شناسهٔ خبر: 70385327 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

در دیدار استاندار آذربایجان‌شرقی با مدیران فولادی چه گذشت؟

استاندار آذربایجان‌شرقی ضمن استماع مشکلات انجمن فولاد آذربایجان، طی تماس با مسئولین ارشد وزارتخانه مربوطه در تهران، در خصوص مسائل مطرح شده در جلسه با آن‌ها صحبت کرد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست در دیدار با صنعتگران و مدیران واحدهای فولادی استان آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: در مشکلات میان صنعت و مدیران، در سمت اهالی صنعت قرار دارم و در وعده‌هایی که داده‌ام حامی صنعت منطقه خواهم بود.

وی، گفت: مدیران دولتی با اهالی صنعت باید همدل باشند؛ من به‌عنوان نماینده عالی دولت در استان آذربایجان‌شرقی حامی مدیری هستم که به نفع بخش خصوصی مطالبه‌گر باشد؛ پشتیبان مدیری نیستم که برای حفظ میز و صندلی خود با برنامه‌ریزی نامناسب به صنعت و تولید آسیب می‌رساند.

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: اگر بتوانیم در مصرف خانگی صرفه‌جویی بکنیم، وضعیت ناترازی بهبود می‌یابد چراکه صرفه‌جویی 10- 20 درصدی باعث رفع مشکلات تأمین انرژی برای واحدهای تولیدی و صنعتی می‌شود.

سرمست، شرایط صنعت، آب وهوا و اقلیم در آذربایجان‌شرقی را متفاوت دانست و گفت: دولت در فصل زمستان باید با شهرهای شمال‌غرب کشور بیشتر مدارا کند.

وی با بیان اینکه همه شاخص‌ها باید در مدیریت مصرف انرژی لحاظ شوند، گفت: مشکلات زیرساختی در استان وجود دارد و مدیران حوزه انرژی باید با بخش خصوصی تعامل بیشتری داشته باشند.

در ادامه، نوید نواده‌اباذر، رئیس انجمن فولاد آذربایجان، ضمن قدردانی از استاندار محترم برای فوریت و در اولویت قراردادن مشکلات صنعت فولاد استان آذربایجان‌شرقی، گفت: دو چالش جدی در بحث کمبود انرژی مطرح است.

وی ادامه داد: احساس صنعت‌گران فولاد این است که در بحث انرژی و بالاخص موضوع برق در حق استان آذربایجان‌شرقی اجحاف می‌شود؛ طبق صحبت‌هایی که با تولیدکننده‌های فولاد سایر استان‌های صنعتی صورت گرفته، متوجه می‌شویم در آن استان‌ها، مدارای بیشتری با تولیدکنندگان صورت می‌گیرد.

رئیس انجمن فولاد آذربایجان با بیان این‌که مشکلات کشور در زمینه ناترازی برق و گاز توسط صنعتگران فولاد درک می‌شود، ادامه داد: نسبت‌به مدیران دولتی توقع درک متقابل داریم؛ از مدیران استانی انتظار داریم مطالبه‌گر بوده و شرایط حساس صنعت فولاد استان را مدنظر قرار دهند.

نواده اباذر، در تشریح دومین چالش صنعتگران در بحث ناترازی انرژی بر ضرورت نظم بخشیدن به جدول خاموشی‌های واحدهای تولیدی تأکید کرد و گفت: برای جلوگیری از خسارات بیشتر به واحدهای تولیدی، مسئولین ذی‌ربط باید روزهای کاری مؤثر را در نظر بگیرند؛ چراکه برای استمرار و پویایی این واحدها وصل بودن انرژی در چند روز متوالی هفته، لازم و ضروری است.

وی اضافه کرد: در تعطیلات چند روز اخیر ادارات دولتی، ناهماهنگی‌هایی وجود داشت؛ سیستم اداری برخی ارگان‌ها با بخش خصوصی هماهنگ نیستند و پس از تعطیلات، بخش خصوصی باید جوابگوی دیرکرد پرداخت‌های مالیاتی و بیمه ای و… باشند هرچند در این تعطیلی‌ها نقشی نداشته و اصلا تعطیل نبوده است.

اکبر دقیقی، مدیرعامل فولاد ارگ تبریز نیز در این جلسه ضمن انتقاد از بی‌نظمی قطع برق و گاز در واحدهای فولادی، اظهار کرد: اگر حقوق سه ماه کارگران صنایع فولادی توسط دولت پرداخت شود، ما نیز واحدها را تعطیل می‌کنیم.

وی با اشاره به احتساب جرایم دیرکرد قبض‌های برق، روی قبض‌های ماهانه، گفت: ابلاغ دیرهنگام افزایش قیمت برق و بعد احتساب آن به عنوان دیرکرد، بی‌انصافی در حق صنایع فولادی است.

حسین نایب درختان، نایب رئیس انجمن فولاد آذربایجان نیز در این جلسه گفت: ناترازی فعلی برق و گاز، حاصل رویکردهای کاری دکتر پزشکیان نیست، بلکه ثمره مدیریت ناصحیح در این حوزه است.

وی اضافه کرد: برخی از واحدهای فولادی توان سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه را دارند، تا هم نیاز خود را تأمین کنند و هم در صورت تولید مازاد انرژی، آن را به شبکه اضافه کنند.

نایب رئیس انجمن فولاد آذربایجان با بیان اینکه دورنمای ناترازی انرژی در کشور مشخص نیست، ادامه داد: ما نباید دست روی دست بگذاریم؛ برای اجرای واحدهای نیروگاهی کم‌ظرفیت متناسب با واحدهای تولیدی، باید بستر را فراهم کنیم.

