به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، این گردهمایی با حضور آیت الله احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، آیت الله سید محمد سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت معصومه(س) و امام جمعه قم، حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر تولیت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر اجاق نژاد تولیت مسجد مقدس جمکران،حجت الاسلام والمسلمین کلانتری تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) و جمعی از مسئولان و اندیشمندان در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
تولیت آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم(ع) (شاهچراغ)، در خصوص اهداف این اجلاسیه خاطرنشان کرد:همافزایی فعالیتها، انتقال تجارب و توجه به اولویتهای روز جامعه از اهداف برگزاری هفتمین اجلاسیه تولیت های بقاع متبرکه ایران اسلامی است.
ضرورت استفاده از ظرفیت نخبگان حوزوی و دانشگاهی
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری در این خصوص اظهار داشت: خوشبختانه هفتمین اجلاسیه تولیت های آستان های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی به میزبانی آستان قدس رضوی و با شعار «آستانهای مقدس، کانون علم و معنویت» آغاز به کار کرد و این نشستها به منظور همافزایی فعالیتهای مختلف و انتقال تجارب در اعتاب مقدس بسیار کمک کننده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف این نشست، توجه به اولویت هاست و اولین و مهمترین اولویت امروز پرداختن به مسائل مسلمانان، مومنان و محبان اهل بیت(ع) است که باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد از همین رو لازم است یک کار کارشناسی خوب انجام شود.
حجتالاسلام کلانتری تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم باید از ظرفیت نخبگان حوزوی و دانشگاهی بهرهمند شویم و به حل مسائل روز بپردازیم.
وی همچنین تصریح کرد: از ششمین نشست تا دوره هفتم این اجلاسیه کارهای پژوهشی، تبلیغی و تحقیقاتی بسیاری انجام شده است که برای استفاده بیشتر، نتایج این مطالعات در این نشست تبیین و بررسی میشود.
تولیت آستان مقدس حضرت احمدبن موسی (شاهچراغ) افزود: به اعتقاد بنده این نشستها باید بیش از یک سال و سالی دو بار برگزار شود و هفتمین اجلاسیه را که امروز برگزار شد، بسیار موفقیت آمیز و قابل قبول دیدم.
بهرهمندی از تجارب ارزنده آستان قدس رضوی
تولیت مسجد مقدس جمکران نیز در خصوص برگزاری و اهداف این اجلاسیه تصریح کرد: چند سالی است که این جلسات تشکیل میشود و نمایندگان مقام معظم رهبری در اعتاب مقدس گرد هم آمده و در حوزه مسائل مرتبط با اعتاب مقدس با هم تبادلنظر میکنند که کار بسیار خوب و نافعی است و خوشبختانه هر سال در حال توسعه است.
حجتالاسلام والمسلمین اجاقنژاد، ادامه داد: همه ما در اداره این اماکن مقدس نیاز به انتقال تجربیات داریم بویژه آستان قدس رضوی که تجربیات گرانسنگی از گذشته تا کنون دارد و میتواند تجربیات خود را به سایر اعتاب مقدس انتقال دهد.
لزوم همافزایی اعتاب مقدس در شرایط خاص
تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی (ع) نیز در ادامه، با بیان اینکه پرداختن به مسائل فرهنگی از موضوعات مهمی است که باید بیشتر به آن پرداخته شود،گفت: ما در آستان مقدس عبدالعظیم حسنی(ع) در تمام طول هفته برای مخاطبین خود برنامه داریم و علاوه بر برگزاری سخنرانیها که هر شب اجرا میشود، جلسات متنوعی را در مناسبتهای خاص برگزار میکنیم و میزبان جمع کثیری از زائران هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر، ادامه داد: در روز عرفه میزبان نزدیک به 36 هزار جمعیت بودیم و همچنین در شبهای قدر پذیرای جمعیتی بالای 40 هزار نفر بودیم که با حضور حداکثری جوانان برگزار شد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، بارها توصیه کردند که برنامههای فرهنگی باید برای جوانان جاذبه ایجاد کند، افزود: سعی ما این است تا با اجرای برنامههای فرهنگی متنوع برای قشر جوان جاذبه ایجاد کنیم تا با اشتیاق به حرمها مشرف شوند.
تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی (ع) در ادامه تصریح کرد: در این نشست ها می توان همکاری های خوبی در حوزههای قرآنی، موقوفات و... داشته باشیم. کار مشترک بین اعتاب مقدس با عنوان «من قرآن را دوست دارم»، طرح بسیار تاثیر گذاری بود که با مشارکت مراکز داخلی و خارجی کشور در حال اجراست.
وی گفت: ما به این جلسات که با هدف انتقال تجربیات، آینده پژوهی و آینده نگری برگزار میشود و به دور از تشریفات است بیشتر نیاز داریم.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر یکی از مسائل روز جامعه را هوش مصنوعی ذکر کرد و افزود: پرداختن به این موضوع که عتبات مقدس چه کارهایی را میتوانند با هوش مصنوعی انجام دهند تا مردم بهره و استفاده بیشتری ببرند و با رشد فعالیتها مواجه شویم از موضوعات بسیار مهمی است که باید در این نشستها مورد بررسی قرار گیرد.
وی برگزاری این نشستها را کم نظیر دانست و گفت: پس از انقلاب اسلامی و طی سال های متمادی، آستان قدس رضوی، آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آستان مقدس شاهچراغ، مسجد مقدس جمکران، آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و... تولیت محور بوده و توسط تولیتها اداره میشوند که هر کدام به اقتضای شرایط محیطی، زمانی و .... دارای تجارب خاصی هستند.
وی ادامه داد: از همین رو لازم است که تولیت های این آستانهای مقدس هر چند وقت یکبار دور هم جمع شوند و از تجارب یکدیگر استفاده کنند و همافزایی بیشتری در شرایط خاص داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر افزود: در اجلاسیه امروز ضمن استماع نظرات تولیتهای محترم نظرات خود را بیان کردیم که این نظرات در پایان نشست جمعبندی میشود که برای همه اعتاب منفعت و اجر معنوی به همراه دارد.
وی اظهار کرد: به اعتقاد بنده این جلسات باید استمرار یابد و با هم افزایی بیشتر، به مباحث تسهیل امور زیارت و معنویت و استفاده از این مراکز معنوی پرداخته شود.
انتهای پیام/
∎