شناسهٔ خبر: 70377287 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

ماجرای نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان نگاه | روزنو

روزنامه سازندگی طی گزارشی نوشت: چندی پیش خبری رسمی از نابینا شدن ۲ بیمار در بیمارستان چشم‌پزشکی به دلیل مصرف داروی اشتباه منتشر شد، اما خبر‌های جدید نشان می‌دهد که تعداد آنها به ۹ نفر رسیده و مطابق با خبری که در تابناک منتشر شده، این اتفاق فاجعه‌بار در مرکز چشم‌پزشکی تخصص نگاه روی داده است.

صاحب‌خبر -
روزنو :

گفته شده تعدادی از بیمارانی که در این بیمارستان تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و تا به امروز بینایی آنها بازنگشته است. آنها در روز ۱۷ مهرماه جاری در این بیمارستان تحت عمل جراحی «کاتاراکت» یا همان آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و برخی نیز در معرض تخلیه چشم به دنبال عفونت شدید قرار گرفته‌اند

گفته شده که طی پیگیری‌های چند روز گذشته رسانه‌ها،‌ مسئولان بیمارستان نگاه هیچ توضیحی ارائه نداده‌اند و پاسخگوی فاجعه رخ‌ داده، نبودند.

روزنامه سازندگی طی گزارشی نوشت: چندی پیش خبری رسمی از نابینا شدن ۲ بیمار در بیمارستان چشم‌پزشکی به دلیل مصرف داروی اشتباه منتشر شد، اما خبر‌های جدید نشان می‌دهد که تعداد آنها به ۹ نفر رسیده و مطابق با خبری که در تابناک منتشر شده، این اتفاق فاجعه‌بار در مرکز چشم‌پزشکی تخصص نگاه روی داده است.

گفته شده تعدادی از بیمارانی که در این بیمارستان تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و تا به امروز بینایی آنها بازنگشته است. آنها در روز ۱۷ مهرماه جاری در این بیمارستان تحت عمل جراحی «کاتاراکت» یا همان آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و برخی نیز در معرض تخلیه چشم به دنبال عفونت شدید قرار گرفته‌اند!

یکی از این بیماران که خانم ۶۵ ساله است در شرح این واقعه به تسنیم گفته که «صبح روز سه‌شنبه مورخ ۱۷ مهرماه تحت عمل جراحی چشم برای آب مروارید در بیمارستان «ن» قرار گرفتم. ساعاتی بعد از عمل جراحی، بیمارستان به من سوپ داد و پس از خوردن آن، ترخیص شدم و به خانه برگشتم».

او ادامه داد: «ساعت دو بعدازظهر بود که حال بدی پیدا کردم و دچار استفراغ شدید شدم؛ همسرم چند بار با بیمارستان چشم‌پزشکی تماس گرفت تا مشکل را با پزشک در میان بگذارد، اما کسی پاسخگو نبود. در نهایت صبح فردا با بیمارستان تماس گرفتم و علائمم را به سوپروایزر گفتم. وضعیت من لحظه‌به‌لحظه بدتر شد و کاسه چشم سرم به شدت درد می‌کرد. در نهایت پس از پیگیری‌های فراوان به ما گفتند به مطب پزشک معالج برویم که من را معاینه کند. پزشک به ما نامه معرفی برای بستری در یکی از بیمارستان‌های دولتی چشم پزشکی را داد که بتوانیم در آنجا دوباره چشم را جراحی کنیم. دو بار من را به اتاق عمل بردند و در نهایت هم چشم من «تهدید به تخلیه» شده و درحال حاضر بینایی ندارد».

همراه یکی دیگر از بیماران نیز گفته که؛ مادرش در همان روز ۱۷ مهرماه جاری توسط همان پزشک مورد عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته و چشم مادرش به عفونت شدید مبتلا شده است. او توضیح داده که «به دلیل تبلیغاتی که از این مرکز چشم‌پزشکی دیده بودیم، نزدیک به هزار کیلومتر را از شهرستان برای درمان آب مروارید چشم مادرم طی کردیم و به تهران آمدیم. در روز ۱۷ مهرماه مادرم تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفت، اما ساعاتی بعد حالش بد شد و ما با مطب دکتر تماس گرفتیم و گفتند او را سریعاً به بیمارستان چشم‌پزشکی دولتی در تهران منتقل کنید».

