به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیسجمهور روسیه شامگاه دوشنبه از تصمیم «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه برای دیدار با «بشار اسد» رئیس جمهور سابق سوریه خبر داد. البته، اوشاکوف جزئیاتی از زمان این دیدار را اعلام نکرد.
رئیسجمهور روسیه اخیرا در کنفرانس سالانه خود به تصمیم خود برای دیدار با اسد اشاره کرده بود. او در این نشست گفت: «پس از ورود اسد به مسکو هنوز با او ملاقات نکردهام، اما قصد دارم این کار را انجام دهم.»
طبق گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» اوشاکوف همچنین تاکید کرد که مسکو از طریق کانالهای دیپلماتیک و نظامی با مقامات جدید سوریه تماس دارد.
او همچنین اظهار داشت: «امیدواریم مقامات دولت انتقالی سوریه علاقه خود را به سیستم بریکس نشان دهند.»
اوشاکوف در ادامه به گزارش برخی از رسانههای غربی مبنی بر احتمال سفر «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان به روسیه واکنش نشان داد و اظهار داشت: «پوتین و شولتس در گفتگوی تلفنی خود به موضوع سفر وی به روسیه اشاره نکردند.»
او همچنین به مسئله دیدار احتمالی بین پوتین و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا پرداخت و گفت: «روسیه از چندین کشور پیشنهاد دریافت کرد تا به سکویی برای دیدار احتمالی پوتین و ترامپ تبدیل شود.»
علاقه فزاینده جامعه جهانی به بریکس
اوشاکوف همچنین با اشاره به علاقه فزاینده کشورهای جامعه جهانی برای پیوستن به گروه بریکس گفت: «در حال حاضر، بیش از ۲۰ کشور به بریکس علاقه نشان میدهند و درهای این سیستم برای کسانی که مایل به پیوستن هستند باز است.»
او افزود: «پادشاهی عربستان سعودی موضوع پیوستن به بریکس را به دلیل تکمیل نشدن مراحل داخلی لازم، به تعویق انداخته است.»
بریکس سازمانی چند ملیتی است که سنگ بنای آن در سال ۲۰۰۶ با حضور چهار کشور برزیل، روسیه، هند و چین گذاشته شد و بعدا آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ نیز به آنها پیوسته و بلوک بریکس که متشکل از حرف اول این پنج کشور است رسما تاسیس شد. این سازمان در پی نشست رهبران کشورهای عضو بریکس در آگوست سال ۲۰۲۳ در ژوهانسبورگ، موج دومی از گسترش اعضای خود را تجربه کرده و مصر، اتیوپی، ایران، امارات و عربستان به آن پیوستند؛ هر چند که ریاض هنوز عضویت خود در بریکس را مورد تصویب نهایی قرار نداده، اما همچنان در نشستهای آن شرکت میکند.