به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، سوریه پیش از جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱، بهعنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت خام در منطقه شرق مدیترانه شناخته میشد. با این حال، جنگ باعث شد وضعیت در این کشور به کلی تغییر کند.
در سال ۲۰۱۱، به دنبال خیزش مردم و اعتراضات در خیابانهای سوریه، جنگ داخلی در این کشور به راه افتاد و سپس به مرور پای کشورهای مختلف هم به سوریه باز شد.
سرانجام در پایان سال ۲۰۲۴، گروهی موسوم به تحریر شام، از شمال غرب سوریه به سمت دمشق راه افتاد و توانست پایتخت را به تصرف خودش درآورد. پس از سقوط بشار اسد، این گروه قدرت را در دست گرفته و اکنون دولت موقت در این کشور آغاز به کار کرده است.
یکی از پرسشهای کلیدی در حال حاضر این است که سوریه چطور نفت و انرژی مورد نیاز خود را تامین خواهد کرد. این کشور از یک صادرکننده نفت به واردکنندهای تبدیل شده که برای تامین نفتِ مصرفی خود به کشورهای دیگر وابسته است.
برخی از رسانهها از جمله رویترز و فایننشالتایمز، مدعی شدهاند که ایران اصلیترین تامینکننده نفت در سوریه بوده و اکنون با روی کار آمدن تحریر شام، صادرات نفت به سوریه، متوقف شده است.
فایننشالتایمز در گزارشی مدعی شده که برخی از کارکنان شرکتهای دولتی، با حقوق ماهانه ۲۵ دلار زندگی میکردهاند و ناچار به کار در مشاغل دوم و سوم بودهاند. حالا تحریر شام به آنها وعده افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدیِ حقوق را داده است.
پرسش اینجاست که سوریه طی این سالها، چطور نفت مورد نیاز خود را تامین کرده و اکنون با سقوط اسد، قرار است چگونه نفت و انرژی مورد نیاز خود را تامین کند.
در ویدیوی بالا ضمن بررسی وضعیت پیش از جنگِ سوریه، تلاش شده به این پرسشها هم پاسخ داده شود. البته، آمار و ارقام به صورت شفاف و رسمی در این زمینه موجود نیست.
∎