به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در اختتامیه «همایش دانشآموختگان رضوی، سفیران وحدت حوزه و دانشگاه» که روز ۲۹ آذر ۱۴۰۳ با حضور جمعی از دانشآموختگان و شخصیتهای برجسته دانشگاه علوم اسلامی رضوی در محل این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: طلاب، دانشجویان و استادان حوزه و دانشگاه با نگاهی پژوهشگرانه به زیارت میتوانند به ابعاد مختلف این فریضه الهی پرداخته و برای تحقق زیارت متعالی راهکار ارائه دهند.
وی افزود: حوزههای علمیه و دانشگاهها با فعالیتهای علمی درباره مسئله زیارت میتوانند نقش مهمی در تحقق هدف زیارت متعالی ایفا کنند. هدف این است برای هر زائری که به مشهدالرضا(ع) مشرف میشود، زیارت او به فرصتی برای رسیدن به معرفت عمیقتر از اهل بیت(ع) تبدیل شود. بارگاه نورانی امام رضا(ع) باید به کانونی تبدیل شود که در آن زائران ضمن زیارت، به درک بهتر و عمیقتری از معارف اهل بیت(ع) و شناخت امام معصوم(ع) دست یابند.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت خدمات علمی و فرهنگی تولیت فقید آستان قدس رضوی مرحوم آیتالله واعظ طبسی، اظهار کرد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی با هدف پر کردن خلأها و پاسخ به نیازهای نظام اسلامی آن زمان و تربیت نیروهای متخصص تأسیس شد که به برکت مضجع منور امام رضا(ع) و تلاشهای مدیران و استادان برجسته، این دانشگاه توانسته است برکات فراوانی به همراه داشته باشد.
وی افزود: اکنون بسیاری از رشتههای دانشگاه علوم اسلامی رضوی در کشور نهادهای تخصصی خود را دارند، بنابراین رشتههای این دانشگاه نیز نیازمند بازنگری و بهروزرسانی بر اساس نیازهای روز جامعه است.
وی همچنین با تأکید بر اینکه دانشآموختگان و فضلایی که در دانشگاه علوم اسلامی رضوی تربیت شدهاند و به موقعیتهای علمی و اجرایی عالی دست یافتهاند، باید نسبت به دستگاه قدس رضوی احساس دِین و مسئولیت کنند، ابراز کرد: دانشآموختگان دانشگاه علوم اسلامی رضوی گنجینهای ارزشمند هستند که میتوانند پیشنهادهای مفیدی برای ارتقای فعالیتهای علمی و آموزشی دانشگاهها، بنیاد پژوهشها و مدارس امام رضا(ع) ارائه دهند.
حجتالاسلام والمسلمین مروی اظهار کرد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی باید در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب نقش پیشران ایفا کند. این دانشگاه میبایست به عنوان الگویی معتبر برای سایر دانشگاهها عمل کرده و در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی، مسیر نوآوری و تعالی را هموار کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حضرت رضا(ع) در زمان خود پیشوای علمی جامعه بود و با معارف و کلام نورانی خود، میراث معنوی گرانبهایی برای جهان تشیع بهجا گذاشت که همواره میتوان از آن برای تحصیل دانش روز بهره برد. دانشگاههای منتسب به این امام همام(ع) نیز باید همچون ایشان، پیشگام در علم و تفکر باشند، به تحلیل مسائل روز بپردازند و نقشههای راه آینده را ارائه دهند.
وی تصریح کرد: دانشآموختگان مراکز آموزشی آستان قدس باید از نظر علمی و تربیتی نسبت به سایر مراکز آموزشی متمایز و برتر باشند. رسالت اصلی آستان قدس ساخت مدارس و مراکز آموزشی نیست بلکه وظیفهاش معطوف به زائر، زیارت و نشر و تعمیق معارف اهل بیت(ع) است. اما در صورتی وارد این عرصه میشود که این ورود در راستای وظایف فرهنگی آستان قدس باشد تا الگویی در تدریس موفق و تربیت دینی و انقلابی
ارائه دهد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه دانشگاه علوم اسلامی رضوی باید برنامهریزی مناسبی برای ارتباط مستمر با فارغالتحصیلان خود داشته باشد، اظهار کرد: کشور از نظر تعداد دانشگاهها و مراکز آموزشی وضعیت مطلوبی دارد و از این نظر کمبودی احساس نمیشود بنابراین دانشگاهها و مراکز آموزشی آستان قدس رضوی باید بیش از توجه به مسائل کمی، به ارتقای کیفیت بپردازند و از هر نظر در سطح عالی باشند.