پس از ابلاغ جداول متناسبسازی توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه، فرآیند صدور احکام اصلاحی برای حدود یک میلیون و هفتصد هزار بازنشسته و موظف کشوری از روز سهشنبه ۲۰ آذرماه آغاز شد.
در همین راستا، اعضای کمیته پیگیری متناسبسازی حقوق بازنشستگان، جدولی که برای این هدف در سازمان برنامه و بودجه تهیه و مورد توافق قرار گرفته بود، منتشر کردند.
رضا فیضینژاد، معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری، با اشاره به اجرای متناسبسازی طبق برنامه هفتم توسعه، توضیح داد که طبق بند ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت موظف به افزایش حقوق بازنشستگان کشوری به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغلان مشابه در سال ۱۴۰۳ شده است. این افزایش در سال اول ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد خواهد بود تا در پایان برنامه هفتم، حقوق بازنشستگان کشوری به ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز برسد. این قانون از آبان ماه اجرایی شده است و طبق توافقات دولت و مجلس، قرار است طی چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند، ۴۰ درصد از حقوق و فوقالعادههای مشمول برداشت کسور به حقوق بازنشستگان افزوده شود.
وی افزود: در تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳، برای اجرای متناسبسازی ۵۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که این رقم به ۷۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. اما برای هزینههای بیشتر از ۵۰ هزار میلیارد تومان، دولت باید مجوز بگیرد.
فیضینژاد همچنین از پرداخت معوقات هشت ماه اول سال جاری خبر داد و گفت که معوقات به حساب بازنشستگان کشوری در طول سال ۱۴۰۴ واریز خواهد شد. وی در پایان تاکید کرد که مجموع معوقات هشت ماه ابتدایی برای سه صندوق بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان است که ۱۶ هزار میلیارد تومان آن به صندوق بازنشستگی کشوری اختصاص دارد.
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نیز پیش از این در نشست هیات دولت با خبرنگاران درباره جزئیات پرداخت معوقات گفته بود که با توجه به شکاف حقوق کارمندان بازنشسته و شاغل، قرار است حقوق بازنشستگان طی سه سال به ۹۰ درصد حقوق شاغلان برسد. در سال جاری باید ۴۰ درصد این افزایش صورت میگرفت، اما به دلیل کمبود منابع، این افزایش به میزان ۴۰ درصد انجام شد و کسری آن سال آینده پرداخت میشود.