شناسهٔ خبر: 70392966 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت‌ها در بازار مسکن/ حتما منتظر ریزش قیمت این خانه‌ها باشید!

یک پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی، شرایط آینده بازار مسکن را پیش‌بینی کرد.

صاحب‌خبر -

 علی فرنام درباره چشم‌انداز  بازار مسکن در کوتاه‌مدت اظهار داشت: در کوتاه‌مدت، به نظر من افزایش قیمت مسکن بالاتر از نرخ تورم خیلی بعید است. حتی در برخی مناطق که قیمت‌های حبابی دارند و واحدهای لوکس ساخته شده‌اند، به واسطه اشباع واحدهای موجود و در حال ساخت در این برش بازار، شاهد کاهش قیمت‌ها خواهیم بود.

وی افزود: این روند می‌تواند به نفع مصرف‌کنندگان باشد، چرا که سازندگان به سمت ساخت مسکن‌های متناسب با تقاضای مصرفی خواهند رفت، یعنی خانه‌هایی که متقاضیان به راحتی می‌توانند خریداری کنند. و عمدتا در مناطق میانی و ارزان‌قیمت و با متراژ و متریال نزدیک‌تر به استطاعت خانوار هست. این تغییر می‌تواند باعث تثبیت قیمت‌ها در بازار مسکن شود.

فرنام در پاسخ به این پرسش که آیا بازار مسکن در آینده تحت تاثیر بازارهای دیگر مانند بورس یا ارز قرار خواهد گرفت؟ عنوان کرد: در صورتی که در بازار سرمایه ثباتی ایجاد شود، می‌توان انتظار داشت که بخشی از نقدینگی که به سمت بازار مسکن آمده بود، از این بازار خارج شود. مشابه به اتفاقاتی که در سال 1399 رخ داد، زمانی که نقدینگی زیادی از بازار بورس به سمت بازار مسکن سرازیر شد و یکی از بزرگترین موج‌های افزایش قیمت‌ها شکل گرفت.

وی عنوان کرد: اگر بازار بورس به ثبات برسد، بخشی از تقاضای سرمایه‌ای که به سمت مسکن رفته بود، به سمت بازارهای دیگر خواهد رفت و این موضوع می‌تواند تأثیر مثبتی در کاهش فشار بر بازار مسکن به واسطه جایگزین شدن بخشی از تقاضای مصرفی با عرضه سرمایه‌ای داشته باشد.

این کارشناس بازار مسکن درباره آینده بازار مسکن تصریح کرد: با توجه به تحولات اخیر و کاهش تقاضای سرمایه‌ای، به نظر می‌رسد که در کوتاه‌مدت قیمت مسکن افزایش چشمگیری نخواهد داشت. به ویژه در بخش‌هایی که عرضه بیش از تقاضاست، مانند بازار مسکن لوکس یا ویلاها، کاهش قیمت‌ها محتمل‌تر است.

فرنام متذکر شد: این شرایط می‌تواند به نفع مصرف‌کنندگان باشد، چرا که سازندگان به سمت ساخت مسکن‌های مصرفی‌تر حرکت می‌کنند و بازار مسکن به تعادل می‌رسد. اگر دولت و نهادهای مسئول با همکاری‌های مناسب، تولید مسکن را تسهیل کنند، این روند می‌تواند به کاهش رکود در تولید مسکن و مقابله با کسری عرضه در سال‌های آینده کمک کند.