دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در اجلاس بینالمللی «خانواده، آینده، پیوندهای پایدار» که عصر امروز(چهارشنبه، 28 آذر ماه 1403) در مرکز همایشهای بین المللی صداوسیما برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) با بیان اینکه خانواده اساس همه شئونات زندگی در ابعاد مادی و معنوی و عرصههای مدیریتی در جامعه اسلامی است، گفت: بی شک زنان محور خانواده هستند.
زنان و مردان ایرانی به دنبال حفظ کانون خانواده هستند
دکتر قالیباف با اشاره به اینکه امروز دکتر پزشکیان اوج اهمیت، دلبستگی، عشق و محبت یک خانواده ایرانی را نشان داد گفت: بعد از چند دهه هنوز این طراوت و عشق باقی بوده و روح خانواده در جسم و روح ایشان نهادینه شده است. امروز ما در کشوری زندگی میکنیم که دهها هزار نفر، اینگونه عاشقانه با انتخاب خود پا به میدان دفاع مقدس گذاشته، زنان و مردان بزرگی، همسران بزرگی و فرزندان بزرگی که هزار امید و آرزو داشتند را پشت سر گذاشتند و برای امروز من و شما، برای فردای جامعه اسلامی ما، برای زنده بودن و پایدار بودن و ثبات و افتخار ایران عزیز ما پا به میدان گذاشتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: آنها امروز با همین روحیه امید داشته و زندگی و تلاش میکنند که یک نمونه آن بانوی اردبیلی است که با 6 فرزند و همسری جانباز توانست کانون خانواده را حفظ کند.
وی با اشاره به کتاب «حوض خون» که مجموعه خاطراتی از زنان دوران دفاع مقدس است گفت: آن زمان این زنان که در اندیمشک زندگی میکردند لباسهای رزمندگان را شسته و رفو میکردند. شما زنانی را میدیدید که به همراه همسران رزمنده خود به مناطق جنگی میآمدند و آنجا زندگی میکردند آن هم در شرایطی که چندان آسان نبود.
دکتر قالیباف ادامه داد: زمان عملیات، هر بار که زنگ دری زده میشد خانم خانه هنگامی که در را باز میکرد منتظر شنیدن خبر شهادت فرزند یا همسر خود بود. امروز ما نظام، کشور و خانواده خود را به برکت چنین کانونهای گرمی داریم که روزی آن را فدای امروز من و شما و آینده این کشور کردند و ما مدیون آنها هستیم.
انسجام ملی، ارمغان انقلاب اسلامی است/ غرب هم مفهوم سقوط خانواده را درک کرده است
رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه بعد از انقلاب اسلامی بود که طعم ملی بودن، اراده، جامعه مستحکم و خلاق را درک کردیم، اظهار داشت: ملیت و انسجام ملی ارمغان انقلاب اسلامی برای ما است، چنانچه امروز با افتخار میگوییم ارزش زن به حضور در عرصههای ملی، سیاسی، دانشگاهی، علمی، هنری، ورزشی و غیره به برکت انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه با بیان اینکه خجالت میکشیم از حقوق بشری بگوییم که رفتارهای ضد حقوق بشری دارد، گفت: صهیونیستها و آمریکاییها با نگاه جنسیتی و کالاگونه به زن این فاجعه را در دنیا پیش آوردند که امروز خود غرب نیز به آن معترض بوده و فهمیده سقوط خانواده چه بر سر خانوادههای آنها آورده است.
وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونی در غزه گفت: امروز شاهدیم در نسل کشی جنگ غزه چگونه زن، بچه، دختر و پسر و کل اعضای خانواده را قتل عام میکنند؛ ما خجالت میکشیم از حقوق بشری حرف بزنیم که اینگونه زنان را از بین میبرد. ما در ایران به جای برابری جنسیتی شاهد عدالتی جنسیتی هستیم و نقش زن برای ما مهم است.
مسأله زنان یک فرصت برای حل مسائل خانواده است
دکتر قالیباف در ادامه با بیان اینکه اهمیت خانواده به تعبیر رهبر معظم انقلاب به واسطه زنی است که محور و ستون خانواده است، عنوان کرد: ما بهعنوان مسئول باید به این موضوع توجه کنیم که چه اقدام عملی برای خانواده انجام دادهایم که بسیار مهم است. ما متأسف میشویم که مسأله زنان را صرفاً به چشم یک مسأله ناگاه کنیم در حالی که مسأله زنان یک فرصت است. زنان خودشان راه حل مسائل خانواده بوده و فرصتی بزرگ هستند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر اینکه اگر ما به روحیه زنانگی در جامعه توجه کنیم، موفق خواهیم شد، اظهار داشت: طی دورانی که در شهرداری تهران فعالیت میکردم، همواره این نقد را داشتم که چرا محیط و مبلمان شهری مردانه ساخته شده است و جایی برای زنان و خانوادهها قرار ندادهاند چرا که وقتی میگوییم زن اساس خانواده است باید به آنها نیز توجه کنیم.
