شناسهٔ خبر: 70440415 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

حفاظت از میانکاله نیازمند تأمین اعتبار ملی است

معاونت محیط زیست دریایی و تالابی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حفاظت از میانکاله نیازمند تأمین اعتبار ملی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  احمدرضا لاهیجان‌زاده معاونت محیط زیست دریایی و تالابی سازمان حفاظت محیط زیست کشور پیش از ظهر امروز در مراسم معارفه مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست مازندران اظهار کرد: بحث مدیریت حفاظت محیط زیست مازندران در سازمان حفاظت محیط زیست مهم است و در انتخاب مدیر مجموعه نیز حساسیت زیادی وجود دارد چرا که با محیط زیست شکننده استان روبرو هستیم.

وی افزود: 80 درصد محیط زیست مازندران اراضی جنگلی است و در کنار توسعه توجه به محیط زیست حساس استان صورت دارد.

معاونت محیط زیست دریایی و تالابی سازمان حفاظت محیط زیست کشور اصافه کرد: شورای حفظ حقوق بیت‌المال برای حفظ محیط زیست اقداماتی را در دستور کار دارد و نقش این شورا در مازندران نیز اهمیت دارد.
وی به بودجه محدود سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد و با تاکید بر اینکه این اعتبارات از محل اعتبارات دولتی تامین می‌شود خاطرنشان کرد: شاهد هستیم که در سال جاری در بودجه اعتبارات جدیدی به محیط زیست اختصاص پیدا کرده است.

وی خواستار توجه مسؤولان برنامه و بودجه در زمینه توسعه برنامه‌های محیط زیستی شد.

معاونت محیط زیست دریایی و تالابی سازمان حفاظت محیط زیست بر حفاطت از تالاب میانکاله تاکید کرد و گفت: میانکاله میراث ملی بوده و به همه مردم ایران تعلق دارد و باید در حفظ آن کوشا باشیم.

وی به چالش‌های زیست محیطی که زنجیره‌وار همه مردم را درگیر می‌کند اشاره کرد و یادآور شد: همه باید در رفع چالش‌اا مای کار باشند.

لاهیجان‌زاده گفت: 150 محیط بان شهید شدند و جانباز شدن 300 نفر را هم در برآورد با قاچاقچیان داشتیم که برای حفظ و حراست انفال محیط زیست تلاش کردند و بنابراین حفاطت از دستاوردهای آنان صرورت دارد.

اعتبار ملی لازمه جلوگیری خشکی میانکاله

وی در ادامه بیان کرد: لایروبی‌هایی در تالاب میانکاله انجام شده است و این سبب شد تا خشکی تالاب به تاخیر بیفتد اما در این زمینه نیازمند ردیف اعتباری ملی است.

معاونت محیط زیست دریایی و تالابی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: سازمان محیط زیست از پرداخت هزینه‌‌های دادرسی معاف شده است که این موضوع بسیار با اهمیت است.

وی در ادامه به روند ساخت  کارخانه زباله سوز ساری اشاره کرد و افزود: بیش از 10 سال از زمان احداث این کارخانه گذشته اما هنوز به بهره‌برداری نرسیده و چالش‌های زیست محیطی تهدید کننده است و کارخانه زباله سوز در نوشهر هم موفقیت چندانی نداشت.

با ابرچالش پسماند روبرو هستیم

عبدالرضا دادبود سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران نیز اظهار کرد: شاهد اقدامات خوبی در محیط زیست استان در سال‌های اخیر بودیم .

وی افزود: در مجموعه استانداری برای کمک به مدیرکل محیط زیست تلاش می‌کنیم.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران با اشاره به اینکه در حال حاضر ابرچالش مدیریت پسماند را داریم و  نتوانستیم اقدامات مناسب در این زمینه انجام دهیم تاکید کرد: بیش از یک سوم زباله‌های استان با مشکل دفن زباله روبروست ندارد و مشکلاتی که در زمینه منابع آبی داریم سبب شد با چالش‌هایی روبرو باشیم.

دادبود بیان کرد: اکنون چالش نبود زمین برای ساخت و ساز از مشکلات مازندران بوده و برای مدیریت نیاز به هم اندیشی داریم.

توسعه مازندران در گرو همکاری مردم و نمایندگان

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل جدید محیط زیست مازندران هم اظهار داشت: اقدامات خوبی در اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در 32 ماه انجام شده است و مدیریت زباله و حفاظت از میانکاله یکی از چالش‌های جدی است که با آن روبرو هستیم.

وی گفت: در سطوح ملی با ناهماهنگی  مواجه بودیم اما امیدواریم با همکاری مدیران دستگاه‌ها، مجمع نمایندگان مازندران و یاری مردم بتوانیم بخشی از چالش‌های زیست محیطی را رفع کنیم.

ابراهیمی بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در حفاظت از محیط زیست را مهم برشمرد و یادآور شد: باید از ابزارها استفاده کنیم و هوش مصنوعی در این بخش می‌تواند کمک رسان باشد.

وی همچنین اهمیت جایگاه نخبگانی در استان مازندران اشاره کرد و افزود: پای کار توسعه پایدار هستیم تا در کنار آن حفاظت محیط زیست نیز مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام/