نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
چهارم دی 1354؛ خرید اراضی خارج محدوده شروع می شود
با تشکیل نخستین شرکت آمادهسازی زمین در تهران، خرید اراضی خارج از محدوده ظرف یک ماه آینده شروع خواهد شد.
این شرکت که سرمایه دو میلیارد ریال و به نام شرکت توسعه لویزان تشکیل شده، در مرحله اول اقدام به خرید دو میلیون مترمربع از اراضی لویزان خواهد کرد.
مالکان اراضی لویزان موظفاند در فروش اراضی خود به شرکت مذکور اقدام کنند.
اراضی لویزان پس از خرید، مجددا نقشهبرداری، تسطیح و تقسیمبندی میشود و برای اجرای یک طرح بزرگ آپارتمانسازی اختصاص خواهد یافت.
حدود 650 هزار مترمربع از اراضی خریداریشده در لویزان پس از آماده شدن زمین با قیمت تمامشده به نسبت سهام در اختیار اعضای شرکت قرار خواهد گرفت تا شرکتهای مذکور به هر طریق که بخواهند طبق ضوابط تعیینشده، اقدام به خانهسازی کنند.
10 میلیون متر اراضی کرج به مالکیت دولت درآمد
10 میلیون متر از اراضی کرج از چنگ زمینخواران خارج شد و سازمان ثبت اسناد و املاک، تقاضای ثبت آن را از سازمان مسکن قبول کرد و بدین ترتیب این اراضی که صدها میلیون تومان ارزش دارد و داخل محدوده شهری کرج است، به تصرف دولت درمیآید و برای خانهسازی و ایجاد تاسیسات اجتماعی مورداستفاده قرار می گیرد.
اراضی موردنظر در عظیمیه کرج قرار دارد و صاحب عظیمیه به استناد قبالهای که حدود شمالی و شرقی ملک وی را آبریز کوههای بیلقان ذکر کرده بود، به تسطیح این اراضی پرداخته و با به کار انداختن چندین دستگاه بولدوزر، کوه را تراشیده و اراضی را برای فروش قطعهبندی کرده بود. این امر مورد اعتراض سازمان مسکن قرار گرفت و سازمان ثبت اسناد این اختلاف را مورد بررسی قرار داد.
چهارم دی 1374؛ جزئیات پرداخت کمک معاش ماهانه به خانوادههای کمدرآمد
سخنگوی دولت اعلام کرد: در اجرای تبصره دوازدهم قانون برنامه پنج ساله دوم، مبلغ 4800 میلیارد ریال از محل اعتبارات تامین اجتماعی به پرداخت مستقیم کمک معاش ماهانه به گروههای کمدرآمد اختصاص دارد.
حسن حبیبی افزود: با تصویب آییننامه اجرایی این تبصره در جلسه اخیر دولت، چگونگی تعیین افراد واجد شرایط و پرداخت کمک معاش مشخص شده است:
معاون اول رئیسجمهوری گفت: گروه های کمدرآمد مشمول این قانون خانوادهها و زنان و کودکان بیسرپرست، خانوادههایی که سرپرست آنان از کار افتاده است، سربازان متاهلی که امکان تامین معاش خانواده خود را ندارند و خانوادههای نیازمند زندانیان هستند.
حبیبی اظهار کرد: تشخیص و تعیین افراد و خانوادههای واجد شرایط حسب مورد به عهده کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و یا سازمان زندانها و اقدامات تامین و ترتیبی کشور است.
کشاورزی، محور برنامه دوم توسعه کشور است
برنامه دوم توسعه کشور، با محوریت کشاورزی تنظیم شده است و مبنای این تصمیم، توجه به شرایط خاص اقلیمی کشور و نیز جهتگیریهای سیاسی برای مقابله با تحریمهای استکبار جهانی بوده است.
ناطق نوری اعلام کرد: با توجه به اینکه نفت نمیتواند منبع قابل اعتمادی در اقتصاد کشورها باشد و سرانجام روزی به پایان خواهد رسید، لذا کشاورزی و محصولات آن بهترین منبع قابل اعتماد در کشور است.
چهارم دی 1384؛ منتظر کاهش نرخ تورم در ماههای آینده باشید
معاون اقتصادی بانک مرکزی که معمولا هر سه ماه یک بار با انتشار گزارشی در نشریه روند به تحلیل وضعیت اقتصادی کشور میپردازد، معتقد است که باید منتظر کاهش نرخ تورم در ماههای آینده سال بود.
در این تحلیل که تحت عنوان «نگاهی به اقتصاد» به چاپ رسیده آمده است: متوسط شاخص بهای کالاها و خدمت مصرفی (نرخ تورم) کشور در 12 ماه منتهی به شهریورماه سال 1384 نسبت به دوره مشابه سال قبل 14.6 درصد افزایش یافت که در مقایسه با رقم مشابه سال 1383 (14.7 درصد) اندکی کاهش نشان دهد.
∎