به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری "رویترز" روز چهارشنبه با استناد به منابع خبری خود گزارش داد که رهبران کشورهای اروپایی در حال بررسی موضوع اعزام 100 هزار نیروی نظامی به اوکراین در صورت برقراری آتشبس و امضای توافقنامه صلح هستند.
یک مقام اروپایی به این رسانه گفت: «کشورهای بزرگ اروپایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان و بریتانیا میتوانند بخش اصلی این نیروها را تشکیل دهند.»
در این گزارش یادآوری شده که تخمینها درباره تعداد نیروهای لازم برای این مأموریت بین 40 هزار تا 100 هزار نفر متغیر است، که تعداد بیشتر شامل نیروهای جایگزین و دورههای آموزشی نیز میشود.
رویترز همچنین اشاره کرد که در اروپا در خصوص ماهیت این مأموریت اجماع نظری وجود ندارد. در حالی که ایتالیا از عملیات حافظ صلح حمایت میکند، فرانسه و اوکراین بر حضور نیروهای بازدارنده در مقابل روسیه تأکید دارند.
در این رابطه، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز در جریان دیدار با امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، ابتکار پاریس در مورد استقرار نیروهای خارجی در خاک اوکراین را مورد بررسی قرار داده است. زلنسکی در پیام خود که در کانال تلگرام منتشر شده، در این باره گفت: «ما به بررسی ابتکار رئیسجمهور ماکرون درباره حضور نیروهایی در اوکراین که میتوانند به تثبیت مسیر صلح کمک کنند، ادامه دادیم.»
وی همچنین تأکید کرد که دیدارش با ماکرون بسیار سازنده بوده است. روسای جمهور دو کشور علاوه بر این، موضوع تقویت سیستمهای پدافند هوایی را نیز بررسی کردند. ماکرون در این دیدار زلنسکی را از تلاشهای خود برای ارتباط با شرکای خارجی جهت حل بحران اوکراین مطلع ساخت.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و سیامین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
تاکید رئیسجمهور رومانی بر لزوم بررسی گسترده موضوع اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین
کلاوس یوهانیس، رئیسجمهور رومانی، در حاشیه نشست اتحادیه اروپا و کشورهای بالکان غربی اعلام کرد که موضوع اعزام نیروهای حافظ صلح اروپایی به اوکراین مسئلهای پیچیده است و نباید در جمع محدودی از کشورها مورد بحث قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره مواضع رومانی در این خصوص و علت عدم حضور این کشور در نشست مارک روته، دبیرکل ناتو، با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، و رهبران بریتانیا، ایتالیا، لهستان و فرانسه، گفت: «در مورد اعزام نیرو باید بگویم که با من در این خصوص صحبتی نشده، بنابراین نمیتوانم نظری بدهم. اگر این موضوع در سطح شورای اروپا یا ناتو و در قالب "همه" مطرح شود، رومانی نظر خود را اعلام خواهد کرد. این مسئلهای فوقالعاده پیچیده و بسیار مهم است.»
به گفته رئیسجمهور رومانی، او از برگزاری این نشست مطلع بوده، اما از جزئیات آن و اینکه چه کسانی کشورهای مذکور را دعوت کردهاند، بیخبر است. وی این رویکرد را تا حدی غیرعادی توصیف کرد، زیرا ناتو باید بر اساس اجماع عمل کند. یوهانیس همچنین افزود که بحث در مورد موضوعات پیچیده در گروههای کوچک را تصمیمی مناسب نمیداند.
رئیسجمهور لهستان: درباره اعزام نیروهای نظامی به اوکراین باید بحث شود
آندژی دودا، رئیسجمهور لهستان، موضوع اعزام نیروهای لهستانی به اوکراین برای شرکت در یک مأموریت حافظ صلح پس از پایان درگیریها را «موضوعی برای بحث» توصیف کرد، اما تأکید کرد که در حال حاضر چنین بحثی مطرح نیست.
دودا در یک مصاحبه رادیویی، درباره امکان اعزام نیروهای لهستانی با مأموریت حافظ صلح به کییف، گفت: «این موضوعی قابل بحث است و باید درباره آن گفتگو شود.»
وی این اظهارات را پیش از عزیمت به بروکسل برای شرکت در نشست رهبران کشورهای اروپایی با مارک روته، دبیرکل ناتو، و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، مطرح کرد. رئیسجمهور لهستان تأکید کرد: «از دید ما، مهمترین مسئله امنیت لهستان است. این یک موضوع بنیادی است. اگر موضوع آتشبس یا مأموریتهای حافظ صلح مطرح شود، اولویت اصلی ما حفاظت از خاک کشورمان بهعنوان بخشی از جناح شرقی ناتو خواهد بود.»
