شناسهٔ خبر: 70399603 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران مطرح کرد

فعال شدن بخش ارزی و سامانه نقدینگی در دستور کار بانک قرض الحسنه مهر/ سیاست‌های پولی بانک مرکزی نرخ تورم را کاهش داد

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به برنامه راهبردی بانک و فعال شدن بخش ارزی گفت: حفظ مزیت رقابتی، توسعه سهم بازار، ورود به بازار ارز و حضور در بازارهای نوظهور مالی، از جمله برنامه‌های بانک است تا برای همه ذی‌نفعان ارزش آفرینی کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی قرض‌الحسنه، دکتر «غلامرضا فتحعلی» مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در سمینار مدیران بانک که با حضور اعضای هیأت مدیره، معاونین مدیرعامل، رؤسای ادارات مرکزی و مدیران استان‌ها برگزار شد با اشاره به متغیر‌های اقتصادی کشور، اظهار داشت: با اعمال سیاست‌های پولی توسط بانک مرکزی، حجم نقدینگی از ۴۲.۸ درصد به ۲۷.۸ درصد و پایه پولی نیز از ۴۵ درصد به ۱۸.۷ درصد کاهش یافته که این روند نرخ تورم را به ۳۱.۶ درصد کاهش داده است.

وی افزود: همچنین تا پایان سال ۱۴۰۲ نسبت سپرده‌های قرض‌الحسنه به نقدینگی حدود ۸.۲ درصد بوده است.

فتحعلی با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه برای نظام بانکی و اقتصادی کشور، گفت: اصلاح ساختار مالی و کاهش ناترازی بانک‌ها، مهار تورم و کنترل نقدینگی، تقویت نظارت و انضباط مالی، حمایت از تولید و اشتغال، توسعه بانکداری دیجیتال و فناوری نوین از اهداف برنامه هفتم توسعه است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اضافه کرد: رشد نقدینگی که اکنون ۲۷.۸ درصد است، در پایان برنامه هفتم باید به ۱۳.۸ درصد برسد، همچنین تورم از ۳۴ درصد کنونی به ۹.۵ درصد باید کاهش یابد.

وی با اشاره به تأکید برنامه هفتم توسعه بر کاهش ناترازی بانک‌ها، خاطرنشان ساخت: بر اساس این برنامه، ناترازی بانک‌ها باید سالانه ۲۰ درصد کاهش یابد و در پایان برنامه به صفر درصد برسد. همچنین کفایت سرمایه بانک‌ها بر اساس استاندارد بازل ۲ باید حداقل ۸ درصد شود.

وضعیت مناسب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در شاخص کفایت سرمایه

فتحعلی افزود: نرخ کفایت سرمایه در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران وضعیت مناسبی دارد، اما باید در قالب رشد هوشمند سپرده‌ها و افزایش سرمایه بانک، این نرخ تقویت شود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به چالش‌های نظام بانکی، گفت: در حال حاضر بانک‌های کشور با چالش نقدینگی مواجه هستند و باید با اعمال سیاست‌های درست، این ریسک مدیریت شود.

وی افزود: مطالبات غیرجاری نیز چالش مهم نظام بانکی کشور است که متوسط آن نزدیک به ۸ درصد است.

فتحعلی چالش دیگر را ناکارآمدی در عملکرد، سطح پایین بهره‌وری، کیفیت خدمات و کارایی عملیات بانکی عنوان کرد و گفت: در بانک‌های تجاری، هزینه‌ها باید از محل ۳ درصد کارمزد تأمین شود؛ اما بسیاری از بانک‌ها در عملیات زیان‌ده هستند. برخی بانک‌ها از طریق فعالیت‌های جانبی نظیر سرمایه‌گذاری در بازار بین‌بانکی، تلاش می‌کنند تا این عدم تعادل را جبران کنند.

