به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رونق صنعت لوازم خانگی علاوه بر فراهم کردن بستر خودکفایی کشور در تولید این محصولات، جنبههای اقتصادی گستردهای چون اشتغالزایی و ارزش افزوده به همراه دارد. در همین زمینه، یک شرکت دانشبنیان که به صورت تخصصی، جاروبرقی تولید میکند توانسته با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی، موتورهای جاروبرقی خانگی و صنعتی را طراحی و تولید کند.
صنعت لوازم خانگی پس از خودروسازی، دومین صنعت بزرگ کشور محسوب میشود که سالانه محصولات فراوان و متنوعی را به بازار عرضه میکند و حتی در تولید برخی محصولات توانسته با محصولات مشابه خارجی رقابت کند. این صنعت علاوه بر ایجاد اشتغالزایی گسترده و تصرف بازار داخلی، سالانه گردش مالی 6 میلیارد دلاری ایجاد میکند که نشان از اهمیت اقتصادی آن دارد.
شرکت یادآوران پیروز (generalfitco.com) با سه دهه سابقه در تولید انواع جاروبرقی در شهر اصفهان موفق به تولید محصولاتی با کیفیت شده و توانسته در این زمینه و در میان مشتریان خود به یک اعتماد نسبی برسد. این شرکت علاوه بر تولید تخصصی جاروبرقی، لوازم صنعتی، موتور جاروبرقی، لوازم یدکی جاروبرقی و لوازم برقی آشپزخانه را نیز تولید و به بازار عرضه میکند. اخیرا این شرکت دانشبنیان با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی به توسعه زیرساخت تولید الکتروموتورهای جاروبرقی خانگی و صنعتی پرداخته است.
صدف صفدرزاده قائم مقام مدیرعامل شرکت یادآوران پیروز، درباره سابقه فعالیت این شرکت و چگونگی دانشبنیان شدن آن گفت: شرکت یادآوران پیروز در زمینه تولید تخصصی جاروبرقی، بیش از 30 سال سابقه دارد. پروژه تولید موتور جاروبرقی در سال 90 در شرکت مطرح شد که با تلاش و همت مهندسین و برنامهریزیهای سهامداران توانستیم در سال 92 موتورهای جاروبرقی را تولید کنیم. این شرکت در سال گذشته در حوزه فناوری برق و الکترونیک و سیستمهای خودکار به عنوان یک شرکت دانشبنیان معرفی شد.
صفدرزاده درباره استفاده از ظرفیت نخبگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی در این شرکت خاطرنشان کرد: مسلما در تولید محصولاتمان از بسیاری فارغالتحصیلان و نخبگان دانشگاهی کمک گرفتهایم؛ اما مشکلی که در سالهای اخیر با آن روبهرو بودیم مهاجرت نخبگانی است که بهصورت تمام وقت یا پاره وقت با مجموعه ما همکاری میکردند. البته همچنان با آنها در ارتباط هستیم اما از دست دادن این نیروهای متخصص، خلاء بزرگی در توسعه و پیشرفت تولید محصولات داخلی محسوب میشود.
به گفته وی، این شرکت دانشبنیان توانسته به صورت مستقیم برای 100 نفر و غیر مستقیم برای 80 نفر ایجاد اشتغال کند.
صفدرزاده در خصوص برنامههای آینده این شرکت در جهت توسعه خط تولید و افزایش نیروی انسانی خاطرنشان کرد: موتورهای تولید شده در شرکت ما موتورهای دو پروانهای خاک و آب و خاک هستند که بسیار هم پرهزینهاند. به همین دلیل در این شرکت دانشبنیان، پروژهای برای تولید موتورهای کوچکتر و موتورهای تک پروانه در دست احداث است که در عموم جاروبرقیها استفاده میشود.
قائم مقام مدیرعامل شرکت یادآوران پیروز با اعلام اینکه ما مجموعهای هستیم که صفر تا صد تولید محصولات جاروبرقی را انجام میدهیم، درباره لزوم ایجاد زمینه رقابت تولیدات داخلی با محصولات خارجی خاطرنشان کرد: در کشور جاروهای خوابیده و سطلی به وفور تولید میشود، اما همواره در جامعه افرادی هستند که میخواهند جنسهای باکیفیتتر و برندهای معتبرتری که در دنیا مطرح است را استفاده کنند، چون واردات این محصولات طبق قانون ممنوع اعلام شده است، بنابراین بستری برای پیدایش قاچاق در کشور فراهم میشود.
