شفقنا – دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش، هشدار داد که گسترش فناوری هوش مصنوعی، تهدید وقوع جنگ هستهای را چند برابر میکند. وی افزود که بشریت اکنون در شرایط بغرنجی قرار گرفته زیرا خطرات موجودیتیاش درهم آمیخته شدهاند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، گوترش از کشورهای دارای سلاح هستهای درخواست کرد که تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه را جدی بگیرند و بر روی تعهدی متقابل توافق کنند که اولین طرفی نباشند که از این تسلیحات ویرانگر استفاده میکنند.
دبیرکل سازمان ملل گفت: «رویهای که جهت جلوگیری از استفاده، آزمایش و تکثیر سلاحهای هستهای طراحی شده، در حال تضعیف است.»
وی این پیام ویدئویی را حدود ٦٠٠ روز مانده تا انقضای معاهده نیو استارت بین ایالات متحده و روسیه منتشر کرد. این توافق آخرین معاهده باقیمانده بین دو کشور است که زرادخانههای استراتژیک دو ابرقدرت هستهای را محدود میکند.
وی از واشنگتن و مسکو درخواست کرد که به میز مذاکره برگردند و توافق نیو استارت را به طور کامل اجرا کنند و بر سر اجرای ادامه آن توافق کنند.
وی عنوان کرد: «بشریت در لبه تیغ قرار دارد؛ خطر استفاده از سلاح هستهای به بالاترین سطحی که از زمان جنگ سرد دیده شده، رسیده است.»
وی هشدار داد که برخی کشورها درگیر رقابت تسلیحاتی شدهاند و «فناوریهایی مانند هوش مصنوعی خطر را چند برابر میکنند».
دبیرکل سازمان ملل افزود: تمامی کشورها باید توافق کنند که هر تصمیمی در مورد استفاده از تسلیحات هستهای توسط انسان اتخاذ شود، نه ماشینها یا الگوریتمها.
وی به شدت ابراز نگرانی کرد که احتمال تلفیق هوش مصنوعی با سلاحهای هستهای و طراحی سامانههای کوانتومی هوش مصنوعی، قادر است که امنیت جهان را به خطر بیندازند و عواقب فاجعهباری به ارمغان بیاورد.
«هوش مصنوعی تنها سبب تغییر شکل دنیای ما نمیشود، بلکه آن را متحول می کند. اموری که به سالها تخصص انسانی نیاز داشت، اکنون به چشم بههمزدنی کامل می شوند. اما خطرات به همان اندازه بزرگ هستند.»
گوترش هشدار داد که پیشرفتهای سریع در عرصه هوش مصنوعی از توانایی انسان امروز درخصوص مدیریت آنان پیشی گرفته و پرسشهای اساسی در مورد مسئولیتپذیری، برابری، ایمنی و امنیت ایجاد کرده است.
وی افزود: هوش مصنوعی بدون نظارت انسان، جهان را کور می کند و صلح جهانی را دچار مخاطره مینماید.
این مقام ارشد سازمان ملل بیان کرد که امروزه ابزارهای هوش مصنوعی در کشورهایی که درگیر بحران هستند، مورد استفادههای مثبتی نظیر شناسایی ناامنی غذایی، پیشبینی جابجاییهای ناشی از رویدادهای شدید و تغییرات آب و هوایی، شناسایی و پاکسازی مینها قرار میگیرند و به زودی، هوش مصنوعی قادر خواهد بود الگوهای ناآرامی را قبل از وقوع شناسایی نماید.
گوترش در عین حال نسبت به استفاده از فناوری هوش مصنوعی در جنگها هشدار داد.
وی تصریح کرد: «درگیریهای اخیر به میدان آزمایشی برای کاربردهای نظامی هوش مصنوعی تبدیل شده است.»
وی در خصوص حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی نیز هشدار داد و گفت: این موضوع میتواند زیرساختهای حیاتی یک کشور را فلج کند.
دبیرکل یکی دیگر از خطرات هوش مصنوعی را برشمرد و گفت: این فناوری قادر است محتوای بسیار واقعی تولید کند، افکار عمومی را دستکاری کند و یکپارچگی اطلاعات را مورد تهدید قرار دهد.
وی هشدار داد که مسئله جعل هویت میتوانند باعث بحرانهای دیپلماتیک و تحریک ناآرامیها شود.
این خبر را در گاردین ببینید.