنامهریزی برای برگزاری یک کلاس آموزشی ویژه صنایع، اظهار داشت: صنایعی که خریدشان را از بورس انجام دهند، قبوضشان به یک سوم کاهش پیدا میکند. اصلاح قبوض برق نیز باید مطابق روال گذشته انجام شود و تا زمانی که موضوع اجرای مقررات و ماده 3 در کشور تعیین تکلیف نشده، صنایع استان هیچ گونه مابه التفاوتی پرداخت نکنند.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت در نظر گرفته شده در بحث سوخت تنها مشمول معادنی میشود که در سال بیش از 5 میلیون لیتر مصرف سوخت دارند، عنوان کرد: بیشتر تولیدکنندگان خراسان جنوبی شامل این قانون نمیشوند و بر اساس قیمت قبل میزان سوخت خود را میتوانند پرداخت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: در مورد کاهش سوخت، واحدها و معادنی که امسال احیا شدند میزان سوختشان برآورد و پس از ارسال به مرکز بر اساس میزان سوخت تأیید شده در سال قبل، پرداختی خواهند داشت.
به گزارش تسنیم، هزینه ترانزیت برق به معنای پرداخت حق استفاده از خطوط انتقال برق در سطوح ولتاژ انتقال و فوق توزیع، فشار متوسط و فشار ضعیف است. بر اساس مصوبه شماره 98/21871/20/100 وزیر نیرو در تاریخ 1398/04/17، نرخ ترانزیت برق بر اساس هر کیلووات ظرفیت قراردادی (ظرفیت ترانزیت) به صورت ماهانه و بر مبنای متوسط قیمت تبدیل انرژی سال گذشته محاسبه میشود.
قیمت ماهانه هزینه تبدیل انرژی در ابتدای هر سال توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران اعلام میشود. میانگین سالانه نرخ ترانزیت داخلی برق نباید از میانگین مصوب شورای اقتصاد فراتر رود. تمامی مصرفکنندگان برق با دیماند قراردادی بیش از یک مگاوات موظفند هزینه ترانزیت برق را بر اساس جداول مربوطه برای هر کیلووات ظرفیت قراردادی (قدرت قراردادی یا دیماند) به شرکت مالک شبکه (برق منطقهای یا توزیع نیروی برق) پرداخت کنند.
سطح ولتاژ تحویلی به انشعاب سهم شبکه انتقال و فوق توزیع (درصد)سهم شبکه توزیع (درصد):
انتقال و فوق توزیع (بیش از 63 کیلوولت)350
فشار متوسط (بین 11 الی 33 کیلوولت)3515
فشار ضعیف (400 ولت)3537
جزئیات جدید نرخ ترانزیت برق صنایع
هزینه ترانزیت مشترکان صنعتی پیرو خبری که توانیر ابلاغ کرده است در صورتی که قدرت قراردادی آنها بین 1 تا 5 مگاوات باشد بر اساس قدرت مصرفی محاسبه می شود که به دنبال آن هزینه ترانزیت نیز کاهش چشم گیری خواهد داشت.
همچنین هزینه ترانزیت مشترکان تعرفه تولید(صنعت و معدن) و تعرفه سایر مصارف (تجاری) با قدرت قراردادی بیش از یک تا پنج مگاوات از ابتدای ابان ماه سال 1402 (مشترکان موضوع بند2 مصوبه شماره 100/30/50827/1402 مورخ 09/10/1402 وزیر محترم نیرو) براساس قدرت قرائت شده (قدرت مصرفی) محاسبه میشود.
انتهای پیام/ 252
∎