به گزارش خبرنگار میراثآریا، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در آیین تکریم و معارفه معاون گردشگری که صبح امروز سوم دی ماه ۱۴۰۳ در سالن آمفی تئاتر وزارتخانه برگزار شد، به ضرورت بهرهبرداری از ظرفیت سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اشاره و بر استفاده از این گنجها، سرمایه عظیم و مخازن بزرگ در برنامهریزیها تاکید کرد.
او با اشاره به اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری میراث ما هویت و شخصیت ما است، ادامه داد: میراثفرهنگی سرمایهای عظیم و غنی است، اما آنگونه که باید برای نسل جدید شناخته نشده است.
صالحیامیری رسالت مهم وزارتخانه را معرفی این سرمایه غنی به نسل جوان عنوان کرد و ادامه داد: نسل جوان با شناخت این ظرفیت باید احساس غرور و نشاط کند و در مقابل جهانیان باور داشته باشد که هیچ جغرافیایی ظرفیت تاریخی و تمدنی ایران را ندارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: میراثفرهنگی بستر اصلی و اساسی جذب گردشگر است و جذابیتی بالاتر از این میراث غنی در این جغرافیا نیست.
او با اشاره به تعدد و گستردگی رشتههای صنایعدستی، ادامه داد: صنایعدستی مجموعهای از خلاقیت، هنر، سبک زندگی، اقتصاد، معیشت و انتقال فرهنگی را شامل میشود که میتواند موجب تحول بزرگی در سبک زندگی ایرانیها شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی راه نجات گردشگری را مردمیسازی و خصوصیسازی آن عنوان کرد و افزود: دولت باید با سیاستگذاری، حمایت از بخش خصوصی و نظارت بر سیاستها تنها نقش تولیگری داشته باشد. سیاست قطعی ما واگذاری امور اجرایی و تصدیگری به بخش خصوصی، صنوف و تشکلها است. دولت نه میتواند و نه ممکن است که در همه امور دخالت کند.
این مقام مسئول با اشاره به ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در حال اجرا در کشور بر لزوم تسهیلگری در صدور مجوزها، برداشتن بروکراسی ناکارآمد و آمادهسازی زیرساختها از سوی دولت تاکید کرد و افزود: شناسایی موانع بخش خصوصی و تسهیلگری کار دولت است، دخالت کار دولت نیست.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سه فاکتور برنامه، اراده و حمایت را در تحقق برنامه هفتم توسعه مهم عنوان کرد و افزود: بنا بر توافق انجام شده با رئیسجمهوری، جلسات منظمی را با معاون اول، وزرا و بخش خصوصی بهمنظور رفع موانع برگزار خواهیم کرد.
این مقام مسئول، با تاکید بر ضرورت جذب گردشگر و تبلیغات، تقویت روابط با دولتها و تشکلهای سایر کشورها و شرکت در نمایشگاهها بهمنظور نمایش جاذبههای ایران، ادامه داد: باید تلاش کنیم، ظرفیتهای جذب گردشگر را از بیرون محقق کنیم و با کار رسانهای در خارج از کشور، کار ابر رسانههایی که آگاهانه ضد ایران تبلیغ میکنند را خنثی و تصویر درست و زیبای ایران را ارائه کنیم.
صالحیامیری با اشاره به مذاکره با وزارت امور خارجه برای برداشتن موانع ورود گردشگر، افزود: باید از جهانیان ذهنیتزدایی کنیم که آنچه ابررسانهها گفتهاند، دروغ است. رونق گردشگری فضای جدیدی را در کشور شکل میدهد و خون جدیدی را در سیستم مدیریت تزریق و رونق اشتغال ایجاد میکند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پایان لزوم واگذاری امور اجرایی را به بخش خصوصی و مردم برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه مورد تاکید قرار داد و افزود: برنامه هفتم توسعه نیازمند حمایت است و بدون حمایت محقق نمیشود.
انتهای پیام/