شفقنا آینده- روزنامه واشنگتنپست در گزارشی درباره آینده اقلیمی آمریکا نوشته که «بالا آمدن سطح دریاها» شهرهای جنوبی آمریکا را در مسیر غرق شدن قرار داده است. خلاصهای از این گزارش را- که میگوید روند بالا آمدن دریاها چیزهای زیادی درباره آینده آب و هوایی آمریکا برملا میکند- میخوانیم: ایستگاه سنجش و بررسی جزر و مد فورتپولاسکی که در ایالت جورجیا قرار دارد، یکی از صد و اندی ایستگاه است که در چهار گوشه آمریکا میزان جزر و مد و نوسانات آن، دما، سرعت باد، فشار هوا و همچنین بالا آمدن سطح دریاها را دنبال میکند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، این ایستگاه که نود سال میشود که در روند ثابتی دادههای مختلف آب و هوایی را به دانشمندان، مردم محلی و ناخداهای کشتیها منتقل کرده، مخاطبانش را در ردیابی ریتم اقیانوس کمک میکند و آنها را از تبعات جزر و مدهای خطرناک دور نگه میدارد. [دادههای این ایستگاهها در سالهای اخیر] روند خطرناکی را نشان داده است: بر اساس تحلیل واشنگتنپست از اطلاعات اداره ملی اقیانوسی و جوی که بر اساس دادههای ۱۲۷ ایستگاه سنجش جزر و مد استخراج شده، از سال 2010 به این سو سطح دریا در مناطقی- از جمله فورتپولاسکی- بیش از 7 اینچ افزایش یافته است که یکی از سریعترین نرخ ها در سراسر آمریکا به شمار میآید.
این نکته که روند مشابهی نیز در کل جنوب شرق ایالات متحده آمریکا دیده میشود- میتواند نمایی اجمالی از آینده آب و هوایی این کشور را نشان دهد.در حقیقت مهمترین نکتهای که بر اساس دادههای ایستگاههای سنجش نوسانات جزر و مد به دست آمده، نشان از یک پیشرفت جدید و نگرانکننده دارد و حکایت از این میکند که در پشت فراز و نشیب جزر و مد، روندی به طور پیوسته و پنهان در حال افزایش است- و آن چیزی نیست مگر افزایش سطح دریاهایی که به دلیل تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیتهای انسانی در سالهای اخیر روند پرشتاب و سریعی گرفتهاند و البته این موضوع در برخی نقاط، شتاب به مراتب بیشتری هم دارد- که در این زمینه میتوان به فورتپولاسکی اشاره کرد که در چند سال گذشته، یعنی بین سالهای 2010 و 2023 سیلابهای جزر و مدی بیشتری را میزبانی کرده و افزایش 7.3 اینچی سطح دریا را نیز شاهد بوده است.
موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، این واقعیت است که در 14 سال گذشته، افزایش سطح آب دریاها در جنوب ایالات متحده دو برابر سریعتر از میانگین جهانی بوده است. سرعت عجیبی که دانشمندانی مانند کریس پیکوچ محقق موسسه اقیانوسشناسی «وودز هول» را نگران کرده- که «آنچه در یک دهه و نیم گذشته در خلیج مکزیک مشاهده شده، سریعتر از تمام پیشبینیهای اقلیمی است و این روند نگرانیهای بزرگی را موجب میشود».
برای مطالعه متن کامل خبر اینجا مراجعه کنید