وی با تأکید بر اینکه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در شاخص‌‎های ذکر شده عملکرد مثبتی دارد، تصریح کرد: در بحث ناترازی، بانک‌ها جدای از بحث نقدینگی، از نظر سررسید دارایی‌ها وضعیت مناسبی ندارند. در همین خصوص باید دارایی‌های بانک به دارایی‌های درآمدزا تبدیل شود تا درجه نقدشوندگی آنها افزایش یافته و بازدهی داشته باشند.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با بیان اینکه پرداخت تسهیلات تکلیفی برای شبکه بانکی دشوار شده، خاطرنشان ساخت: فراگیری مالی و توزیع عادلانه منابع باید در نظام بانکی گسترش یابد؛ بنابراین بخشی از تسهیلات تکلیفی مانند پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری یا وام‌هایی که مربوط به قشر کم‌درآمد است توجیه دارد.

ضرورت کوتاه شدن فاصله ایده تا محصول در عرصه دیجیتال

فتحعلی با اشاره به شاخص‌های بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، گفت: عملکرد بانک در بخش نسبت‌های مالی و بانکی از تاریخ تأسیس بانک تا به امروز بسیار خوب بوده و امیدواریم بتوانیم این روند را ادامه دهیم.

وی با اشاره به اثر تورم برای بانک، اظهار داشت: به دلیل اینکه به منابع بانک سود تعلق نمی‌گیرد، تورم و کاهش ارزش پول می‌تواند یک عامل مؤثر در رشد منابع باشد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با بیان اینکه زیرساخت فناوری اطلاعات و سطح فرهنگ دیجیتال، چالش دیگر بانک خواهد بود؛ تصریح کرد: اقدامات انجام شده در حوزه فناوری جای تقدیر دارد، اما باید تلاش کنیم استقبال بیشتری از تغییرات انجام شده صورت گیرد.

فتحعلی افزود: ممکن است در حوزه فناوری اطلاعات از منظر زیرساخت اشکالاتی به پلتفرم‌ها وارد باشد، اما باید در عرصه دیجیتال فاصله ایده تا محصول کوتاه شود.

وی با بیان اینکه ریسک نقدینگی برای بانک می‌تواند چالش‌زا باشد، اظهار داشت: یکی از برنامه‌های بانک، راه‌اندازی سامانه ریسک نقدینگی است که به وسیله آن بتوان نقدینگی را با هوشمندی در نقطه متعادل نگه داشت.

لازم است سرانه منابع به شعب و سرانه منابع به کارکنان بانک افزایش یابد

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به رقابت بین بانک‌ها و ورود رقبای جدید به عنوان یکی دیگر از چالش‌های بانک اشاره کرد و گفت: برخی بانک‌ها در موضوعاتی مانند جذب منابع یا تخصیص آن، رقابت ناسالمی دارند. شاهدیم که با وجود بانک‌های تخصصی قرض‌الحسنه، همچنان بانک‌های تجاری منابع قرض‌الحسنه دارند.

فتحعلی اضافه کرد: در برنامه جدید بانک مرکزی، طبقه‌بندی جذب منابع با توجه به حوزه تخصصی بانک‌ها دیده شده است و این موضوع سال آینده پیگیری می‌شود تا این منابع قرض‌الحسنه به بانک بیاید.

وی با اشاره به لزوم رشد بهره‌وری نیروی انسانی در بانک، گفت: لازم است سرانه منابع به شعب و سرانه منابع به کارکنان بانک افزایش یابد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با بیان اینکه درآمد‌های بانک وابسته به تسهیلات پرداختی است، اظهار داشت: باید به سمت درآمد‌های خدمات ارزش افزوده حرکت کرد؛ تعامل با فین‌تک‌ها و درآمد‌های ترکیبی می‌تواند بخشی از محل‌های درآمدی بانک باشد.

فتحعلی با بیان اینکه در برنامه مالی با توجه به ظرفیت‌های بانک می‌توان شاهد اتفاقات مثبت بود، گفت: لازم است حفظ نسبت مطالعات معوق و مدیریت هزینه‌های عملیاتی بانک همراه با بحث اصلاح ساختار دنبال شود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با تأکید بر اینکه بانک باید در حوزه تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری وظیفه خود را انجام دهد، تصریح کرد: اقتصاد کشور بر پایه بانک قرار دارد و برای رشد فراگیری مالی باید در حوزه تسهیلات تکلیفی نیز کار کنیم.

