شناسهٔ خبر: 70400305 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

سرمایه گذاری ۲۲۰۰ هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی در بنادر کشور

مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر از جذب سرمایه گذاری به ارزش بالغ بر ۲۲۰۰ هزار میلیارد ریال در قالب انعقاد ۳۶۲ فقره قرارداد فعال با بخش غیردولتی در بنادر کشور تا آذرماه ۱۴۰۳ خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین یداللهی مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان سازمانی پیشرو در زمینه جذب فعالان اقتصادی بخش غیردولتی، اقدامات گسترده‌ای جهت تحقق اهداف قانون برنامه توسعه مبنی بر رشد و توسعه مناطق بندری و افزایش حضور سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در عرصه خدمات بندری و دریایی، انجام داده است، اظهار کرد: ایجاد بسترهای مؤثر و کارا، تمرکززدایی و کاهش بروکراسی اداری، ایجاد شفافیت در جذب متقاضیان سرمایه گذاری و صدور مجوز و همچنین پیاده سازی کامل تسهیلات و مزایای قانونی در مناطق ویژه بندری از دیگر اقدامات مهم صورت گرفته از سوی سازمان بنادر و دریانوردی است.

وی ادامه داد: این مهم با ایجاد زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری از سوی سازمان بنادر و دریانوردی منجر به تحقق جذب سرمایه گذاری به ارزش روز بالغ بر ۲,۲۰۰ هزار میلیارد ریال در قالب انعقاد ۳۶۲ فقره قرارداد فعال با بخش غیردولتی تا آذر ماه ۱۴۰۳ شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: بدین ترتیب بالغ بر ۲۳۳ میلیون تن ظرفیت انبارش انواع کالاها از طریق بخش غیردولتی داخلی و خارجی در بنادر تجاری کشور ایجاد شده یا در حال تکمیل است.

یداللهی با بیان اینکه به طور متوسط نرخ رشد سالانه سرمایه گذاری در بنادر کشور حدود ۲۴ درصد بوده است، عنوان کرد: در راستای تحقق سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران، برنامه هفتم توسعه و همچنین سیاست‌های ابلاغی توسعه دریا محور با تغییر رویکرد در زمینه فرایند سرمایه گذاری، ضمن شفاف سازی در واگذاری فرصت‌های سرمایه گذاری به بخش غیردولتی، رشد ۱۵۰ درصدی در ارزش سرمایه گذاری پروژه‌های غیردولتی طی دوره ۳ ساله اخیر نسبت به دوره ۳ دهه منتهی به سال ۱۴۰۰ را شاهد باشیم.

وی با تاکید بر برخورد حرفه‌ای این سازمان در بررسی و رفع و رجوع مسائل و مشکلات بخش غیردولتی و همچنین تشکیل نشست‌های هم اندیشی در سطوح مختلف سازمانی، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا کنون، ۲ میلیون ۶۵۰ هزار تن ظرفیت جدید از طریق بخش غیردولتی به بهره برداری رسیده است.

یداللهی افزود: به غیر از پاسخگویی به درخواست‌های صنعت حمل و نقل، موجبات اشتغال آفرینی جدید در این صنعت فراهم و طی ۹ ماهه سال جاری، بالغ بر ۴۲ فقره فراخوان عمومی برای واگذاری فرصت‌های سرمایه گذاری برگزار شده است. نکته بسیار مهم اینکه واگذاری‌های صورت گرفته طی ۳ ساله اخیر، عمدتاً در قالب مزایده و فراخوان‌های عمومی در فضایی کاملاً شفاف و رقابتی، منجر به قرارداد شده است.

ایجاد ۲.۶ میلیون تن ظرفیت جدید از طریق بخش غیردولتی

مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر برخورد حرفه‌ای این سازمان در بررسی و رفع و رجوع مسائل و مشکلات بخش غیردولتی و همچنین تشکیل نشست‌های هم اندیشی در سطوح مختلف سازمانی، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون، ۲ میلیون ۶۵۰ هزار تن ظرفیت جدید از طریق بخش غیردولتی به بهره برداری رسیده است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۳ در جهت تحقق اهداف رشد و توسعه مناطق بندری، ایجاد صنایع با ارزش افزوده و همچنین توسعه یافتگی بنادر گام برداشته‌ایم و بالغ بر ۳۰ طرح سرمایه گذاری منجر به انعقاد قرارداد و تفاهم انعقاد قرارداد با بخش غیردولتی داخلی و خارجی با ارزش سرمایه گذاری حدود ۹۰۰ هزار میلیارد ریال، در دست اقدام است.

مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: این قراردادها در زمینه ایجاد زیرساخت‌ها به عنوان پروژه‌های بزرگ مقیاس، احداث کارخانجات صنعتی مرتبط، احداث و بهره برداری از پایانه‌های مکانیزه غلات با هدف ایجاد امنیت و بهداشت غذایی با رویکرد سیلو سازی در بنادر، ایجاد پایانه‌های تخصصی مواد معدنی و نگهداری فرآورده‌های نفتی و توسعه بانکرینگ و سوخت رسانی به شناورها و همچنین ایجاد زیرساخت‌های ویژه برای توسعه ترانزیت انواع کالا بوده است.

یداللهی ضمن تشکر و قدردانی از استقبال شرکت‌های خصوصی در بنادر با بیان اینکه در حال حاضر بخش خصوصی شانه به شانه سازمان بنادر و دریانوردی در حال فعالیت و سرمایه گذاری است، عنوان کرد: به طور متوسط نزدیک به ۵۰ درصد ظرفیت‌های زیرساختی و روساختی از سوی بخش خصوصی در بخش‌های مختلف از جمله اجرایی سازی انقلاب ساخت سیلو و پایانه‌ها مکانیزه غلات با هدف تحقق ایجاد فضای انتقال و نگهداری بهداشتی‌تر غلات در حال انجام است.

وی افزود: همچنین بیش از ۲ میلیون تن سیلوی نگهداری غلات از طریق بخش غیردولتی ساخته شده و به همین میزان نیز انعقاد قرارداد با بخش غیردولتی داخلی و خارجی در دست اجرا است و بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن مخازن نفتی نیز در حال بهره برداری و حدود یک میلیون تن نیز در حال ساخت و انعقاد قرارداد و خوشبختانه ظرفیت مطلوبی را برای توسعه ترانزیت و همچنین بانکرینگ ایجاد کرده است.