نایب‌درختان، اضافه کرد: بدین صورت که برای واردات تجهیزات با راندمان بالا و به‌روز، دولت باید با معافیت صددرصدی گمرکی و همچنین تضمین تأمین سوخت اولیه و ثانویه، سرمایه‌گذار را به این کار تشویق کند.

دادجویان، مدیر کارخانجات آذرفولاد امین و فولاد امیر آذربایجان نیز در ادامه گفت: ما 70 مگاوات دیماند داریم، 60 مگاوات مصرف داریم که مستقیما در واحد ذوب و نورد و سایر مصرف می شود؛ به عنوان مثال اگر این انرژی به صورت کامل وارد واحد ذوب نشود، بازدهی ما ناکافی است.

وی با طرح این موضوع که تزریق برق کم و زیاد در پروسه تولید فولاد، مشکل‌ساز است، گفت: در روزهای کاری و به‌غیر از تعطیلی مرسوم واحدها به خاطر برق و گاز، در بقیه روزها، برق به‌صورت فول و کامل تأمین شود.

این فعال صنعت فولاد، با اشاره‌به ضرورت احداث نیروگاه‌های خورشیدی، گفت: تعجب می‌کنم که در این شرایط انرژی، چرا دولت بستر را برای سرمایه‌گذار فراهم نمی‌کند؟

دادجویان بابیان اینکه غالب کارخانجات فولادی زیان‌ده هستند، گفت: در شش ماه اول سال درگیر کمبود گاز بودیم و و الآن هم درگیر کمبود گاز هستیم، در این شرایط واحدها چگونه سر پا بمانند؟

یعقوب دلال قدیم، خزانه‌دار انجمن فولاد آذربایجان نیز در این جلسه با بیان اینکه برای احداث نیروگاه‌های بخش خصوصی باید کارگروه‌های استانی مربوطه در استان‌ها تشکیل شده و دولت برای امنیت سرمایه‌گذاری، تضمین‌های لازم را به سرمایه‌گذار بدهد، گفت: ما شرایط کشور و تعطیلی های اخیر را درک می‌کنیم، اما بخش اداری و دولتی نیز ما را درک کنند؛ زمانی که داده‌هایی را با تأخیر در سامانه‌ای وارد می‌کنیم، از چندین جا مورد نقد و جریمه قرار می‌گیریم.

وی با بیان اینکه اکثر صنایع فولادی استان نوردی است و در انتهای زنجیره فولاد قرار دارند، گفت: ما در جزئی‌ترین صورت برق و گاز مصرف می‌کنیم و تقاضا داریم این مورد را مدنظر قرار داده و صنعت فولاد استان را متحمل هزینه‌های گزاف تعطیلی قرار نکنید.

خزانه‌دار انجمن فولاد آذربایجان با اشاره به جلسه برخی از اعضای هیئت مدیره فولاد آذربایجان با وزیر اقتصاد و نامه‌نگاری‌های این انجمن با رییس جمهور، گفت: از استاندار محترم درخواست داریم موارد مطروحه این انجمن را مورد عنایت و پیگیری قرار دهند چراکه این موارد گره‌گشای صنعت فولاد استان به‌عنوان صنعت پیشران منطقه است.

زیرک، مدیر مالی شرکت فولاد سهند آذرآسیا نیز با بیان اینکه از مسئولین استانی این پرسش را دارم چرا در کاهش بار، آذربایجان‌شرقی رتبه اول را دارد، گفت: شش ماه اول درگیر کمبود برق بودیم؛ در حال حاضر سهمیه گاز ما صفر شده است و سهمیه گازوئیل هم تخصیص نیافته است.

وی اضافه کرد: سرمایه‌گذار خارجی اذعان دارد که در وضعیت فعلی حاضریم کلید کارخانه را به مسئولان استانی تحویل دهیم؛ چون در این شرایط نمی‌توانیم تولید و صادرات کنیم.

این فعال صنعت فولاد، اضافه کرد: صنایع فولادی کمتر از پنج درصد گاز کشور را مصرف می‌کنند؛ با این وجود زمانی که می‌خواهیم کاهش بار داشته باشیم، از صنایع فولادی کاهش داده شده و به بخش‌های دیگر تزریق می‌شود.

غلامرضا سروی، دیگر عضو هیئت مدیره انجمن فولاد آذربایجان نیز در این جلسه با بیان اینکه خاموشی صنعت، چراغ خاموش توسعه و پیشرفت است، گفت: ما مشکلات را تحمل می‌کنیم، اما برای ما، این سؤال مطرح است که برنامه دولت برای ساماندهی این وضعیت چیست؟

رضوی، مدیر عامل گسترش فولاد فجر آذربایجان نیز در این جلسه با بیان اینکه اکثر صنایع بزرگ کشور بدون در نظر گرفتن طرح آمایش سرزمین در مناطق خشک کشور ایجاد شدند، گفت: در حال حاضر نیز شاهد این هستیم که برای جبران مشکلات برای این صنایع، سرمایه گذاری بزرگ دولتی به کمک می آیند، اما برای صنایع استان های شمالغرب کشور که موقعیت مناسب زیست محیطی دارند فکری نمی‌شود.

به‌‌گزارش تسنیم، دیگر واحدهای فولادی حاضر در این جلسه به ایراد مسائل و‌ مشکلات حوزه ناترازی انرژی و برق پرداختند و استاندار آذربایجان‌شرقی ضمن استماع مشکلات این صنف، طی تماس با مسئولین ارشد وزارتخانه مربوطه در تهران، در خصوص مسائل مطرح شده در جلسه با آن‌ها صحبت کرد.

همچنین، استاندار آذربایجان‌شرقی، شرکت برق منطقه‌ای و شرکت توزیع برق استان را مکلف به پیگیری سریع مشکلات صنعت فولاد استان آذربایجان‌شرقی کرد.

انتهای پیام/