فعال شدن بخش ارزی در دستور کار بانک قرار دارد

وی با اشاره به اصلاح اساسنامه بانک‌های قرض‌الحسنه توسط بانک مرکزی، افزود: اساسنامه بانک اجازه ورود به حوزه‌هایی نظیر ارز را داده است و ورود به این حوزه و رشد درآمد، می‌تواند خدمت‌رسانی به اقشار مختلف مردم را افزایش دهد.

به گفته مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بانک در تلاش است مجوز سه‌گانه ارزی یعنی خرید و فروش، ثبت سفارش و ارز دیجیتال را از بانک مرکزی دریافت کند.

وی با اشاره به دیگر برنامه‌های بانک، گفت: ایجاد صندوق امانات به ویژه در تهران، جانمایی شعب ارزی و بازنگری در زنجیره ارزش را دنبال می‌کنیم.

فتحعلی با بیان اینکه در تلاش هستیم سرزمین هوشمند مهر را ایجاد کنیم، گفت: تحول سریع اقتصادی، تغییر مدل‌های کسب‌وکار و پیشرفت‌های فناوری نوین، سه موضوعی هستند که بانک باید خود را با آنها تطبیق دهد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزود: در موضوع اقتصاد، توجه به تورم و نقدینگی، در بعد کسب‌وکار توجه به نیاز‌های جدید مشتریان و تغییر نسل‌ها اهمیت دارد.

فتحعلی با تأکید بر اینکه بلوغ دیجیتال باید در بانک رخ دهد، تصریح کرد: با حضور بازار‌های نوظهور در ۱۰ سال آینده باید با تغییرات فناوری نوین، هوش مصنوعی و بلاک‌چین هماهنگ باشیم.

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در بازار‌های نوظهور مالی حضور خواهد یافت

وی با اشاره به تدوین برنامه جامع راهبردی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، اظهار داشت: حفظ مزیت رقابتی، توسعه سهم بازار، ورود به بازار ارز و حضور در بازار‌های نوظهور مالی از جمله برنامه‌های بانک است تا برای همه ذی‌نفعان ارزش‌آفرینی کنیم.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با بیان اینکه برنامه جامع راهبردی در نیمه اول اسفند ماه رونمایی خواهد شد، افزود: استراتژی‌ها و برنامه‌های راهبردی شامل طرح‌های راهبردی، بازاریابی، عملیاتی و مالی خواهد بود که از ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۶ در یک دوره سه ساله اجرا خواهد شد.

فتحعلی با اشاره به اینکه طرح بازاریابی کانون اصلی طرح راهبردی خواهد بود، خاطرنشان ساخت: گروه مشتریان، محصول و کانال سه ضلع مثلث کسب‌وکار است. در حوزه مشتریان اجرای بانکداری شرکتی، اجتماعی و خرد را در برنامه داریم و در حوزه محصول باید خدمات بانک بر اساس ذائقه مشتری شکل گیرد.

وی افزود: لازم است در بانکداری خرد، بستر ارائه خدمات دیجیتال، الکترونیک و فیجیتال باشد و در حال حاضر بانک شعبه مجازی دارد و باید چند شعبه فیجیتال هم برای خدمت‌رسانی به مشتریان ایجاد شود. همچنین در بانکداری شرکتی، شعب بانک فیجیتال خواهد شد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به نیاز‌های بانک برای اجرای برنامه راهبردی، گفت: باید زیرساخت سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مغزافزاری ایجاد شود. همچنین اصلاح ساختار و فرآیند حذف و مصرف منابع نیز باید صورت پذیرد.

