به گزارش شبکه شرق، بی تردید ژاله علو صاحب یکی از ماندگارترین صداهای این مرز و بوم بود. حضورش در مقام دوبلور و یا مدیردوبلاژ گواه این نکته است که تسلط بی نظیر او در کارکرد صدا و چگونگی استفاده از آن در فیلمهای ملودارم، جنایی و یا انیمیشن و... مثال زدنی است.
ژاله علو در مرداد ماه سال ۱۳۰۶ در یک خانواده اهل فرهنگ در محله سنگلج زاده شد. او در گفت و گویی وقتی از نسبش حرف می زد به پدربزرگ خوشنویسش اشاره کرد و البته پدرش که علی رغم ارتشی بودنش اهل شعر بوده. قطعا حضور پدری اهل شعر و شاعری در نحوه زیست شوکت علو که بعدها نامش را به ژاله علو تغییر داد بی تاثیر نبود. چرا که بعد از آشنایی نسبی با خواندن ونوشتن به توصیه پدرش حافظ و سعدی خوانی را آغاز کرد.
ژاله علو بعدها از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و اعلام برنامه میکرد. او از سال ۲۷ به طور جدیتری کار خود را در رادیو ادامه داد. اولین نمایش رادیوییاش با پرویز خطیبی بود و بعد از آن با مهدی قاسمی، نصرت الله محتشم، عزیز الله حاتمی هم همکاری کرد. در همکاری با محتشم برنامه «داستان شب» را پایهریزی کردند. علو از اولین داستان شب با محتشم کار کرد و پای ثابت نمایش رادیویی شد.
به پیشنهاد اسماعیل کوشان نقش اول فیلم «افسونگر» را با آنکه نقش منفی بود، پذیرفت.او تا اواخر دهه سی خورشیدی ایفا گر نقشهای اصلی بود اما به تدریج به شمایل مادر در سینمای ایران بدل شد. او در تمام دوران زندگی هنری خود بهجای ستارگان معروف سینمای جهان حرف زده است. او آغازگر دوبلهٔ کارتون در ایران بود.
مجموعه تلویزیونی« امیر کبیر»،«روزی روزگاری»،«شیخ بهایی»،«مختارنامه» و بسیاری از فیلم های ماندگار سینمای ایران مثل«شیرین»،«روز واقعه»،«داش آکل»،«طوقی» و...ایفای نقش کرد.
یاد و نامش جاودان