به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هر زمستان، آتشسوزیهای وسیع مزارع در شمال هند و شرایط جوی به آلودگی هوای بالا که از ترافیک، صنایع و سوزاندن زبالهها ناشی میشود، اضافه میشود. این وضعیت موجب ایجاد مه غلیظی میشود که نور خورشید را مسدود میکند و هوا را برای تنفس سنگینتر میکند.
بیمارستانها با هجوم زیاد بیماران مبتلا به بیماریهای تنفسی و قلبی مواجه میشوند. اما آیا این مشکل تنها محدود به معرض آلودگی هوا در مدت کوتاه در زمستان است یا پدیدهای است که در طول سال ادامه دارد؟ و چند نفر به دلیل این سطح بالای آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند؟
تحقیقات در دیگر نقاط جهان همواره نشان داده است که ذرات ریز معلق در هوا برای سلامت مضر هستند. این ذرات ریز که به PM2.5 شناخته میشوند، اندازهای کمتر از 2.5 میکرومتر دارند که 30 برابر کوچکتر از موی انسان است.
این ذرات به طور فردی نامرئی هستند، اما در غلظتهای بالا مانند هند، هوا را غبارآلود کرده و به عنوان مه قابل مشاهده میشود.
وقتی ذرات PM2.5 استنشاق میشوند، وارد ریهها و جریان خون شده و موجب واکنشهای متعددی در بدن مانند التهاب میشوند. این امر خطر بروز یا تشدید بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، بیماریهای ریوی، سرطان و زوال عقل را افزایش میدهد و بر سلامت مادر و کودک تأثیر میگذارد. عواقب این امر میتواند در نهایت کشنده باشد.
مطالعهای که در The Lancet: Planetary Health منتشر شده، نشان میدهد که سطوح سالانه PM2.5 در سراسر هند بسیار بالا است و تا 95 درصد از حد مجاز بالاتر میرود. یافتهها نشان داد که هر افزایش ده واحدی در PM2.5 سالانه با افزایش 8.6 درصدی خطر مرگ در سراسر هند مرتبط است.
مرگهای بیش از یک میلیون نفر در سال
نتایج تحقیق نشان داد که آلودگی هوا منجر به 16 میلیون مرگ در طول یک دهه (یا 1.5 میلیون مرگ سالانه) در هند شده است.
یافتههای همچنین نشان داد که تمام نواحی مورد مطالعه سطوح سالانه بالاتری نسبت به توصیههای WHO(سازمان بهداشت جهانی) داشتند. علاوه بر این، خطر مرگ ناشی از آلودگی هوا حتی در سطحی پایینتر از استانداردهای کیفیت هوای ملی هند نیز بالا بود. به این ترتیب، خطر مرگ ناشی از آلودگی هوا در هند تهدیدی برای تمام هندیهاست و مختص به افرادی که در شهرها زندگی میکنند، نیست.
یافتههای بهوضوح نشان میدهند که آلودگی هوا در هند به طور قابل توجهی خطر مرگ را از قرارگیری روزانه و سالانه در معرض آلودگی هوا افزایش میدهد که منجر به تعداد بسیار زیادی مرگ میشود.
در مقایسه، اثرات بهداشتی آلودگی هوا که در مطالعات اروپا و آمریکای شمالی نشان داده شدهاند، منجر به مقررات سختگیرانهتر کیفیت هوا شده است. به همین دلیل، مردم در این کشورها از بهبودهای در معرض آلودگی هوا و سلامت بهرهمند شدهاند.
نتایج بهوضوح نشان میدهند که فرصتی برای پاکسازی آسمانهای هند وجود دارد که میتواند سلامت عمومی را بهبود بخشد و چون بیشتر آلودگی هوا ناشی از انتشار گازهای گلخانهای از سوختهای فسیلی است، میتواند به کاهش تغییرات اقلیمی کمک کند.
انتهای پیام/
∎