شناسهٔ خبر: 70412788 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

/مقاله/

شرحی بر زندگینامه مرحوم ماموستا ملاعبدالله غفوری

مرحوم ماموستا ملاعبدالله غفوری به مدت ۳٥ سال امام جمعه روانسر بود که در اکثر همایش ها و کنفرانس ها سخنرانی کرده و همواره مردم را به تقوا و رعایت موازین اسلامی و پیروی از قرآن و تأسی به سیره حضرت رسول اکرم(ص) سفارش می کرد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب (تنا) ماموستا ملاعبدالله غفوری؛ امام جمعه فقید شهرستان روانسر در واپسین روز پاییز سال؛ 30 آذرماه سال 98 دار فانی را وداع گفت.
 
ماموستا ملاعبدالله غفوری از خانواده مذهبی، متدین در سال ۱۳۲٥ در روستای «لون سادات» از توابع شهرستان کامیاران متولد شد و در سن 7 سالگی با فوت پدرش مواجه شد و در آن ایام قرآن مجید را در دوران حیات مادر ختم كرده و بعد از چندسال نیز مادرش هم فوت می کند و بدون سرپرست، و با توفیق خداوند متعال دوره ابتدایی علوم دینی در زادگاه خویش لون سادات، سیویه، مرادآباد، پاوه و پشاباد ادامه و كم كم رشد پیدا كرده و در نزد استاد عالیقدر فهیم والامقام؛ ماموستا سیدعلی حسینی لونی تلمذ و عاقبه الامر حدود چهار سال در محضر استاد زبردست فقیه دانشمند؛ ماموستا ملاحسن خلیقی "طاب ثراه" در روستای ماسان به اخذ اجازه نامه نائل و مفتخر شد.
 
اجازه نامه موحوم ماموستا غفوری به تأیید جمعی از اساتید برجسته رسیده از جمله ماموستا خالد مفتی سنندج، مرحوم ماموستا ملاعبدالمجید موحد نادری، مرحوم سید طاهر سیدزاده هاشمی و حاج ماموستا شیخ محمدسعید نقشبندی.
 
وی در اولین مکانی که به عنوان امام جماعت و جمعه فعالیت کرد، روستای آفریان از توابع شهرستان کامیاران بود و در آن زمان متأهل می شود و در این ایام بود كه به سربازی بدون قرعه كشی كه بعلت غیبت داشتن بود در دوران طلبگی اعزام می شود و مدت 2 سال روز خدمت سربازی با سخت ترین و دشوار ترین وضعیت  ممكن در «عجب شیر» و پایگاه نوسود ـنودشه به سر می برد.
 
بعد از سربازی در روستای گلیان از توابع کامیاران به عنوان پیشنماز و مدرس خدمت می کند درآن ایام پیشنهاد جایگاه امام جمعه کامیاران را به آن مرحوم می دهند.
 
اما با توجه به دلایلی این پیشنهاد را نمی پذیرد و در سال 1353 به روستای ماسان از توابع كامیاران برای اقامه جمعه و جماعت نقل مكان می کند زیرا در آن روستا كه استاد وی، ملاحسن خلیقی امامت می كرد بعلت بیماری به سنندج نقل مكان می کند و روستای ماسان كه جایگاه پرورش علم و دانش بود مشغول بكار می شود.
 
مرحوم ماموستا غفوری تا دیماه 1358 در ماسان ماندگار می شود و به شهر روانسر نقل مکان می کند و در روانسر با سمتهای مختلف انجام وظیفه می کند از جمله در جهاد سازندگی به عنوان نماینده امام و مسئول بخش فرهنگی، در كمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مهاجرین و نهایتاً در دیماه 1363 بعنوان امام جمعه روانسر منصوب می شود و در این سمت حساس و در حساس‌ترین شرایط وظیفه خود را به نحو احسن انجام داده و موسس، مدیر و مدرس مدرسه علوم دینی امام شافعی (رض) روانسر و چندین طلبه از این مدرسه به بهره رسانده است و تنها هدفش تبلیغ دین مبین اسلام، احادیث و سیره پیامبر عظیم الشأن اسلام، ترویج مذهب حضرت امام شافعی، ارشاد جامعه، دعوت به حقیقت وحدت هماهنگی و تحدث به نعمتهای الهی بوده است.
 
