به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، رئیس شورای علمای شیعه پاکستان حجتالاسلام والمسلمین سید ساجد علی نقوی در پیامی به مناسبت روز جهانی مهاجرین گفت: خداوند متعال انسان را به مقام اشرف مخلوقات برتری داد، اما افسوس که همین انسان در طغیانگری خود، بشریت را خوار و آواره کرد. برای سعادت، هدایت، زندگی نیکو و اجتماعی برتر، سلسله نبوت و رسالت آغاز شد و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) همراه با پیامبران، اوصیا و بندگان خدا برای سعادت بشریت هجرت کردند و مصائب و مشکلات را به جان خریدند و برای رفاه حال مهاجرین گامهای مهمی برداشتند.
این عالم برجسته پاکستانی افزود: امروز اگر انسان در قالب مهاجران در کمپهای مهاجرین و بیپناه به سر میبرد، این همه نتیجه طغیانگری و شیطنت اوست. هنگامی که انسان در طغیان خود به سر میبرد، نهتنها از مقام عظیم اشرف مخلوقات سقوط میکند، بلکه چنان ظلم و جورهایی بر بشریت روا میدارد که مثالهای آشکار آن در روزگار ما غزه، سوریه و لبنان هستند.
وی با اشاره به هجرت نبوی (صلی الله علیه و آله) گفت: پیامبر (صلی الله علیه و آله) اصول راهنمایی را برای سعادت بشریت به جا گذاشت که اگر انسانیت به آن پایبند میشد، امروز جهان به یک دنیای واقعاً متمدن تبدیل شده بود. اما افسوس که انسانی که این نظام کنونی را برگزید، خود از همین نظام شرمسار و آواره شده است.
رئیس شورای علمای شیعه پاکستان اظهار داشت: دنیای مدرن امروز اصول، ضوابط و قواعد زیادی برای حرمت انسانی معرفی کرده و سازمانهای بینالمللی متعددی تأسیس کرده است، اما نتوانسته است راه حلی برای طغیانگری انسان بیابد. این امر در واقع ریشه در ناکارآمدی این نظام دارد که نیازها و منابع انسانی نهتنها بهطور مداوم کاهش یافتهاند، بلکه زندگی را نیز بر بشریت تنگ کرده و بر آزادی انسان، که آزاد آفریده شده است، محدودیتهای متعددی تحمیل کردهاند. با وجود این، افراد نیکو و متمدن در جامعه ظهور کردند، اما به دلیل خرابی نظام، آنان نیز عاجز و بیقدرت به نظر میرسند.
حجتالاسلام سید ساجد نقوی با ابراز تأسف از مرگهای غمانگیز در حادثه غرقشدن قایق در یونان، که در آن دهها پاکستانی نیز جان باختنه بودند، گفت: سیستم کنونی نتوانست منابع زندگی را برای این افراد فراهم کند و آنان را مجبور کرد که با دل بستن به سیستمهای جعلی و تقلبی و با به خطر انداختن جان خود، به دنبال آسایش زندگی باشند. در این رابطه اقداماتی انجام شد، اما این اقدامات ناکافی و غیرجدی بودند و شاهد دیگری بر ناکارآمدی این نظام است که نتوانست انسانهای سادهلوح را از فریب، کلاهبرداری و دامهای جعلی باز دارد. در نتیجه بار دیگر جانهای زیادی در غربت در اعماق دریاها از دست رفت.