شناسهٔ خبر: 70432572 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

/یادداشت/

سقوط دولت بشار اسد و اعتماد به نفس شورشی‌های تکفیری

آمریکا و اسرائیل با نیت انحراف افکار عمومی از قضیه فلسطین و قطع ارتباط لجستیکی ایران و حزب الله و شکست محور مقاومت، از بازیگران اصلی اتفاقات سوریه هستند.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، «احمد سلطانی» کارشناس و تحلیلگر مسائل آسیای میانه در یادداشتی با عنوان «سقوط دولت بشار اسد و اعتماد به نفس شورشی‌های تکفیری»، اتفاقات سوریه و تاثیر آن بر منطقه خاوریانه را مورد تحلیل قرار داده که در پی آمده است.

یکی از موارد قابل توجه در طی روزهای اخیر و همزمان با اتفاقات سوریه، انتشار ویدئوهایی در فضای مجازی از شورشی‌های تکفیری است که در عملیات‌های سرنگونی دولت بشار اسد شرکت داشته‌اند.

نکته مهم در بیشتر این ویدیوها حضور بالای نیروهای تکفیری از آسیای میانه مثل ازبک‌ها، تاجیک‌ها، ایغورها، چچنی‌ها و حتی آذری‌های وهابی هستند.
 
با توجه به اطلاعات موثق و مستند، مشخص شده است که آموزش روش‌های جدید جنگی از جمله استفاده از پهپادها توسط عمدتا نیروهای ارتش اکراین و ترکیه انجام شده است.

نکته‌ای که هم‌اکنون و با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه سقوط دولت بشار اسد به وسیله شورشی‌ها، آن هم در این مقطع زمانی طرحی آمریکایی – اسرائیلی بود، تقسیم کاری بوده که بین چند کشور همزمان برای تضعیف جبهه مقاومت و روسیه در جریان است.

در این راستا اکراین با هدف گرفتن انتقام از روسیه و همزمان استفاده از این نیروهای تکفیری برای جنگ با روسیه در آینده، ترکیه با هدف بازگرداندن آوارگان سوری و تضعیف ایران و جبهه مقاومت در جهت افزایش قدرت محور ادعایی جهان ترک در منطقه و آمریکا و اسرائیل نیز با نیت انحراف افکار عمومی از قضیه فلسطین و قطع ارتباط لجستیکی ایران و حزب الله و شکست محور مقاومت از بازیگران اصلی اتفاقات سوریه هستند.

اما یکی از مسایل مهمی که نباید از آن غافل شد، نیروهای تکفیری‌ای هستند که با افزایش اعتماد به نفس از سقوط دولت بشار اسد، هم اینک به احتمال بسیار با هدایت بازیگران اصلی اتفاقات سوریه برای ایجاد شورش و عملیات‌های تروریستی در منطقه پخش خواهند شد.

منطقه آسیای میانه و قفقاز به نوعی در مرکز سه کشور ایران، روسیه و چین بوده که اتفاقا هر سه به نوعی مخالف جبهه غرب هستند و همین مسئله باعث می‌شود هر سه کشور جزو اهداف اصلی برای ایجاد ناامنی و انجام عملیات‌های تروریستی توسط این تکفیری‌های آموزش دیده باشند.

یکی از کارکردهای این نیروهای تکفیری که عمدتا تحت نفوذ دولت ترکیه هستند، شرکت در عملیات‌هایی است که به نفع محور ترکی در حال اجرا است و باوجود انکار رژیم علیف مبنی یر استفاده از مزدورهای تکفیری از سوریه در جنگ دوم قره‌باغ، اما ویدیو چند روز پیش نفیسه کوهنورد، خبرنگار بی‌بی‌سی در سوریه که در آن به این موضوع اشاره کرد که با یکی از افراد شورشی که در جنگ آذربایجان و ارمنستان شرکت داشته مصاحبه کرده، این ادعا را تایید کرد.

این روزها دوباره بحث بازکردن کریدور زنگزور که در داخل خاک ارمنستان قرار داد، در محافل خبری و سیاسی آذربایجان و ترکیه داغ شده است و بی‌تردید نباید از این موضوع غاقل شد که احتمال اعزام نیرو از سوریه به این منطقه برای جنگ جدید با ارمنستان بسیار بالا است.

در کنار تمام این مسائل متاسفانه تعداد بالای تروریست‌های تاجیکی در سوریه برای ایجاد ناامنی و عملیات تروریستی در ایران را نیز نباید نادیده گرفت، کما اینکه طی سه سال اخیر بسیاری از عملیات‌های تروریستی مهم انجام شده در ایران توسط اتباع تاجیکی بوده که در سوریه حضور داشته‌اند.

انتهای پیام/