وی همچنین افزود که در حال حاضر هیچ بحثی در این زمینه وجود ندارد: «فعلاً چنین بحثی مطرح نشده است. هیچ پیشنهاد مشخصی ارائه نشده و هیچ قالبی برای آن تعریف نشده است. بنابراین در حال حاضر هیچ گفتوگویی در این خصوص وجود ندارد.»
ماسک کمک به اوکراین را یکی از بدترین تصمیمات آمریکا خواند
ایلان ماسک، میلیاردر و سیاستمدار آمریکایی، تصمیم دولت ایالات متحده برای ادامه حمایت نظامی و مالی از اوکراین را مورد انتقاد قرار داد. وی این موضوع را در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) بیان کرده و در پیام خود نوشت: «این یکی از بدترین لوایح در تاریخ آمریکاست.»
این واکنش ماسک به پستی در این خصوص بود که کمک 60 میلیارد دلاری دولت آمریکا به اوکراین را مورد نقد قرار داده بود.
پیشتر نیز ایلان ماسک ابراز عقیده کرده بود که اوکراین باید مدتها پیش با روسیه صلح میکرد. وی این سخنان را در واکنش به پیشروی نیروهای ارتش روسیه به سوی شهر کراسنوآرمیسک (نام اوکراینی: پوکروفسک) در سرزمین دونتسک بیان کرد. وی همچنین از هزینههای هنگفت ایالات متحده برای اوکراین ابراز ناراحتی کرده و این حجم از کمک مالی را «دیوانهوار» توصیف کرده بود.
تمایل انگلیس برای ارائه بسته جدید کمک نظامی به اوکراین
خبرگزاری "رویترز" گزارش داده است که بریتانیا قصد دارد بسته جدیدی از کمکها به ارزش 286 میلیون دلار به اوکراین ارائه دهد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، این بسته کمک نظامی شامل تجهیزاتی به ارزش 115 میلیون دلار، از جمله قایقهای کوچک، پهپادهای شناسایی، پهپادهای سطحی، مهمات سرگردان و پهپادهای مقابله با مین، به منظور تقویت توان دریایی اوکراین است.
همچنین برنامهریزی شده است که تجهیزات پدافند هوایی شامل رادارها، سامانههای زمینی تولید اهداف کاذب، و سامانههای جنگ الکترونیکی برای مقابله با پهپادها به ارزش 85 میلیون دلار به اوکراین تحویل داده شود. علاوه بر این، 32 میلیون دلار برای پشتیبانی و تأمین قطعات یدکی سیستمهایی که پیشتر به اوکراین ارسال شدهاند اختصاص داده خواهد شد، و 49 میلیون دلار نیز برای ارائه بیش از 1000 سامانه جنگ الکترونیکی ضدپهپاد و خرید مشترک دستگاههای تنفسی و تجهیزات تقویتی برای نیروهای مسلح اوکراین هزینه خواهد شد.
این گزارش همچنین اشاره میکند، مقامات لندن اعلام کردهاند که تواناییهای بیشتری برای آموزش نظامی در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.
بلژیک تا پایان سال قادر به تحویل جنگندههای F-16 به اوکراین نخواهد بود
لودیوین ددوندر، وزیر دفاع بلژیک اعلام کرد که این کشور نمیتواند جنگندههای آمریکایی F-16 وعدهدادهشده را تا پایان سال جاری به اوکراین تحویل دهد.
وی اعتراف کرد: «اولین محموله جنگندههای F-16 در سال جاری، همانطور که پیشتر اعلام شده بود، امکانپذیر نیست.»
به گفته وزیر دفاع بلژیک، این جنگندهها به دلیل کمبود قطعات یدکی و نبود خلبانان اوکراینی آموزشدیده، تحویل داده نخواهند شد. ددوندر این اظهارات را در جریان سفر خود به لهستان بیان کرد.
پیشتر نیز دانمارک دومین محموله از جنگندههای F-16 را به اوکراین تحویل داده بود، اما تعداد دقیق این هواپیماها مشخص نشده است.
آغاز به کار فرماندهی ناتو برای هماهنگی کمک به اوکراین
مارک روته، دبیرکل ناتو، در یک کنفرانس خبری مشترک با گیتاناس نائوسدا، رئیسجمهور لیتوانی، در بروکسل اعلام کرد که فرماندهی ناتو برای هماهنگی کمک به اوکراین در آلمان آغاز به کار کرده است. وی گفت: «فرماندهی ناتو برای ارائه کمک و آموزش به اوکراین آغاز به کار کرده و هماکنون فعال است.»
عصر چهارشنبه نشستی غیررسمی با حضور اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، و رهبران برخی کشورهای دیگر به همراه مارک روته در مورد اوکراین در بروکسل برگزار شد.
