شناسهٔ خبر: 70415190 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

درصد باسوادی آذربایجان شرقی بالاتر از میانگین کشوری است

تبریز- معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: در حال حاضر درصد با سوادی استان به ۹۸.۴ درصد رسیده و ۰.۸ درصد نیز بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی اجتماعی استاندار در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان در استانداری ضمن تبریک هفته سوادآموزی، انسداد مبادی بی‌سوادی را یکی از مهم‌ترین اصول‌ها و بازماندگان از تحصیل را از ورودی‌های مهم در این خصوص برشمرد و اظهار داشت: وضعیت افراد واجد شرایطی که در سن رفتن به مدرسه هستند، با استفاده از اطلاعات بانک اطلاعاتی ثبت احوال و سامانه موجود در آموزش و پرورش قابل احصاء بوده و متولیان باید اشرافیت کاملی در این خصوص داشته باشند.

وی با ابراز امیدواری نسبت به ارتقا جایگاه استان آذربایجان‌شرقی از لحاظ شاخص‌های باسوادی ادامه داد: استانمان باید جز سه استان اول در انسداد مبادی بی‌سوادی و ارتقا شاخص‌های باسوادی باشد؛ درحالیکه هم اکنون با جایگاه واقعی خود فاصله دارد.

محمدزاده بر لزوم تطبیق آموزش‌های سوادآموزی با استانداردها و معیارهای ملی و بین‌المللی تعریف شده به این منظور تاکید کرد و افزود: امروزه سواد تنها به خواندن و نوشتن اشاره نداشته و این تعریف به یک قرن قبل بازمی‌گردد، از این‌رو ضرورت دارد مهارت‌آموزی و ارتقا آگاهی و اطلاعات سوادآموزان در سایر حوزه‌ها مانند ارتقا سواد رسانه‌ای و فناوری نیز مورد توجه قرار گیرد و سوادآموزان بتوانند آموزه‌ها را در راستای تغییر زندگی به کار بگیرند.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار متذکر شد: هر دستگاه موظف است طبق برنامه اعلامی توسط معاونت سوادآموزی استان نسبت به پایش افراد بی‌سواد و کم‌سواد تحت پوشش خود اقدام نموده و شرایط لازم را جهت تحت پوشش قرار دادن آن افراد فراهم آورد.

وی بیان داشت: در خصوص بازماندگان از تحصیل نیز باید جدیت لازم از طرف نهادهای مربوطه به خصوص آموزش و پرورش استان وجود داشته باشد تا حداکثر جذب اتفاق افتاده و افرادی که تاکنون در مدارس ثبت‌نام نکرده‌اند، تعیین تکلیف شده و علت آن مشخص گردد.

محمدزاده در خاتمه با تاکید بر اینکه کیفیت مسائل آموزشی در آموختن سواد هم باید در اولویت قرار گیرد و فقط مسائل کمی مورد توجه نباشد، خاطرنشان کرد: پیگیری لازم برای تشکیل مرتب و مستمر جلسات شورای پشتیبانی سوادآموزی استان و شهرستان‌ها صورت گیرد تا از ظرفیت بین بخشی در جهت اعتلای سطح سواد بهره‌مندی لازم استفاده شود.