از جمله ماموستایانی که در خدمت ایشان تلمذ کرده و شاگرد وی بوده اند و مجاز شده اند می توان به مرحوم ملا عبدالله الیاسی، ملاعبدالرحمن علیمرادی، ملایحیی شهبازی، ملا توفیق فتاحی، ملاعمر بروفرد اشاره کرد.
 
ماموستایان دیگری که از محضر ایشان کسب فیض کرده و درس خوانده اند از جمله:

ملا سیدمحسن حسینی؛ امام جمعه کامیاران، ملا عبدالرحمن مرادی؛ امام جمعه اهل سنت کرمانشاه، ملاتوفیق قربانی؛ امام جمعه فقید کامیاران، ملاجمال مردوخی فرهنگی، ملاعبدالرحمن رحمانی فرهنگی، سید ابراهیم حسینی، جمال مردوخی؛ کارمند مخابرات، جمال صبوری؛ کارمند شبکه بهداشت، معروف امینی شاعر، رحیم روحانی؛ فرهنگی، ملا محمدحسین ندیمی؛ امام جماعت مسجد حضرت علی کامیاران، ملا انور محمدی، ملاسید مختار حسینی، ملا اسماعیل رضایی، ملا منصور مظفری، مرحوم ملا مولود تاوگوزی، ملا مسعود کرمی،  ملاحسین امیری، ملاجبار عبدی، ملاغفار ابراهیمی؛ نویسنده، ملا اسماعیل آذر، ملا کریم علیمرادی، ملارحیم علیمرادی، ملا بخشید مردوخیان، ملا امیر مرادی، ملا قاسم مردانی، ملا سیدمحسن هاشمی سردفتر ازدواج، سید محی الدین هاشمی، ملا اسماعیل رضایی، ملا علی مرادی، ملااسماعیل چراغستانی، هادی هاشمی، ملا عباس احمدی بوده اند.
 
سرانجام این ماموستای عالیقدر در سن ۷۳ سالگی بعد از تحمل و صبر بر بیماری در روز شنبه ۳۰ آذرماه ۱۳۹٨ به دیدار حق شتافت و با حضور گسترده عالمان و مشایخ و مردم داغدار شهرستان روانسر تشییع و در قبرستان روانسر به خاک سپرده شد.
 
این عالم اهل سنت به مدت ۳٥ سال امام جمعه روانسر بود که در اکثر همایش ها و کنفرانس ها سخنرانی کرده و همواره مردم را به تقوا و رعایت موازین اسلامی و پیروی از قرآن و تاسی به سیره حضرت رسول اکرم سفارش می کردند.
 
چندین مقاله به شرح ذیل از ایشان تهیه و تنظیم و در مجلات و بعنوان کتابچه چاپ شده است :

وی‍ژه نامه ماه مبارك رمضان ماه رحمت، قرآن تنها راه سعادت با تجوید، امامت و خلافت، سفرنامه حج تمتع و عمره، تفسیر و تأویل قرآن مجید، مدینه منوره شهر مواخاه، تاریخچه كعبه الله، اهداف حكومت اسلامی، وسیله نجات، اهداف نماز، ارائه به ستاد اقامه نماز در تهران، امام علی (ع) از دیدگاه قرآن و سنت، حسنین و آل بیت اطهار (ع)، كرامت انسان، مواد مخدر از دیدگاه اهل سنت، وحدت از دیدگاه اهل سنت، مختصری پیرامون زكات،  مودت اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، مناقب حضرت فاطمه زهرا (س)، زندگانی و فضیلت حضرت ویس القرن و...

انتهای پیام/