به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در حاشیه برپایی بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست، اعلام کرد که ۴۳ درصد از مساحت تالابهای کشور به دلیل کاهش بارشها و عدم تخصیص حقابههای زیستمحیطی در معرض خطر خشک شدن قرار دارد. او با اشاره به وضعیت بحرانی تالابها از جمله پریشان، شادگان، هامون، جازموریان و دریاچه ارومیه، گفت: «در دهههای گذشته بسیاری از تالابها حقابههای زیستمحیطی خود را دریافت نکردهاند و این امر موجب شده تا ۴۳ درصد از مساحت این تالابها با شدتهای مختلف در معرض خشکی قرار گیرد.»
انصاری تأکید کرد که یکی از اولویتهای سازمان حفاظت محیط زیست تأمین حقابه این تالابها است و گفت: «برای احیای تالابها برنامههای مدیریتی مختلفی داریم. برای نمونه، ۱۱ سال پیش ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد و اقداماتی سختافزاری برای نجات آن انجام شد. در حال حاضر، باید به اقدامات نرمافزاری و مشارکت جوامع محلی برای احیای تالابها توجه بیشتری کنیم.»
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین بر اهمیت آموزش جوامع محلی و مشارکت آنها در حفظ تالابها تأکید کرد. وی گفت: «اگر بتوانیم جوامع محلی را با رویکرد زیستبومی در مدیریت تالابها مشارکت دهیم، آنها خود به حفظ و احیای این اکوسیستمها کمک خواهند کرد.»
انصاری همچنین از آغاز طرح همکاری بینالمللی با برنامه توسعه سازمان ملل (یو ان دی پی) برای مدیریت زیستبومی تالابها خبر داد و افزود: «این طرح به دنبال ترویج معیشت جایگزین در اطراف تالابها و کشاورزی پایدار است. هدف ما کاهش استفاده از نهادههای شیمیایی مانند آفتکشها و کودهای شیمیایی است که به طور مستقیم به آلودگی تالابها و تهدید تنوع زیستی آنها منجر میشود.»
او در نهایت بیان کرد که با همکاری جوامع محلی و اجرای برنامههای مدیریت زیستبومی، میتوان گامی مؤثر در احیای تالابهای کشور برداشت.