شناسهٔ خبر: 70434697 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دستاوردهای روسیه در دوره ریاستش بر گروه بریکس

مشاور رئیس‌جمهور روسیه قبل از تحویل ریاست گروه بریکس به برزیل، با اشاره به اینکه تقویت همکاری با کشورهای عضو یکی از اولویت‌های مسکو است، گفت: بیش از ۲۰ کشور به همکاری با بریکس علاقه نشان دارند و ۱۳ کشور هم به‌عنوان شریک به این گروه می‌پیوندند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "یوری اوشاکوف"، دستیار رئیس‌جمهور روسیه و رئیس کمیته سازمان‌دهی ریاست بریکس، اعلام کرد که روسیه با جدیت به مسئولیت‌های خود به‌عنوان رئیس این گروه در سال 2024 عمل کرده و موفق به ادغام اعضای جدید در این ائتلاف شده است.

روسیه در سال 2024 ریاست بریکس را برعهده داشت و از اول ژانویه 2025 این مسئولیت به برزیل منتقل خواهد شد. اوشاکوف در این باره گفت: «ما از همان ابتدا به شکل جدی به اجرای وظایف خود به‌عنوان رئیس بریکس پرداختیم. تقویت همکاری با کشورهای بریکس یکی از اولویت‌های سیاست خارجی روسیه است که در دکترین سیاست خارجی کشور نیز مورد تاکید قرار گرفته است.»

این مقام کرملین افزود که ویژگی ریاست روسیه در سال 2024 مدیریت بریکس در قالب جدید و گسترده آن بود و تأکید کرد: «مسکو باید کاری می‌کرد که اعضای جدید به‌صورت هماهنگ در ساختارها و الگوهای تعامل معمول جای گیرند. همان‌طور که تجربه نشان داد، ما و شرکایمان با موفقیت این وظیفه را انجام دادیم.»

اوشاکوف اعلام کرد که در طول ریاست روسیه بر بریکس، 250 نشست برگزار شد که بیش از 30 مورد آن در سطح وزرای دولت‌ها بود. وی افزود: «دستور کار این نشست‌ها شامل حوزه‌های متنوعی از همکاری‌های چندجانبه و همچنین جهت‌گیری‌های جدیدی در همکاری بود.»

وی همچنین به نقش فعال اعضای جدید بریکس شامل مصر، ایران، امارات متحده عربی و اتیوپی اشاره کرد و گفت که این کشورها رویکردی سازنده نسبت به اولویت‌های کلیدی ریاست روسیه داشتند و از همه ابتکارات اصلی حمایت کردند. عربستان سعودی نیز در بسیاری از جلسات حضور داشت اما در تهیه اسناد و تصمیم‌گیری‌های مشترک مشارکت نکرد.

این دیپلمات تأکید کرد که بریکس نه تنها در سیاست جهانی نقش فزاینده‌ای ایفا می‌کند، بلکه اعتبار خود را در زمینه‌های اقتصاد، مالی، مسائل اقلیمی و امنیت غذایی و انرژی نیز تقویت می‌کند. وی همچنین گفت که پیش از اجلاس کازان، 35 درخواست برای مشارکت در بریکس به‌صورت رسمی دریافت شده و به 13 کشور پیشنهاد شده که به‌عنوان شریک به این ائتلاف بپیوندند.

بیش از 20 کشور به همکاری با بریکس علاقه نشان داده‌اند

مشاور رئیس‌جمهور روسیه همچنین یادآور شد که بیش از 20 کشور، علاوه بر کشورهای منتخب به‌عنوان شرکای بریکس، علاقه خود را به گفت‌وگوهای سیستماتیک با این ائتلاف ابراز کرده‌اند.

یوری اوشاکوف گفت: «درهای این ائتلاف برای پیوستن کشورهای همفکر همچنان باز است. در حال حاضر، بیش از 20 کشور دیگر به گفت‌وگوهای سیستماتیک با بریکس علاقه نشان داده‌اند. این کشورها عبارتند از: جمهوری آذربایجان، بنگلادش، بحرین، بورکینافاسو، ونزوئلا، هندوراس، زیمبابوه، کامبوج، کلمبیا، جمهوری کنگو، لائوس، کویت، مراکش، میانمار، نیکاراگوئه، پاکستان، فلسطین، سنگال، سوریه، چاد، سریلانکا، گینه استوایی و سودان جنوبی.»

وی افزود که اریتره نیز به همکاری با بریکس تمایل دارد و تأکید کرد: «واضح است که گسترش بی‌رویه این ائتلاف ممکن است به ساختار آن آسیب برساند. بنابراین، ما معتقدیم که گسترش باید به‌صورت تدریجی، هماهنگ و دقیق انجام شود؛ همان‌طور که در دوران ریاست ما بر بریکس عمل شد.

کشورهایی که از اول ژانویه شرکای بریکس خواهند شد

یوری اوشاکوف همچنین اعلام کرد که روسیه از چندین کشور تأییدیه‌هایی برای پذیرش وضعیت شراکت با بریکس دریافت کرده است. این وضعیت از اول ژانویه 2025 به آن‌ها اعطا خواهد شد. وی گفت: «یکی از نتایج مهم اجلاس [کازان] ایجاد دسته‌بندی کشورهای شریک بریکس و توافق بر سر فهرستی شامل 13 کشور بود. دعوت‌نامه‌های مربوطه به این کشورها ارسال شده است و تاکنون تأییدیه‌هایی از بلاروس، بولیوی، اندونزی، قزاقستان، کوبا، مالزی، تایلند، اوگاندا و ازبکستان دریافت کرده‌ایم.»

این مقام روس افزود که از اول ژانویه 2025، این کشورها به‌طور رسمی وضعیت شریک بریکس را به دست خواهند آورد و اضافه کرد: «ما انتظار داریم که به‌زودی پاسخ‌های دیگر کشورهایی که دعوت‌نامه دریافت کرده‌اند نیز برسد.نمایندگان این کشورها به جلسات ویژه در چارچوب اجلاس‌های بریکس و نشست‌های وزرای امور خارجه دعوت خواهند شد.»

انتهای پیام/

برچسب‌ها: