اقتصادآنلاین – روزبه راد؛ آزاد شدن واردات خودرو سبب شد تا برخی برندهای معتبر آسیایی در کنار محصولات چینی بهصورت غیرمونتاژی در ایران حاضر شوند. اما با توجه به سقف قیمتی در نظر گرفتهشده برای واردات خودرو، عمده محصولات اروپایی و آلمانی بهصورت عادی قادر به کسب مجوز ورود به کشور نیستند. در این میان، فولکسواگن تیراک تنها کراساور آلمانی تاکنون است که توانسته مجوز واردات عادی به کشور را دریافت کند و طرفداران محصولات اصیل اروپایی را خوشحال کند. تیراک یک کراساور کامپکت و جمعوجور است که روی پلتفرم MQB-A1 فولکسواگن توسعه یافته و در اصل محصول سال ۲۰۱۷ است. اما در سال ۲۰۱۹ یک نسخه ویژه از این خودرو تحت عنوان R-Line به تولید رسید که همین مدل در ایران نیز حاضر شده است.
مشخصات فنی فولکس واگن تیراک ۲۰۲۴
فولکسواگن تیراک نیز مانند بسیاری از خودروهای چینی با ترکیب موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ و گیربکس هفت سرعته دوکلاچه به بازار ایران آمده است. البته قطعاً کیفیت ساخت موتور و بهویژه گیربکس این ماشین آلمانی نسبت به نمونههای چینی بسیار بالاتر است؛ بهویژه آنکه گیربکس فولکس T-Roc ساخت شرکت گتراگ بوده و از لحاظ عملکرد و کیفیت اصلاً قابل مقایسه با نمونههای دوکلاچه چینی نیست.
حداکثر قدرتی که موتور تیراک به جعبهدنده تحویل میدهد معادل ۱۵۸ اسب بخار و ۲۵۰ نیوتنمتر است که بعد از تجزیه و تحلیل توسط گیربکس به محور چرخهای جلو منتقل میشود. حاصل همکاری میان این موتور و جعبهدنده رسیدن به شتاب صفر تا صد معادل ۹.۴ ثانیه و میانگین مصرف سوخت ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. بنابراین، هم چابکی فولکسواگن تیراک تحسینبرانگیز است و هم مصرف سوخت آن به حدی نیست که موجب نارضایتی مالک این خودروی ۱۲۷۸ کیلوگرمی شود.
وجود سیستم تعلیق مستقل مکفرسون در جلو و مستقل چند اتصالی (مالتیلینک) برای بخش عقب به همراه عملکرد فوقالعاده دقیق سیستم کنترل کشش و پایداری و صد البته طراحی کاملاً دقیق و درست ساختار شاسی خودرو، موجب میشود هندلینگ و پایداری بسیار امیدوارکنندهای در شرایط مختلف و بهویژه هنگام عبور از پیچهای جاده از فولکسواگن T-Roc شاهد باشیم. این پایداری به حدی دلگرمکننده است که شاید در دیگر خودروهای مشابه، بهویژه محصولات چینی، نظیر آن وجود نداشته باشد.
طراحی خانوادگی همراه با عناصر اسپرت
نوع طراحی فولکسواگن تیراک بهگونهای انجام شده که امروزه در میان انواع و اقسام طرحهای خودروهای رنگارنگ چینی نیز کاملاً جذاب و البته اصیل به نظر میرسد. این خودرو چندین سال قبل ترسیم شده، اما میتواند جذابیت خود را، بهویژه در بازار ایران و برای افرادی که از طرحهای کراساورهای چینی خسته شدهاند، کاملاً به نمایش بگذارد.
طراحان سعی کردهاند تا در نمای بیرونی فولکسواگن تیراک تلفیقی از خطوط صاف، زوایای شکسته و انحناهای جذاب را بهصورت منطقی ارائه دهند تا خودرویی خانوادگی و در عین حال تا حدودی جوانپسند را به مشتریان عرضه کنند. بهعلاوه چراغهای سراسری دیلایت در قسمت جلو و هماهنگی آن با سبک چراغهای عقب، بر جذابیت ظاهری این ماشین آلمانی افزوده است. طرح چهره فولکسواگن تیراک خیلی اسپرت نیست، اما اصالت و زیبایی دلنشینی در آن احساس میشود که در مقایسه با طرحهای پستمدرن خودروهای چینی تا حد زیادی دلچسبتر به نظر میآید.
فرم بدنه و حجمپردازیهای منطقی، پروفایل جانبی و دیگر نماهای خودرو را خوشتراشتر جلوه میدهد. طرح زیبا و سایز مناسب تایرها نیز در ارتقای نمای ظاهری فولکسواگن تیراک تأثیر مناسبی داشته است. بهطور کلی باید گفت که طراحی ظاهری فولکسواگن T-Roc اگرچه خیلی مدرن و آیندهنگرانه نیست، اما گیرایی و جذابیت بالایی دارد که میتواند طرفداران خودروهای اصیل آلمانی را کماکان پیرامون این خودرو نگه دارد.
