شناسهٔ خبر: 70420114 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

تحلیلگر هاآرتص: جبالیا به شهر «ارواح» تبدیل شده است

روزنامه عبری «هاآرتص» ضمن اشاره به ویرانگری‌های گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در جبالیا واقع در شمال نوار غزه، وضعیت اردوگاه جبالیا را مانند «شهر ارواح» توصیف کرد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا)، آموس هرئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه عبری هاآرتص در مقاله‌ای نوشت خرابی‌ها و ویرانی‌هایی که ارتش در اردوگاه «جبالیا» واقع در شمال نوار غزه بر جای گذاشته همانند آنچه در روستاهای مرزی در جنوب لبنان یا آنچه در منطقه محور صلاح‌الدین (فیلادلفیا) در امتداد مرزهای میان غزه و مصر و یا حتی مرکز اردوگاه جنین طی عملیات «السور الواقی» در سال ۲۰۰۲ رخ داد، نیست.

 

وی نوشت: جبالیا به شهر «اشباح» تبدیل شده و تنها گله سگ‌های ولگرد برای یافتن غذا در آنجا پرسه می‌زنند.

 

آموس هرئیل تصریح کرد مبارزان باقیمانده گردان‌های القسام در شمال نوار غزه چه در جبالیا، چه در بیت حانون و چه در بیت لاهیا، تحت فرماندهی عزالدین خضر  فعالیت می‌کنند و متشکل از گروه های کوچک چهار یا پنج نفره هستند که با خود تفنگ، راکت و مواد منفجره حمل می‌کنند؛ در حالی که هر یک از این گروه ها یک فیلمبردار ویدیویی نیز در اختیار دارند که عملیات آنها را تا حد امکان ثبت و مستندسازی می‌کند.

 

وی افزود طبق اعلامیه‌های رسمی ارتش تاکنون ۳۵ نظامی در جبالیا و اطراف آن کشته شده‌اند؛ در حالی که آمار زخمی‌ها نیز در جریان درگیری‌های در آن صدها نفر اعلام شده است؛ این در حالی است که ناظران احتمال می‌دهند تمامی تلفات با توجه به اطلاعیه‌های منتشر شده از سوی گروه‌های مقاومت در غزه به‌ویژه گردان‌های القسام به طور دقیق منتشر نمی‌شوند.

 

این تحلیلگر نظامی روزنامه عبری «هاآرتص» تاکید کرد عملیات کنونی جبالیا، از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در هفتم اکتبر سومین حمله ارتش به اردوگاه جبالیا به شمار می‌آید.

 

وی افزود عملیات جبالیا احتمال می‌رود طی هفته‌های آتی پایان یابد؛ این عملیات موفق به یافتن هیچ اثری از هیچ یک از اسرای صهیونیست نشده است و احتمال می‌رود گردان‌های القسام آنها را به خارج از جبالیا منتقل کرده باشند.

 

آموس هرئیل اظهار داشت با توجه به وضعیت جبالیا به نظر می‌رسد بحث در مورد بازگشت فلسطینیان به شمال نوار غزه به عنوان بخشی از توافق تبادل اسرا و توافق آتش‌بس، با واقعیت ارتباطی نداشته باشد؛ این امر سال‌ها طول خواهد کشید و طبق برخی برآوردها فرآیند آواربرداری و بازسازی محله‌ها ممکن است یک دهه طول بکشد.

 

این تحلیلگر صهیونیست در پایان گفت جبالیا مهد شعله‌ور شدن اولین انتفاضه در سال ۱۹۸۷ بود که جمعیت کثیری در پاسخ به تیراندازی و شهید شدن چهار کارگر فلسطینی توسط اسرائیلی‌ها به کوچه‌ها و خیابان‌های جبالیا آمدند و به اعتراضات و درگیری با نیروهای رژیم پرداختند و سپس این اعتراضات به شهر قدس و کرانه باختری کشیده شد.

 

 

 

انتهای پیام/ی.ح/26