شناسهٔ خبر: 70397897 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کمبود ۶۰ مدرسه در اسلامشهر؛ غفلت مسئولان از سرانه‎ آموزشی

با توجه به ساخت هزاران واحد مسکونی در اسلامشهر توجه ویژه‌ای به سرانه آموزشی در شهرک‌های مسکونی نشده و ساخت بیش از ۶۰ مدرسه ۱۵ کلاسه برای جبران و رسیدن به شاخص استانی و کشوری باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، در سال‌های اخیر مجوز ساخت هزاران واحد مسکونی در قالب طرح‌های مختلف مسکن در اسلامشهر صادر شده درحالی‌که هیچ تدبیری برای تأمین سرانه‌های لازم به‌ویژه حوزه آموزش در آنها دیده نشده است. اجرای پروژه‌های انبوه مسکن بدون توجه به سرانه‌های آموزشی، نه‌تنها مشکلی از مردم حل نمی‌کند، بلکه بحران‌ها را تشدید می‌کند. چگونه می‌توان از پروژه‌های کلانی مانند مسکن ملی دفاع کرد، درحالی‌که جمعیت بیش از یک‌صد هزارنفری دانش‌آموز اسلامشهر با اجرای نهضت مدرسه‌سازی در سال‌های اخیر هنوز از کمبود امکانات و فضای آموزشی رنج می‌برند؟

در همین راستا در روزهای گذشته شاهد برگزاری جلسات و اعلام دغدغه مندی برخی از مسئولان اسلامشهر پیرامون کمبود فضای آموزشی در سال‌های آتی در نتیجه ساخت‌وسازهای پرشمار در اسلامشهر بوده‌ایم.

محکومیت انبوه‌سازان برای ساخت بیش از 800 کلاس درس در اسلامشهر

اکبر قنبری؛ مدیر آموزش‌وپرورش اسلامشهر در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم بیان کرد: در دو سال اخیر و پس از سفری که شهید آیت‌الله رئیسی به اسلامشهر داشت، اقدامات جدی در خصوص رفع کمبود فضای آموزشی شهرستان صورت گرفت و 250 کلاس درس در نقاط مختلف اسلامشهر ساخته شد که در تاریخ این شهر بی‌سابقه بوده و در حال حاضر مشکل کمبود سرانه آموزشی را تا حدود زیادی مرتفع ساخته است.

وی افزود: اما با وجود انبوه‌سازی‌ها و ساخت پروژه‌های عظیم نهضت ملی مسکن و اقدام ملی و استقرار ساکنین در سال‌های آتی با بحران کمبود فضای آموزشی در اسلامشهر مواجه خواهیم شد.

مدیر آموزش‌وپرورش اسلامشهر با تأکید بر اجرای ماده 18 و تبصره‌های ذیل قانون شوراهای آموزش‌وپرورش در مبحث انبوه‌سازی‌ها تأکید کرد: در این قانون آمده است که همه احداث‌کنندگان شهرهای جدید و شهرک‌های مسکونی در تمام نقاط کشور و در داخل و خارج از حریم قانونی شهرها، اعم از اشخاص‌حقیقی و حقوقی، مؤسسات دولتی، غیردولتی، نهادها و کارخانه‌ها مکلف‌اند همزمان با تهیه و آماده‌سازی زمین یا ساخت واحدهای مسکونی و صنعتی به‌تناسب تعداد و سطح زیربنای این‌گونه واحدها نسبت به احداث و تأمین فضای آموزشی و پرورشی موردنیاز در مقاطع مختلف براساس استانداردهای مصوب، به طور مستقیم یا با پرداخت هزینه مربوط به سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس، بر طبق نظر شورای شهرستان یا منطقه اقدام کنند.

قنبری گفت: متأسفانه برای مجتمع سازی‌هایی که در قالب پروژه‌های ملی مسکن و شرکت‌های تعاونی دولتی و غیردولتی در سطح شهرستان در حال اجراست سرانه آموزشی دیده نشده است.

وی با تأکید بر اینکه تعریف زمین برای پروژه‌ها هم مشکل آموزش‌وپرورش را حل نمی‌کند، گفت: آموزش‌وپرورش پروژه‌های نیمه‌کاره‌ای دارد که شاید برای پرداخت بدهی پیمانکار با مشکلاتی مواجه هست و قطعاً بابت ساخت‌وسازهایی که در سطح ملی تصمیم‌گیری شده و متولی آن اداره کل مسکن و شهرسازی بوده اداره کل نوسازی هم در جلسات استان حضور دارد، باید کارگروهی در سطح استانی تشکیل و سرانه‌ها تأمین و تفاهم‌نامه لازم منعقد و اجرایی شود.

