شناسهٔ خبر: 70385515 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

علت تفاوت کیفیت آب در مناطق مختلف قم چیست؟

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان قم دلایل تفاوت کیفیت آب در مناطق مختلف استان را عنوان کرد.

صاحب‌خبر -

رضا انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، در بررسی وضعیت مصرف آب امسال نسبت به سال گذشته اظهار داشت: با تدابیری که در تنظیم فشار شبکه، تبلیغات صورت گرفته و رعایت مردم، مصرف آب امسال نسبت به سال گذشته تقریبا حدود 2 درصد کاهش پیدا کرده است.

انصاری درخصوص توسعه سیستم فرسوده آب‌رسانی و پرتی آب در قم گفت: باتوجه به اینکه استان قم از لحاظ جلوگیری از هدر رفت آب بوسیله اصلاح سیستم فرسوده شبکه جزو 3 استان برتر کشور محسوب می‌شود، اما در نقاطی که این قبل مشکلات را داشته باشد در ردیف اصلاح قرار می‌گیرد و در زمانبندی مقرر انجام می‌شود. 

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان قم در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای جلوگیری از هدررفت آب سرشاخه‌های دز در آبیاری فضای سبز پیش‌بینی شده است، بیان کرد: درحال حاضر شهرداری از پسآب تصفیه‌خانه برای آبیاری فضای سبز کمربندی اطراف قم استفاده می‌کند، اما برای سطح شهر قم از آب شرب و چاه‌ها مصرف می‌شود. 

وی عنوان کرد: طی جلسات مختلفی بین شهرداری، آب منطقه‌ای و آبفا مقرر شد که تعدادی از چاه‌های کیفیت پایین‌تر را در اختیار آن‌ها قرار دهیم تا از آب بهداشتی شرب شبکه استفاده نکنند. این مسئله مربوط به ما می‌شود ولی قسمتی که مربوط به تأمین آب می‌شود وظیفه آب منطقه‌ای استان است و همچنین نوع الگو آبیاری فضای سبز به شهرداری برمی‌گردد.

انصاری در پاسخ به این سوال که چه محدودیت‌هایی در زمینه عدم کاشت چمن در سطح استان انجام شده است، تصریح کرد: محدودیت‌هایی اتفاق افتاده، باوجود مکاتبات و جلسات مختلف، اما هنوز در زمینه جایگزینی سنگهای رنگی به جای چمن از سوی شهرداری کاری صورت نگرفته است.

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان قم از علت تفاوت کیفیت آب در مناطق مختلف استان اظهار داشت: کیفیت آب در مناطقی مانند پردیسان و شهرک مهدیه که منابع زیرزمینی وجود ندارد، به صورت مستقیم از آب سرشاخه‌های دز تأمین می‌شود، بنابراین از کیفیت بهتری برخوردار است. 

وی افزود: از مناطق پردیسان و شهرک مهدیه به سمت پایین آب سرشاخه‌ها با آب چاه‌ها ممزوج می‌شود و کیفیت یک نواختی را شاهد هستیم. عمل مخلوط شدن آب سرشاخه‌ها و چاه‌ها در محل سالاریه انجام و از همانجا توزیع می‌شود.

انصاری با تأکید بر اینکه در برنامه توزیع آب تمهیدات پیش‌بینی شده اما ناترازی برق مشکل ایجاد خواهد کرد، اذعان داشت: اکثر روستاهای ما تک منبع هستند و منبع تأمین آب آن‌ها یک چاه است. در شرایط کنونی شاید مشکلی ایجاد نکند اما قطعا در تابستان دچار چالش و در نتیجه نارضایتی مردم خواهیم بود.

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان قم بیان کرد: ایستگاه‌های پمپاژ و مجتمع‌های ما به تعداد بالای یک روستا آب‌رسانی می‌شود، دیزل ژنراتور را برای آن‌ها پیش‌بینی کرده‌ایم که در صورت قطعی برق از دیزل استفاده کنیم. پنل‌های خورشیدی را نیز پیش‌بینی کرده‌ایم اما برای چاه یک روستا باتوجه به توان موتور آن نیاز به فضای حداقل 1000 متری پنل خورشیدی را دارد.

وی خاطرنشان کرد: ما در زمینه سلول‌های خورشیدی حدود 6 نقطه از تأسیسات خود نصب کرده‌ایم. کلرزنی مخازن مناطق روستای و جاهایی که برق ندارد را به جهت تأمین برق از سلول‌های خورشیدی استفاده کرده‌ایم. 

انصاری عنوان کرد: در پایان درخواست من از مردم این است که صرفه‌جویی را جدی بگیرند. علاوه‌بر بسیاری از ناترازی‌ها و مشکلات دیگر کمبود آب به زندگی مردم لطمه خواهد زد.

انتهای پیام/