طراحی داخلی ساده اما اصیل
اصولاً طرح داخلی اکثر خودروهای فولکسواگن، بهویژه آنهایی که طی چند سال گذشته طراحی شدهاند، فاقد عناصر مدرن است و یک طراحی کارآمد مبتنی بر اصول ارگونومی و راحتی کاربر را در اکثر خودروهای این شرکت بزرگ آلمانی مشاهده میکنیم.
متعلقات داخل کابین فولکسواگن تیراک، از جمله داشبورد و پنل درهای آن نیز بر همین اصل طراحی شده و فرم داشبورد آن تقریباً ساده اما زیبا به نظر میرسد.
بهمنظور تزیینات بیشتر و کاهش سادگی طرح داشبورد، از الگوی متفاوتی در قسمت میانی این بخش از فضای داخلی تیراک استفاده شده است. طرح غربیلک فرمان D شکل نیز زیبا و خوشدست احساس میشود، بهویژه که روی آن از دکمههای لمسی با کارایی بالا استفاده شده و حتی میتوان صدای سیستم صوتی را بهصورت تاچ کم یا زیاد کرد.
نمایشگر مالتیمدیا موقعیت نسبتاً بالایی دارد و به فرمانهای حرکت دست نیز واکنش نشان میدهد. جایگیری این نمایشگر مطابق با بسیاری دیگر از خودروهای آلمانی انجام شده و بر زیبایی داشبورد افزوده است. در این بین، طرح دریچههای تهویه زیر نمایشگر چندان جذاب نیست و اهرم تعویض دنده نیز بویی از نوگرایی نبرده است.
کیفیت متریال استفادهشده در این خودرو، بهویژه پلاستیکهای آن، تقریباً رضایتبخش احساس میشود، خصوصاً که در برخی قسمتها از سطوح نرم استفاده شده تا سطح کیفی کابین افزایش پیدا کند. اما در مجموع نباید انتظار یک کابین کاملاً باکیفیت و مرغوب از این خودروی اقتصادی آلمانی داشته باشید.
خوشبختانه برخلاف ابعاد نسبتاً جمعوجور فولکسواگن تیراک، فضای اتاق آن جادار به نظر میرسد؛ بهگونهای که افراد با قد ۱۹۰ سانتیمتر میتوانند چه در قسمت جلو و چه در صندلیهای ردیف عقب با کمترین محدودیت حضور پیدا کنند. البته وجود برآمدگی روی کف خودرو در بین صندلیهای عقب باعث میشود تا سرنشین وسط فضای پای کمتری داشته باشد.
حجم صندوق عقب فولکسواگن تیراک نسبت به بسیاری از رقبا جادارتر است، اما در مجموع فضای متوسطی را در اختیار میگذارد. گنجایش این بخش از خودرو معادل ۴۴۵ لیتر بوده که برای جا دادن ۴ تا ۵ چمدان نسبتاً بزرگ فضای کافی به شما ارائه میدهد.
تجهیزات و آپشنهای فولکس واگن تیراک T-ROC
خوشبختانه فولکسواگن تیراک با تنوع بالای امکانات در کشورمان حاضر شده و برخلاف بعضی خودروهای وارداتی که به دلیل سقف قیمتی نمیتوانند تجهیزات مناسبی در اختیار کاربران بگذارند، این ماشین آلمانی با دست پر به استقبال مشتریان آمده است.
شش کیسه هوای جلو، جانبی و پردهای، سامانه کنترل پایداری و کشش، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، هشدار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار، سامانه هشدار حرکت بین خطوط، تشخیص نقطه کور، سقف پانورامای بازشونده برقی، آینه الکتروکرومیک، روکش صندلی چرمی، تنظیم برقی صندلیها، گرمکن صندلی راننده و فرمان، تهویه اتوماتیک دوگانه، سنسور نور و باران، کروز کنترل تطبیقی، دستیار رانندگی بین خطوط، شیفتر دنده پشت فرمان، کلیدهای لمسی روی غربیلک فرمان، نمایشگر آمپر دیجیتال، تنظیم حالت رانندگی، سیستم استارت/استاپ خودکار، استارت دکمهای، شارژر بیسیم تلفن همراه، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین ثبت وقایع، دوربین ۳۶۰ درجه، سامانه اتوپارک، سنسور حرکتی برای نمایشگر لمسی، سیستم صوتی Beats، درب صندوق عقب برقی، ترمز پارک برقی و اتوهلد، چراغهای LED و... مهمترین تجهیزات فولکس واگن تیراک وارداتی به ایران هستند.
جمعبندی