شناسهٔ خبر: 70442209 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

طول عمر مردم سیستان و بلوچستان ۱۶ سال کمتر از میانگین کشوری!

مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: متاسفانه میانگین سن فوت شدگان این استان نزدیک به ۵۰ سال بوده که میانگین کشوری ۶۶ سال است.

صاحب‌خبر -

علی رحمتی همزمان با سالروز تشکیل ثبت احوال در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار کرد: ثبت احوال اولین دستگاه اداری محسوب می‌شود که نخستین هدیه را به فرد تازه متولد شده اهدا می‌کند و آن هویت است. ثبت احوال با خدمات کارت ملی و شناسنامه شناخته می‌شود اما وظایف زیادی از جمله ثبت موالید، ثبت فوت و آمارهای مربوط به افراد بر دوش این دستگاه است.

مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با سالروز تشکیل ثبت احوال از روز گذشته میزهای خدمت جهادی ادارات ثبت احوال استان را در سطح استان را داریم و تأسیس چند دفتر پیشخوان که مجموع آنها به 60 دفتر در سطح استان خواهد رسید.
 
وی خاطرنشان کرد: امروز ثبت احوال استان در بیش از 100 نقطه استان در حال خدمت‌رسانی به مردم است که بخشی در قالب ادارات ثبت و ببخشی به صورت برونسپار در قالب 60 دفتر پیشخوان در راستای حمایت از بخش خصوصی، در حال انجام است. آمادگی داریم هرجا نیاز باشد دفتر جهت ارائه خدمت تأسیس کنیم.
 
رحمتی با تاکید بر اینکه ثبت احوال هیچگونه دخل و تصرفی در انتخاب نام و نام خانوادگی افراد ندارد، عنوان کرد: بازه زمانی قانونی ثبت تولد 15 روز است که 97 درصد مردم استان در بازه زمانی قانونی تولد فرزند خود را ثبت کرده‌اند.
 
مدیرکل ثبت احوال استان سیستان و بلوچستان افزود: به طور میانگین در هر شبانه‌روز 228 تولد در استان ثبت می‌شود که از ابتدای سال تاکنون 702 مورد دوقلوزایی و 19 مورد سه قلو‌زایی در استان به ثبت رسیده و استان سیستان و بلوچستان سومین استان در بحث ولادت پس از تهران و خراسان رضوی در کشور محسوب می‌شود.
 
وی اضافه کرد: میانگین سن پدر در اولین تولد فرزند در استان 27 سال و میانگین سن مادر 22 سال بوده است. فراوانی نام برای فرزندان پسر در استان نیز به ترتیب محمد، آرسان و عثمان و برای فرزندان دختر فاطمه، عایشه و دلوین است.
 
رحمتی گفت: از ابتدای سال تاکنون 10 هزار و 439 واقعه وفات در استان ثبت شده است که پنج هزار 938 واقعه مرد و چهار هزار و 501 واقعه زن بوده که پنج هزار و 576 مورد آن در مناطق شهری و چهار هزار و 863 مورد آن در مناطق روستایی بوده است و نسبت جنسی وفات 121 مرد و 100 زن است که متاسفانه میانگین سن فوت شدگان نزدیک به 50 سال بوده که در کشور میانگین 66 سال است.
 
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان ادامه داد: 9 امسال 2 درصد آنار وفات استان در بازه زمانی قانونی 10 روز ثبت شده‌اند و در این زمینه استان در رتبه 27 کشور قرار گرفته است و یکی از دلایل آن این است که تنها دو آرامستان محصور در استان داریم.
 
وی عنوان کرد: امسال 18 هزار و 546 واقعه ازدواج در استان ثبت شده که از این تعداد 14 هزار و 821 واقعه شهر ی و 3 هزار و 725 واقعه روستایی بوده و میانگین سن مردان 20 الی 24 سال و برای خانم‌ها 19 الی 20 سال بوده است که 11.5 درصد افراد سن برابر داشتند و 9 درصد زوجه بزرگتر از زوج بوده و متاسفانه نسبت ازدواج به طلاق در استان 1 به 7 است.
 
رحمتی افزود: همچنین آمار طلاق استان از ابتدای سال تاکنون 2 هزار و 806 واقعه بوده که نسبت به سال گذشته 4 درصد کاهش داشته و از این تعداد 2 هزار 486 مورد شهری و 320 واقعه در مناطق روستایی بوده و میانگین سن طلاق برای مردان 33 سال و برای خانم‌ها 28 سال بوده است.
 
مدیرکل ثبت احوال استان سیستان و بلوچستان گفت: حدود 63 درصد جمعیت استان جوان هستند و استان سیستان و بلوچستان جوانترین استان کشور محسوب می‌شود که جمعیت استان 3 میلیون 337 هزار و 534 نفر شامل 1 میلیون و 684 هزار و 739 نفر مرد و 1 میلیون و 652 هزار و 795 نفر زن است که نسبت به سال گذشته 9.2 درصد رشد داشته و در این زمینه شهرستان سراوان بیشترین رشد و سیستان کمترین رشد را به خود اختصاص داده است.
 
وی گفت: امسال آخرین سال پروژه سببی و نسبی است و در پایان سال این پروژه تکمیل خواهد شد و ما امروز دیگر نیازی نداریم برای تعویض شناسنامه حتماً به محل صدور آن مراجعه کنیم.  به لطف این پروژه افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه سهیم ثبت احوال درختواره خانواده خود را مشاهده کنند.
 
رحمتی عنوان کرد: 298 هزار و 707 نفر در استان واجد صلاحیت اخذ کارت ملی شده‌اند که از این تعداد 289 هزار و 893 نفر درخواست آن را ثبت کردند که شامل 99.5 درصد جمعیت آنان می‌شود و از این تعداد 185 هزار و 737 نفر کارت به دستشان رسیده است.
 
مدیرکل ثبت احوال استان سیستان و بلوچستان افزود: تعداد 30 هزار کارت ملی در مراکز دپو شده که صاحبان آنها تاکنون برای اخذ کارت خود در استان مراجعه نکرده‌اند و افراد می‌توانند با شماره‌گیری کد دستوری #6090*4* از آخرین وضعیت کارت ملی خود باخبر شوند.
 
وی گفت: در استان 900 هزار شناسنامه قدیمی داریم که باید طی یک بازه زمانی سه ساله تعویض شوند.
 
رحمتی خاطرنشان کرد: یک هزار و 694 پرونده مربوط به افراد فاقد شناسنامه استان سیستان و بلوچستان داریم و در این راستا از ابتدای سال تاکنون 172 مورد از آن منتج به صدور شناسنامه شده است.
 
انتهای پیام/