پلتفرم‌ها ارائه خدمات بانکداری خرد و اجتماعی را بر عهده می‌گیرند

فتحعلی با تأکید بر اینکه بانکداری خرد و اجتماعی باید به پلتفرم‌ها منتقل شود، گفت: در حال حاضر بخشی از وام‌های قرض‌الحسنه از طریق مساجد یا صندوق‌های خانگی پرداخت می‌شود و در این موضوع نیز می‎توان پلتفرم صندوق‌های نیکوکاری را تهیه کرد.

وی با بیان اینکه تمرکز اصلی باید توانمندسازی نیروی انسانی باشد، خاطرنشان ساخت: برای ایجاد ۵ نقطه آموزشی در کشور برنامه داریم که نیرو‌ها در همه نقاط کشور آموزش‌های لازم را کسب کنند.

فتحعلی با اشاره به اینکه تأمین معیشت کارکنان با رویکرد حفظ کرامت آنها اهمیت دارد، تصریح کرد: با تغییر نظام ارزیابی عملکرد بانک، پاداش‌دهی به کارکنان هدفمند می‌شود. این ارزیابی از سال آینده بر اساس شاخص کارت امتیازی متوازن (BSC) خواهد بود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اضافه کرد: اینجا یک بانک متفاوت از بانک‌های تجاری است بنابراین نیاز است نگاه جهادی به کار داشته باشیم.

وی با اشاره به تغییرات عملکردی برای شعب بانک، گفت: هر شعبه به عنوان یک بنگاه اقتصادی باید هم عملیات و هم مبادلات داشته باشد، عملکرد شعب باید بر اساس شاخص BSC باشد تا ارزش افزوده ایجاد کند.

فتحعلی با اشاره به طرح بازاریابی برنامه راهبردی، اظهار داشت: امسال ساختار کدینگ مشتریان در بانکداری اجتماعی و شرکتی پیاده‌سازی خواهد شد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: برنامه دیگر از طرح راهبردی، تدوین بودجه عملیاتی است؛ این برنامه از نظر شکل، محتوا و تکنیکال بسیار متفاوت خواهد بود؛ سال آینده بودجه در سه بخش ارائه می‌شود.

وی با اشاره به وجود چند خزانه استانی بانک، اظهار داشت: با توجه به هدف‌گذاری برای حضور در بازار‌های نوظهور، شبکه خزانه بانک با توجه به گستردگی شعب ایجاد خواهد شد.

فتحعلی با بیان اینکه کارکرد شعب باید بر اساس گروه‌های هدف بازنگری شود، گفت: ایجاد شعب جدید باید بر اساس نیاز گروه هدف در آن نقطه باشد. آمایش شعب از سال جاری در تهران آغاز می‌شود و سال آینده در مناطق دیگر کشور نیز بهینه خواهد شد.

سامانه نقدینگی بانک راه‌اندازی می‌شود

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه نقدینگی بانک در آینده، اظهار داشت: در این سامانه بر اساس رفتار مشتری و اطلاعات سامانه بانکداری متمرکز می‌توان جریان نقدینگی را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه پیش‌بینی کرد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: در بخش محصولات نیاز به بازنگری بر اساس ذائقه مشتریان وجود دارد که باید بر اساس گروه‌های مشتریان مهندسی شود.

فتحعلی افزود: باید اعتماد به پلتفرم‌های بانک افزایش یابد تا ضریب نفوذ را در بین مشتریان بیشتر کنیم.

وی با تأکید بر کیفی‌سازی اقدامات برای افزایش کارایی عملیاتی، خاطرنشان ساخت: ایجاد شرکت نرم‌افزاری یکی دیگر از برنامه‌های بانک خواهد بود تا نیاز‌های سامانه‌های کنونی و جدید را تأمین کند.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تصریح کرد: باید خدمات بانکداری اجتماعی در پلتفرم‌ها ارائه و شعب به محل ارائه خدمات بانکداری خرد و شرکتی تبدیل شود. با اجرای این برنامه شعب تبدیل به سوپرمارکت مالی خواهند شد.

فتحعلی در پایان اظهار داشت: دستیابی به اهداف برنامه جامع راهبردی بانک نیاز به همکاری و همدلی تمامی مدیران و کارکنان در همه سطوح دارد.