مدیر آموزش‌وپرورش اسلامشهر افزود: اخیراً با تدبیر رئیس‌جمهور کارگروهی در حوزه عدالت آموزشی و مبحث مدرسه‌سازی تشکیل شده و مقام عالی وزارت در حوزه آموزش‌وپرورش موضوع نهضت مدرسه‌سازی در دستور کار قرار داده و به طبع آن استانداران و استاندار تهران هم پیگیر موضوع نهضت مدرسه‌سازی هستند.

وی با بیان اینکه موضوع مهم در حال حاضر مطالبات آموزش‌وپرورش از محل سرانه‌های آموزشی است، تأکید کرد: سرانه آموزشی اسلامشهر با یک‌صد هزار دانش‌آموز به ازای هر دانش‌آموز 3.94 میزان است که در سطح استان تهران 5.16 و در سطح کشور 5.28 مترمربع تعیین‌شده که بر این اساس با ساخت‌وسازهای مسکن از محل طرح‌های استانی و ملی و خیری، ضرورت ساخت بیش از 60 مدرسه 15 کلاسه برای جبران و رسیدن به شاخص استانی و کشوری باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

قنبری اذعان کرد: چندین جلسه در ماه‌های اخیر در شورای آموزش‌وپرورش شهرستان تشکیل و موضوع با جدیت دنبال می‌شود و انتظار داریم مسئولین همه دستگاه‌های اجرایی که در حوزه ساخت‌وساز و مسکن متولی هستند هم به کمک آموزش‌وپرورش بیایند، تراکم دانش‌آموزی در بعضی از نقاط آموزش‌وپرورش شهرستان استاندارد نیست و برای جبران این کمبودها به پروژه‌های جدید نیاز داریم و اگر این مجتمع‌های مسکونی هم اضافه شود قطعاً شرایط بحرانی را پیش رو خواهیم داشت.

وی در ادامه به برخی از انبوه‌ساز و مجتمع سازهایی در سطح شهرستان اشاره کرد که قانون را رعایت نکرده و برای فرار از تأمین سرانه آموزشی کمتر از 200 واحد مسکونی می‌سازند و با فاصله‌های زمانی که صورت می‌گیرد قطعاً سرانه‌های آموزشی را تحت شعاع قرار داده و مشکلاتی را برای شهرستان ایجاد می‌کند و از شهردار درخواست کرد به کمک آموزش‌وپرورش بیاید.

مدیر آموزش‌وپرورش اسلامشهر از مجموعه مدیریت شهری درخواست کرد تا با پیش‌بینی و تأمین فضاهای آموزشی در بدو صدور پروانه ساختمانی برای انبوه‌سازان به کمک آموزش‌وپرورش بیاید تا پس از انجام پروژه‌های مسکن درگیر پایان کار و عدم تأمین فضای آموزشی نباشیم.

قنبری با اشاره به اقدامات قانونی انجام شده در خصوص تأمین سرانه آموزشی انبوه‌سازی‌ها خاطرنشان کرد: محکومیت انبوه‌سازان برای ساخت بیش از 800 کلاس درس در شهرستان اخذشده و در مرحله اجرای احکام و شعبه تجدیدنظر است که با قوت در حال پیگیری هستیم که خدای‌ناکرده حقی از دانش‌آموزان و مردم شریف اسلامشهر تضییع نشود.

به گزارش تسنیم نزدیک به 4 هزار واحد مسکونی در قالب طرح‌های ملی مسکن و هزاران واحد مسکونی توسط انبوه‌سازان بخش خصوصی و تعاونی‌های مسکن در شهرستان اسلامشهر در حال ساخت است که در سال‌های آتی به بهره‌برداری می‌رسد و با سکونت افراد در این واحدها با بحران کمبود فضای آموزشی مواجه خواهیم شد که می‌طلبد مدیران استانی از هم‌اکنون به فکر تأمین سرانه آموزشی و دیگر زیرساخت‌های لازم فضاهای مسکونی باشند و تدابیر لازم را در این خصوص بیندیشند.

انتهای پیام/