او گفته که «مادرم را چند بار به اتاق عمل بردند و در آنجا برای او پیوند قرنیه انجام شد، اما هنوز مشخص نیست که بینایی وی بازخواهد گشت یا خیر، زیرا گفته شده، شبکیه او نیز آسیب دیده است».

اسنادی که منتشر شده، نشان می‌دهد که علت عفونت چشم این بیماران، آلودگی به نوعی باکتری به نام «سودوموناس آئروژینوزا» بوده است. آلودگی به این باکتری در پی عمل جراحی چشم در بیمارستان مذکور در کشت ترشحات هوازی به اثبات رسیده و توضیح داده شده که «باکتری سودوموناس پاتوژن نسبتاً رایجی است که در عفونت بیمارستانی دخیل است؛ این باکتری یکی از عوامل مهم عفونت‌های بیمارستانی است و می‌تواند باعث بیماری‌های مختلفی در افراد شود. احتمال می‌رود، تجهیزات پزشکی یا محیط اتاق عمل آلوده به این باکتری بوده که باعث بروز این عفونت چشمی شده است».

سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری گرم منفی، هوازی و متحرک است که به عنوان یک پاتوژن فرصت‌طلب شناخته می‌شود. این باکتری در محیط‌های مرطوب مانند خاک، آب و گیاهان یافت می‌شود و می‌تواند در شرایط خاص به‌ویژه در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، عفونت‌های جدی ایجاد کند.

عمل جراحی آب مروارید (کاتاراکت) به طور کلی ایمن است، اما در موارد نادری ممکن است عوارضی مانند عفونت‌های چشمی رخ دهد. یکی از این عفونت‌ها می‌تواند توسط سودوموناس آئروژینوزا ایجاد شود. این باکتری می‌تواند از طریق تجهیزات جراحی آلوده یا محیط‌های بیمارستانی به چشم منتقل شود و منجر به عفونت‌های جدی مانند اندوفتالمیت (عفونت داخلی چشم) شود. علائم این عفونت‌ها شامل درد شدید، کاهش بینایی، قرمزی و ترشح چرکی از چشم است. در صورت عدم درمان مناسب، این عفونت‌ها می‌توانند به کاهش دائمی بینایی یا حتی از دست دادن کامل چشم منجر شوند.

پزشکان می‌گویند؛ برای پیشگیری از عفونت‌های سودوموناس آئروژینوزا پس از جراحی، استریلیزاسیون دقیق تجهیزات جراحی، رعایت بهداشت دست‌ها توسط کادر پزشکی و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیرانه توصیه می‌شود. در صورت بروز عفونت، تشخیص سریع و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های موثر ضروری است. با توجه به مقاومت بالای این باکتری به بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها، انتخاب داروی مناسب باید براساس نتایج آزمایش‌های حساسیت دارویی انجام شود.

تابناک طی خبری گفته که تعداد این افراد به ۹ نفر افزایش پیدا کرده و «متاسفانه حداقل چهار نفر از آنها نیز تخلیه چشم شده‌اند». در این خبر آمده که یکی از پزشکان برای جلوگیری از تکرار این حادثه، بیماران را برای درمان به بیمارستان‌های دیگری فرستاده است، اما مدیریت این بیمارستان به دلیل به خطر افتادن منافع سهام‌داران و سرمایه‌داران این کلینیک، این پزشک را مورد بازخواست قرار داده‌اند.

همچنین گزارش شده؛ این پرونده در مرحله رسیدگی قضایی است و به گفته برخی از عوامل بیمارستان، دو نفر از تکنسین‌های اتاق عمل جراحی نیز مورد سوال و جواب قرار گرفته‌اند.

گفته شده که طی پیگیری‌های چند روز گذشته رسانه‌ها، مسئولان بیمارستان نگاه هیچ توضیحی ارائه نداده‌اند و پاسخگوی فاجعه رخ داده، نبودند. پیگیری‌های روزنامه سازندگی هم نشان می‌دهد که این بیمارستان تمایلی به پاسخگویی ندارد و از سوی دیگر، وزارت بهداشت نیز تاکنون واکنش رسمی به این موضوع نداشته است.