شناسهٔ خبر: 70424722 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

پزشکیان در دیدار معاون نخست وزیر روسیه: عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب، جدی است

رئیس جمهور تأکید کرد که دولت ایران بر اجرای این توافقنامه تأکید دارد و وزیر راه و شهرسازی مسئول پیگیری این توافقنامه است.

صاحب‌خبر -
رئیس جمهور در دیدار معاون نخست وزیر روسیه درباره گسترش روابط دوجانبه و راهکارهای تسریع و تکمیل راهگذر راهبردی شمال–جنوب،گفت: عزم دولت چهاردهم برای تکمیل این راهگذر جدی است.
 
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان ظهر امروز دوشنبه در دیدار «ویتالی ساویف» معاون نخست وزیر روسیه با بیان اینکه اجرای خط‌آهن رشت-آستارا در چارچوب توافقنامه فیمابین ایران و روسیه در اولویت برنامه‌های ما است و مصمم به اجرای آن هستیم، افزود: ایران به مفاد این توافقنامه پایبند است و طرف روسی می‌تواند هر چه سریع‌تر نقشه‌برداری‌ها از مسیر و مقدمات اجرای پروژه را آغاز کند. ما مطابق توافق، تملک اراضی مسیر و ارائه اسناد و تعهدات را در زمان مقرر انجام خواهیم داد.
 
رئیس جمهور تأکید کرد که دولت ایران بر اجرای این توافقنامه تأکید دارد و وزیر راه و شهرسازی مسئول پیگیری این توافقنامه است.
 
معاون نخست وزیر روسیه نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام گرم رئیس جمهور و نخست‌وزیر کشورش به دکتر پزشکیان، از وی برای سفر به روسیه در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۵ دعوت به عمل آورد و گفت: دولت روسیه خود را برای این سفر و مذاکرات و توافقات آن آماده می‌کند.
 
«ویتالی ساویف» با اشاره به توافقنامه اجرای خط‌آهن راهگذر آستارا-رشت، بر اراده دولت متبوعش برای اجرای این توافقنامه تأکید کرد و اظهار داشت: طرف روسی خط اعتباری لازم را تأمین کرده و ضمن همکاری با دولت آذربایجان برای کریدور شمال-جنوب خواهان اجرای این توافقنامه از سوی ایران است.
 
وی با اشاره به اینکه دولت روسیه خواستار سرعت بخشیدن به روند اجرای این توافق است، تصریح کرد: روسیه و آذربایجان با هم توافق کردند، آن بخش از این خط‌آهن که در خاک آنها قرار دارد، مدرن و به‌روزرسانی شود و از دولت ایران نیز می‌خواهیم که به تأمین تمهیدات لازم برای مدرن و نوسازی این خط در خاک کشورش کمک کند.
 
معاون نخست وزیر روسیه حمل و نقل کالا از روسیه به ایران و بالعکس را رو به رشد توصیف کرد و اظهار داشت: انتظار می‌رود با اجرای توافقنامه خط‌آهن آستارا-رشت بتوانیم در مرحله اول به ظرفیت انتقال ۱۵ میلیون تن کالا میان دو کشور برسیم.

برچسب‌ها: