شناسهٔ خبر: 70349075 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

در حاشیه نشست دی ۸؛

وزرای خارجه ایران و مصر با یکدیگر دیدار کردند

سید عباس عراقچی و بدر عبدالعاطی وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مصر در حاشیه نشست وزیران سازمان هشت کشور اسلامی در حال توسعه (دی ۸) در قاهره با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب (تنا)، یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸ قرار است روز پنجشنبه در قاهره پایتخت مصر برای رویارویی با تحولات و تغییرات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام تشکیل شود.

نشست شورای وزیران خارجه هشت کشور در حال توسعه اسلامی (شامل ایران، ترکیه، مصر، پاکستان، اندونزی، نیجریه، مالزی و بنگلادش) روز چهارشنبه یک روز قبل از نشست سران این سازمان با حضور سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران تشکیل جلسه داد.

نشست سران این سازمان نیز روز پنجشنبه با حضور روسای جمهور هشت کشور از جمله مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار خواهد شد.

موضوع «سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط: شکل‌دهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری این نشست تعیین شده است.

همچنین در حاشیه این اجلاس، نشست ویژه‌ای نیز در سطح سران کشورها برای بررسی وضعیت فلسطین و لبنان برنامه‌ریزی شده است که قرار است بعد از ظهر پنجشنبه برگزار شود.

گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول می باشد.

نخستین اجلاس سران دی ۸ با حضور سه رئیس جمهور از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی و چهار نخست‌وزیر و یک وزیر خارجه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.

گروه کشورهای موسوم به دی ۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان همکاری اسلامی است. تا کنون ۱۰ اجلاس سران به ترتیب در ترکیه، بنگلادش، مصر، ایران، اندونزی، مالزی، نیجریه، پاکستان، ترکیه و بنگلادش تشکیل شده است.

مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است. این هشت کشور مساحتی به وسعت ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربع یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل می‌شوند. در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود ۶۸ میلیارد دلار بود.

انتهای پیام/