شناسهٔ خبر: 70434930 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مزایای استفاده از روغن کانولا

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت : کانولا نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در زمره بهترین روغن‌ها از لحاظ خواص تغذیه‌ای است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ندا فرح‌بخش با اشاره به مزایای مصرف روغن کانولا اظهار کرد: روغن کانولا، روغن کلزا با اسید اروسیک پایین (یک اسید چرب امگا ۹ تک غیراشباع) است؛ یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های روغن کانولا، اشباع بودن کم و داشتن اسید‌های چرب تک غیراشباع نسبتا بالا است و عمده‌ترین اسید چرب تک غیر اشباع آن، اولئیک اسید است که مقدار آن به بالای ۶۰ درصد نیز می‌رسد.

وی افزود: همچنین کانولا حاوی اسید‌های چرب چندگانه غیراشباع شامل اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ به مقدار کافی است که برای بدن ضروری هستند و به همین دلیل، این روغن به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: از دیگر مزایای تغذیه‌ای این روغن این است که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ کمتر از ۳ است و میزان کمتر اسید‌های چرب امگا ۶ در مقایسه با امگا ۳ به کاهش خطر ابتلا بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی - عروقی، سرطان، بیماری‌های التهابی و خود ایمنی کمک می‌کند.

فرح‌بخش عنوان کرد: علاوه بر این، روغن کانولا حاوی میزان بالای فیتواسترول طبیعی و ویتامین E است. این روغن برای اولین بار در کشور کانادا از دانه گیاه شلغم روغنی استخراج شد و حاوی مقادیر زیادی اسید‌های چرب اشباع نشده اولئیک به میزان بیش از ۵۰ درصد، لینولئیک به میزان حدود ۲۶ درصد و لینولنیک به میزان حدود ۱۲ درصد است.

وی افزود: در بعضی از کشور‌ها مانند کانادا، کانولا به طور خالص به عنوان روغن سرخ‌کردنی استفاده می‌شود؛ اگر چه در کشور ما این روغن از نظر الزام‌های استاندارد، تنها برای پخت و پز و سالاد مجاز است و استفاده از آن برای سرخ کردن توصیه نمی‌شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کانولا جزو معدود روغن‌هایی است که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در زمره بهترین روغن‌ها از لحاظ خواص تغذیه‌ای است. با این وجود به دلایل مختلف، میزان این محصول در سطح بازار ایران کم است و سهم کمی از روغن‌های مصرفی خانوار را دارد.