شناسهٔ خبر: 70393354 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

عملیات «یافا» با موشک بالستیک مافوق‌صوت یمن

صاحب‌خبر -


یمن با حملات موشکی خود سامانه‌های پدافندی اسرائیل را با چالش مواجه کرده‌اند
نیروهای مسلح یمن پس از حملات متعدد موشکی و پهپادی به سرزمین‌های اشغالی، این بار هم با حمله موشکی خود سامانه‌های پدافندی اسرائیل را با چالش مواجه کردند.
ارتش رژیم اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که یک فروند موشک به شهر یافا «تل‌آویو» اصابت کرده است.رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که در پی اصابت موشک شلیک شده از یمن در تل‌آویو، ۱۸ صهیونیست زخمی شدند.طبق گزارش رسانه‌های صهیونیستی سامانه‌های فلاخن داوود و پیکان (آرو) نتوانسته این موشک را رهگیری کند و این موشک به صورت مستقیم به یک ساختمان در تل آویو اصابت کرده است. این درحالی است که مدتی پس از انجام موفق عملیات وعده صادق 2 علیه سرزمین‌های اشغالی، سامانه پدافندی تاد در سرزمین‌های اشغالی برای دفاع از صهیونیست‌ها مستقر شد. در پی این حمله موشکی، سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد هدف نظامی دشمن صهیونیستی در منطقه اشغالی یافا را با موشک مافوق‌صوت فلسطین ۲ هدف قرار دادیم.
یمنی‌ها با حملات موشکی به کشتی‌های اسرائیل توانسته‌اند خسارات قابل توجهی را بر اقتصاد رژیم وارد کنند به‌گونه‌ای که کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی در مسیرهای آسیا-اروپا که تا پیش از جنگ غزه ۱۹ روز در راه بودند، اکنون این زمان تا ۳۱ روز هم طول می‌کشد که این موجب بالارفتن قیمت‌ حمل و نقل و زمان اضافی تا رسیدن کالا به اسرائیل شده است که آسیب بسیاری بر محصولات کشاورزی، دام و کالاهای یخچالی رسانده است از همین رو برخی عرضه کنندگان مجبور به توقف صادرات به اسرائیل شده‌ و در برخی موارد هم اسرائیل مجبور به واردات از کشورهای دیگری شده است.به اذعان کارشناسان اقتصاد بین‌الملل، در سال ۲۰۲۳ در بندر ایلات ۱۵۰ هزار کشتی تخلیه شده اما در سال ۲۰۲۴ هیچ کشتی در این بندر تخلیه بار نداشته و تردد کشتی‌ها به میزان ۸۵ درصد کاهش یافته است، در سال ۲۰۲۲، در مجموع ۳۴۰ هزار وسیله نقلیه به اسرائیل وارد شد که ۱۶۶ هزار دستگاه خودرو (۴۹ درصد) از بندر ایلات عبور کردند اما با وقوع جنگ و حملات یمنی‌ها این کشتی‌ها مجبور شدند راس الرجا را دور بزنند تا در حیفا و اشدود لنگر اندازند.گفتنی است 40 درصد از کشتی‌های باربری اعلام کردند که به سمت اسرائیل نمی‌روند زیرا هزینه باربری و بیمه آنها زیاد شده است و نیز ۱۵ درصد نفتکش‌ها هم عملا دیگر به سمت اسرائیل نیامده‌اند.
بدالملک الحوثی رهبر انصار الله یمن هم از عملیات های متعدد با موشک و پهپاد به عمق سرزمین های اشغالی خبر داد و گفت: «در عملیات این هفته، اهداف متعلق به دشمن اسرائیلی در یافای اشغالی (تل آویو)، در عسقلان و سایر مناطق مورد هدف قرار گرفت.»
رهبر انصار الله یمن تاکید کرد: «حمله موشکی به یافای اشغالی باعث ایجاد رعب، وحشت و ترس شدید در بین صهیونیست ها شد.»
وی به همزمانی حمله موشکی به تل آویو و تجاوز صهیونیست ها به خاک یمن اشاره کرد و گفت: «دشمن اسرائیلی بنادر الحدیده و دو نیروگاه برق در صنعا را هدف قرار داد و تجاوزات اسرائیلی منجر به شهادت 9 غیرنظامی یمنی شد.»
رهبر انصار الله یمن تاکید کرد: «پرتاب موشک به سمت وزارت جنگ اسرائیل پیامی قوی داشت و باعث ترس و وحشت شدید صهیونیست‌ها شد.»
وی با اعلام اینکه از آغاز حمایت یمن از غزه، ارتش  1147 موشک بالستیک و کروز و پهپاد به عمق اراضی اشغالی شلیک کرده است، اعلام کرد: «آماده مقابله با هر سطحی از تشدید تنش هستیم و از موضع خود در حمایت از مردم فلسطین کوتاه نخواهیم آمد.»