دبیرکل ناتو روز چهارشنبه از برگزاری مینینشستی با رهبران اتحادیه اروپا درباره بحران اوکراین در بروکسل خبر داده بود. وی در کنفرانس خبری گفت: «من چندین رهبر کشورهای اروپایی را برای بحث در مورد موضوعات مختلف گردهم میآورم. موضوع اصلی، ارسال تسلیحات، بهویژه سامانههای پدافند هوایی به اوکراین است.»
روته همچنین از رهبران ناتو خواست «کمتر درباره صلح صحبت کنند» و به آغاز فعالیت فرماندهی ناتو برای اوکراین در ویسبادن اشاره کرد.
در همین رابطه، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که تمایل ناتو برای جذب ژئوپلیتیکی اوکراین مانعی جدی برای دستیابی به حلوفصل بلندمدت بحران است. وی افزود که ریشه بحران اوکراین در گسترش ناتو به قلمرو کشورهای باقی مانده پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تحت رهبری واشنگتن نهفته است، که اقدامی خصمانه علیه روسیه محسوب میشود.
رهبران اتحادیه اروپا خواستار ادامه حمایت از اوکراین در مذاکرات با ترامپ شدند
روزنامه "نیوزویک" گزارش داده است که رهبران کشورهای اتحادیه اروپا در گفتگو با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، بر لزوم ادامه حمایت نظامی از اوکراین تأکید کردهاند.
یک مقام اروپایی به این روزنامه گفت که رهبران اروپایی خواهان ادامه حمایت ایالات متحده از اوکراین هستند.
پیشتر مشخص شده بود که اعضای تیم ترامپ در حال مذاکره با مقامات اوکراینی هستند تا درباره «مرحله بعدی» بحران گفتوگو کنند. مقامات اوکراینی نیز اعلام کردهاند که کییف به طور مستقیم با تیم ترامپ همکاری دارد.
پیشتر، روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داده بود که برخی از اعضای حزب جمهوریخواه نسبت به ادامه تأمین مالی ارسال تسلیحات به اوکراین شور و اشتیاق کمتری نشان دادهاند، اگرچه تا چند هفته پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، برخی جمهوریخواهان همچنان از کمکهای نظامی به کییف حمایت میکردند.
اوربان پیشنهاد خود برای آتشبس را پابرجا دانست
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، پس از اظهارات توهینآمیز ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اعلام کرد که پیشنهاد قبلی وی برای برقراری آتشبس در جریان درگیری با روسیه در ایام کریسمس همچنان پابرجاست.
اوربان تأکید کرد که علاقهای به شرکت در تحریکات ندارد.وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ما به هیچیک از تحریکات پاسخ نخواهیم داد. پیشنهاد آتشبس همچنان روی میز است. هر طور میخواهید عمل کنید.»
اوربان افزود که تصمیمگیری در مورد پذیرش یا رد آتشبس بر عهده طرف اوکراینی است.
یک روز قبل، نشریات اوکراینی به نقل از زلنسکی گزارش دادند که کییف نیازی به میانجیگری نخستوزیر مجارستان در مذاکرات صلح ندارد. زلنسکی اظهار داشت که اوکراین به روابط خوب با رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، نیاز دارد، نه با اوربان که تنها میتواند با «لبخند یا شوخی» بر روسیه تأثیر بگذارد.
ستاد کل روسیه: تلفات اوکراین از ابتدای جنگ حدود یک میلیون نفر است
والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که ارتش اوکراین از زمان آغاز عملیات ویژه نظامی برای حفاظت از دونباس، حدود یک میلیون نظامی کشته و زخمی و همچنین حدود 20 هزار تانک و خودروهای زرهی خود را از دست داده است.
وی در کنفرانس مطبوعاتی در این باره گفت: «تلفات دشمن از ابتدای عملیات ویژه به حدود یک میلیون نفر کشته و زخمی رسیده، آنها همچنین حدود 20 هزار تانک و خودروهای زرهی جنگی، بیش از 19.5 هزار توپخانه میدانی و همچنین بیش از 1.5 هزار سامانه پرتاب چندگانه موشک خود را از دست دادهاند.»
ژنرال گراسیموف افزود که نیروهای نظامی روسیه در جریان این عملیات تجربههای عملی بسیاری در زمینه هدایت نبردهای مختلف، استفاده از نیروهای هوایی و پدافند و سایر نیروها کسب کردهاند. وی اطمینان دارد که اهداف تعیین شده برای عملیات ویژه محقق خواهند شد.
پیش از این، آندری بلویوسوف، وزیر دفاع روسیه، اعلام کرده بود که در سال 2024 ارتش اوکراین بیش از 560 هزار نظامی کشته و زخمی داده است و در منطقه مرزی کورسک نیز حدود 40 هزار نیروی اوکراینی، جان خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام/
∎