خبرگزاری بین المللی شیعیان (شفقنا)- دبیر ستاد برگزاری مراسم ارتحال آیت الله گلپایگانی گفت: مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی گلپایگانی پنجشنبه 6 دی ماه در مسجد اعظم قم برگزار میشود.
به گزارش شفقنا، آیت الله سید جواد گلپایگانی ظهر امروز در آستانه سالگرد ارتحال آیت الله العظمی گلپایگانی به بیان خاطراتی از زندگی پربار مرحوم آیت الله العظمی محمدرضا گلپایگانی پرداخت و اظهار کرد: ایشان پس از فوت والدینشان مدتی در گلپایگان تحصیل کرده و پس از آنکه متوجه میشوند، آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری در اراک حوزه علمیه برپا کرده به این شهر مهاجرت میکنند و مشغول تحصیل علوم اسلامی و دینی میشوند که در این مدت نیز به دلیل علاقه و اهتمامی که به درس داشتند، مورد توجه آیت الله حائری قرار میگیرند.
وی افزود: مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری به دعوت علمای قم به این شهر مهاجرت میکنند و سپس نامهای به آیت الله گلپایگانی مینویسند و از ایشان هم درخواست میکنند که به قم بیایند که البته حوزه علمیه در آن زمان، همانند امروز مورد توجه همگان نبود و تعداد طلاب و روحانیون نیز اندک بوده است.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: پس از هجرت آیت الله گلپایگانی از اراک به قم، ایشان نقش بسزایی در تأسیس حوزه علمیه قم داشت و سپس به تدریس درس خارج مشغول و سپس به مقام مرجعیت رسیدند.
وی ادامه داد: در زمان مرجعیت مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی خدمات بسیاری به همت ایشان به جامعه ارائه شد که این خدمات اعم از ساخت بیمارستان، مساجد، مدارس، حوزههای علمیه و خانههای عالم در شهرستانها بود و صدها خانه عالم در نقاط مختلف کشور برای امر تبلیغ روحانیون ساخته شده است.
فرزند آیت الله العظمی گلپایگانی تصریح کرد: ایشان در حوادث مختلف از جمله بلایای طبیعی همانند زلزله و سیل در کمک رسانی به هموطنان پیش قدم بودند همچون در زلزله رودبار و منجیل آیت الله گلپایگانی دستور دادند درمانگاهها و بیمارستانهایی که در مناطق زلزله زده تخریب شده بودند، مجدد احداث شوند.
وی احداث بزرگترین مدرسه علمیه قم را از دیگر اقدامات آیت الله گلپایگانی دانست و گفت: در حال حاضر 125 استاد در این مدرسه مشغول و روزانه نزدیک به 400 کلاس درس در این مدرسه برگزار می شود.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: همچنین روزانه نزدیک به 5 هزار طلبه در مدرسه علمیه قم تردد داشته و حدود 300 هزار جلد کتاب و 40 هزار کتاب خطی در کتابخانه ایشان در مدرسه علمیه قم وجود دارد.
وی سعه صدر در برخورد با مردم را از بارزترین صفات اخلاقی ایشان دانست و اظهار داشت:ایشان از نظر صفات اخلاقی کم نظیر بوده و کمک های بسیاری به مردم می کردند.
در ادامه، حجت الاسلام محمدرضا برقعی، دبیر ستاد برگزاری مراسم ارتحال آیت الله گلپایگانی بیان کرد: مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال آیت الله محمد رضا گلپایگانی پنجشنبه 6 دی در مسجد اعظم قم برگزار میشود.
وی یادآور شد: سخنران این مراسم حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد از اساتید حوزه علمیه قم خواهد بود.
وی با اشاره به آثار ماندگار آیت الله گلپایگانی خاطرنشان کرد: تهاجم فرهنگی بسیار دیده میشود و برای مقابله با آن باید از سیره بزرگان استفاده کرد و لازم است تا از سیره زندگی این بزرگان الگوبرداری کنیم.
وی همچنین افزود: در حاشیه مراسم گرامیداشت ارتحال آیت الله گلپایگانی به منظور آشنایی هرچه بیشتر مردم بویژه نسل جوان با زندگانی آیت الله گلپایگانی نمایشگاهی از سیره زندگانی آن عالم ربانی نیز برپا خواهد شد.