شناسهٔ خبر: 70440729 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

سیستان با مشکل کمبود پزشک متخصص مواجه است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: این مجموعه در منطقه سیستان با مشکل کمبود پزشک متخصص در حوزه‌های مختلف به ویژه چشم‌پزشکی و بیماران سرطانی مواجه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل، مسعود صالحی در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه سیستان اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف ما این است که تاکنون نتوانسته‌ایم در منطقه سیستان برای کسانی که بیماری سرطان دارند، خدمتی به آنها ارائه کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: البته در این زمینه ما مکاتبات و پیگیری‌های خود را از وزارتخانه داشتیم تا بتوانیم فوق تخصص‌های بیشتری برای منطقه سیستان جذب کنیم که یکی از آنها بحث سرطان اطفال و بزرگسالان است.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه پزشکان متخصص در کشور در حال حاضر بحران است؛ یعنی نقاط برخوردار کشور هم با کمبود متخصص رو به‌رو هستند زیرا در چند سال گذشته به علت اینکه جاذبه‌ای وجود نداشته، دستیاران تخصصی که بعداً متخصص خواهند شد به شدت در کشور کاهش پیدا کرده و ظرفیت‌های خالی زیادی در دانشگاه باقی مانده است و برخی از دانشگاه‌ها در رشته‌های خود دانشجو یا دستیار تخصصی ندارند؛ به طور مثال رشته عفونی در بیمارستان زاهدان که از اولین دانشگاه‌های صاحب دستیار تخصصی بودیم، اکنون دستیار نداریم؛ بیهوشی در زاهدان تعطیل شده و اطفال به شدت کاهش پیدا کرده‌ است.

صالحی اضافه کرد: اکنون با وضعیتی رو به‌رو هستیم که تعداد فارغ‌التحصیل‌های متخصص ما به شدت کاهش یافته و در دو یا سه سال آینده بدتر از این خواهد شد. در چنین شرایطی منطقه ما که از قبل هم در این زمینه مشکل داشته بیشتر این آسیب را می‌بیند؛ شیراز اگر 300 متخصص داشته امسال به جای 50 متخصص 30 نفر داشته باشد خیلی ضرر نمی‌کند اما برای سیستان اگر به جای 30 نفر 10 نفر بیاید ما بسیار دچار مشکل می‌شویم؛ پس مناطق محروم و کمتر برخوردار مثل ما با وضعیت شکننده‌تری مواجه هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: چشم پزشکی از مشکلات و کمبودهای مهم منطقه سیستان است چرا که چشم پزشک نداریم یا کم داریم و در حال حاضر یک چشم پزشک به ما اضافه شده است و ما سعی می‌کنیم شرایط کار را بیشتر فراهم کنیم، ولی با یک یا دو چشم پزشک این منطقه آباد نخواهد شد و ما به تعداد متخصصان بیشتری نیاز داریم چرا که جایی که یک میلیون چشم در آن وجود دارد و هر روز در آن خاک و شن می‌رود، نیاز به تعداد متخصصین بیشتری دارد و تلاش داریم تعداد بیشتری را جذب کنیم.

صالحی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص مشکل عدم پذیرش بیمارانی که از روستا به مراکز درمانی زابل مراجعه می‌کردند، عنوان کرد: بیمارانی که از روستا مراجعه می‌کردند به اورژانس «امام خمینی(ره)» و بیمارستان «امیرالمؤمنین(ع)» زابل پذیرش نمی‌شدند و به آنها اعلام می‌شد باید صبر کنید از ساعت 15 به بعد پذیرش شوید یا اینکه هزینه را به صورت آزاد پرداخت کنید و ما این را حذف کردیم و بیماران روستایی هر ساعت از روز می‌توانند به اورژانس امام خمینی(ره) یا بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) مراجعه کنند و پذیرش خواهند شد. ولی هنوز تا حدی این مشکل در هیرمند و زهک وجود دارد و به یک شکلی باید آن را حل کنیم؛ البته در این زمینه ما فقط تصمیم‌گیر نیستیم، بلکه بحث بیمه هم وجود دارد و یک‌سری ضوابط بیمه در این زمینه موثر است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بدهی کلان دارند و اگر ما شرکت تجاری بودیم، تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ورشکسته محسوب و باید تعطیل می‌شدند. اکنون دانشگاه‌های علوم پزشکی در سطح کشور 97 هزار میلیارد تومان بدهی دارند که یک مقدار در حد 15 تا 20 میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب دارند و خالص آن بر اساس آخرین آماری که معاونت توسعه وزارت بهداشت اعلام کرده 80 هزار میلیارد تومان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تراز منفی دارند.

صالحی در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص در خصوص اعلام آمار مراجعان بیماری‌های ناشی از وقوع طوفان گرد و خاک و ریزگرد در منطقه سیستان از ابتدای سال تاکنون، اظهار داشت: کسی قبول ندارد که ریزگرد و طوفان مشکل‌ساز است و ما هم در پی همین طوفان آخری که در منطقه در هفته‌های اخیر رخ داد و آماری که منتشر کردیم تذکر گرفتیم که چرا آمار اعلام کردیم و در واقع موضوع آمار مسیر انحرافی است چرا که بسیاری از بیماران اصلاً توان مراجعه به مراکز را ندارند.

انتهای پیام/