شناسهٔ خبر: 70407621 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

قطر اروپا را به توقف فروش گاز تهدید کرد

قطر اعلام کرد اگر اتحادیه اروپا قوانین مربوط به فعالیت شرکت‌های بزرگ در این اتحادیه از جمله در خصوص حقوق نیروی کار و انتشار کربن را لغو نکند، فروش گاز به اروپا را متوقف می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش  بولتن نیوز به نقل از فارس؛ سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر، گفت که در صورتی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا قانون جدیدی را در رابطه با آسیب‌های کار و محیط زیست وضع کنند، دوحه صادرات گاز به اتحادیه اروپا را متوقف خواهد کرد.

بر اساس قانون اتحادیه اروپا مربوط به نظارت دقیق بر شرکت‌ها که در سال جاری تصویب شد، شرکت‌های بزرگ فعال در اتحادیه اروپا موظفند بررسی کنند که آیا زنجیره‌های تامین آنها از  نیروی کار اجباری استفاده می‌کند یا باعث آسیب‌های زیست‌محیطی می‌شود و در صورت مشاهده، اقدام کنند. جریمه های این شرکت ها تا پنج درصد از کل درآمد جهانی آنها است.

الکعبی در مصاحبه‌ای با روزنامه فایننشال تایمز که امروز یکشنبه منتشر شد، گفت: «اگر این شامل از دست دادن پنج درصد از درآمدهایی باشد که به خاطر (فروش) به اروپا به دست آورده ایم، در این صورت به اروپا نمی فروشیم. پنج درصد از درآمد شرکت انرژی قطر به معنای پنج درصد از درآمد دولت قطر است».

وی ادامه داد: این پول مردم است، بنابراین من نمی توانم چنین پولی را از دست بدهم و هیچکس هم قبول نمی کند که چنین پولی را از دست بدهد.

الکعبی که همچنین مدیرعامل شرکت دولتی انرژی قطر است، تاکید کرد که اتحادیه اروپا باید این قانون را به طور جامع بررسی کند.

وزیر انرژی قطر همچنین گفت که کشورش نگران وعده دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا برای لغو سقف تعیین شده برای صادرات گاز طبیعی مایع نیست.

قطر که یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع در جهان است، با افزایش رقابت با ایالات متحده به دنبال ایفای نقش بیشتر در آسیا و اروپا است.

قطر قصد دارد ظرفیت مایع‌سازی گاز را تا سال ۲۰۲۷ از ۷۷ میلیون تن در حال حاضر به ۱۴۲ میلیون تن در سال افزایش دهد.

قطر در حال حاضر تقریبا تمام گاز تولیدی خود را به مایع (ال ان جی) تبدیل و به وسیله کشتی های ویژه ، به سراسر جهان صادر می کند. از همین رو صادرات گاز قطر نه بر پایه خط لوله بلکه بر پایه  تبدیل آن به مایع و انتقال به وسیله کشتی‌های ویژه به سراسر جهان است. این گاز مایع شده در بندر مقصد، به وسیله تاسیساتی ، دوباره به گاز تبدیل می‌شود.

کشورهای مختلف جهان در اروپا و امریکا در غرب تا کره جنوبی و ژاپن و چین و سنگاپور در شرق، مشتریان گاز مایع شده (ال ان جی) قطر هستند. قطر تنها یک خط لوله به سمت امارات دارد.

به دنبال حمله روسیه به اوکراین ، تنش در روابط مسکو و اروپا بالا گرفت و در نهایت، روس ها صادرات گاز به اروپا را قطع کردند. این موضوع باعث شده اروپایی‌ها به دنبال منابع پایدار و قابل اعتماد برای انرژی خود باشند.