وی افزود: به عنوان یک تولیدکننده، موافق واردات این محصولات به کشور هستم چون علاوه بر از بین رفتن موضوع قاچاق، فضای رقابتی بهتری ایجاد میشود و تولیدکنندگان ایرانی که در تولید این محصولات مطرح هستند، میتوانند با رقابت با جنس خارجیِ باکیفیت، به تولید محصولات باکیفیتتر داخلی دست بزنند. به همین دلیل با آزاد کردن واردات این محصولات موافق هستم. البته این اتفاق باید با افزایش تعرفهها همراه باشد تا برای تولیدکنندگان ایرانی مشکلاتی به وجود نیاید.
صفدرزاده در خصوص چگونگی صرفهجویی انرژی در این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: موضوع کمبود انرژی روز به روز در دنیا چالشزاتر میشود. البته صنایع به کار گرفته در این شرکت، جزو صنایع پاک محسوب میشوند که آلودگی کمتری ایجاد میکنند. تلاش ما بر این بوده که مسئله صرفهجویی در انرژی را در تمامی فرآیندها از خریداری محصولات تا ساعات کاری رعایت کنیم.
به گفته قائم مقام مدیرعامل شرکت یادآوران پیروز، با توجه به مشکلاتی که در حوزه برق وجود دارد، شرکت یادآوران پیروز در حال برنامهریزی برای بهکارگیری پنلهای خورشیدی برای تولید برق است. در تلاش هستیم از فضای کارخانهای که در اختیار داریم با نصب پنلهای خورشیدی، برق مجموعه را تأمین کنیم.
وی در خصوص حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتهای دانشبنیان و توسعه محصولاتشان تصریح کرد: ما با صندوق نوآوری از زمان دانشبنیان شدنمان در ارتباط بودیم. صندوق، حمایتهای قابل توجهی در پیشبرد پروژه تولید موتورها به ما ارائه داد و با بازدید از شرکت و محصولات تولیدی ما تسهیلات مورد نیاز را در اختیارمان قرار داد. فعالیتهای صندوق نوآوری برای توسعه شرکتهای دانشبنیان و افزایش تولید محصولاتشان قابل تقدیر است و حضورشان در کنار این شرکتها برای ارائه پروژههای مورد نیاز و بهروزتر، رشد و پیشرفت کشور را در همه زمینهها به همراه دارد.
قائم مقام مدیرعامل شرکت یادآوران پیروز درباره نقش زنان در توسعه فناوری و نوآوری در کشور، افزود: طبق تجربه به دست آمده از همکاری و فعالیتی که در این سالها با مردان و زنان بسیاری در سطوح مختلف صنعت داشتم به این نتیجه رسیدم که زنان از ظرفیت و توانایی بسیاری در حوزه صنعت برخوردار هستند و خوشبختانه روز به روز به اهمیت جایگاه و حضور آنها در این فعالیتها بیشتر توجه میشود. با توجه به اینکه زنان به مراتب مسئولیتپذیرتر و دقیقتر هستند بسیاری از نقشهای کلیدی نیازمند به این دو ویژگی کاربردی را در شرکت یادآوران پیروز به زنان محول کردیم. با وجود برخی از مشکلات و سختیها در حوزه صنعت مانند دور بودن محل کار از شهر و ... اما همچنان زنان بسیاری برای فعالیت در این حوزه رزومه کاری خود را ارسال میکنند و خواهان فعالیت در این حوزه هستند.
صفدرزاده در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در «یادآوران پیروز» با بسیاری از زنان در سطوح مختلفی چون فنی، مهندسی، تولید، مونتاژ، خدمات فروش و مالی، نیروهای ستادی و ... همکاری داریم. قطعاً حضور زنان در کنار مردان میتواند به توسعه نوآوری و فناوری در کشور تاثیرگذار باشد. از آنجا که زنان فعال در حوزههای متفاوت از جمله صنعت به واسطه نقش مادریشان در منازل با حجم بیشتری از مسئولیتها مواجه هستند اما به بهترین نحو توانستهاند مسئولیت کاری خود را حتی در برخی موارد که برای مردان با توجه و دغدغه کمتری همراه بوده است، بهتر انجام دهند.
انتهای پیام/
∎