خانواده محور تحول همه حرکتها در ابعاد معنوی و مادی است
وی در ادامه با تأکید بر حضور مردم در مسائل حکمرانی اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، عمومی و تربیتی، عنوان کرد: این مردم به معنای خانواده است که مهمترین نهاد منسجم تبلوریافته پایدار و مؤثر در همه عرصهها است لذا ما دولتمردان باید توجه داشته باشیم که خانواده رقیب ما نیست بلکه بزرگترین همراه دولتمردان است.
دکتر قالیباف با اشاره به برخی شرکتهای خصوصی که بهصورت خانوادگی اداره میشوند، عنوان کرد: برخی از این شرکتها بسیار موفق هستند و حتی توانستهاند به شرکتهای بین المللی تبدیل شوند لذا در وهله اول باید به اینکه خانواده محور تحول همه حرکتهای ما در ابعاد مادی و معنوی است، اعتقاد قلبی داشته و آن را باور کنیم.
هر کجا کاری به زنان واگذار شد، آن کار با هزینه کمتر و دقت بیشتر انجام میشود
رئیس مجلس با بیان اینکه رویکرد زنانه گشایشگری درونی دارد، اظهار داشت: بهعنوان یک خدمتگزار میگویم هرکجا کار را به زنان واگذار کردیم، آن کار با هزینه کمتر، دقت بیشتر و حاشیههای کمتر انجام شده است.(این بخش از سخنان رئیس مجلس با تشویق حضار همراه شد)
وی با تأکید بر اینکه ما باید باور داشته باشیم که با نگاهی زنانه تلاش کنیم محیط را برای حضور زنان در جامعه فراهم کنیم، گفت: بعدها ما میتوانیم آثار این اتفاق را در خانواده و محیط کار ببینیم. اگر این موضوع را به درستی فهم کنیم قطعاً شاهد یک تحول جدی در نحوه حکمرانی در عرصههای محیط زیستی، اقتصادی، فنی، امنیت پایدار، دفاعی و... خواهیم بود. البته شرط آن این است که مسئولان قوای سه گانه این باور را داشته باشند که خانواده رقیب ما نبوده بلکه اولین منزلگاهی است که میتواند امور را پیش ببرد.
ضرورت ایجاد فضای نقش مادری برای زنان بهعنوان منحصربه فردترین نقش
بهگزارش خانه ملت، دکتر قالیباف با اشاره به اینکه رهبری به ایران قوی تأکید دارند که ایران قوی به واسطه خانواده قوی شکل میگیرد عنوان کرد: وقتی خانواده قوی نباشد کشورمان هم قوی نخواهد شد. لذا باید باور داشته باشیم که زنان محور خانواده هستند. افتخار انقلاب اسلامی این است که فضای نقش مادری را برای زنان بهعنوان مهمترین، اساسیترین و منحصر به فردترین نقش فراهم کرده که شامل مادری، تربیت و زندگی است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه انقلاب اسلامی نشان داد و امام فرمود ما پیروزی انقلاب را مدیون بانوان هستیم، لذا تداوم انقلاب و پیشرفت کشور به حضور بانوان بستگی دارد چرا که آنها به خانواده جهت داده و آن را آموزش میدهد لذا همه تربیت ما به دست زنان است و هیچ مردی نیست که در دامن مادر خود تربیت نشده باشد.
فضا برای ایفای هر دو نقش مادری و مسئولیت اجتماعی برای زنان فراهم شود
وی در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه معتقدیم خانمها میتوانند در جامعه باشند و صرفاً نباید خانهداری کنند، اظهار داشت: زنان این دو حق ذاتی را دارند که یکی از آنها حق ایفای نقش مادری و حق ایفای نقش در حوزه مسئولیت اجتماعی است و بدا به حال ما اگر آنها را سر دوراهی قرار دهیم که ناچار به انتخاب یکی از اینها شوند و اینگونه آنها را از حق مسلم خودشان و جامعه را از حضور و پیشرفت آنها محروم کردهایم.
دکتر قالیباف اضافه کرد: اگر یک زن از حق طبیعی خود محروم شود و ناچار به انتخاب نقش دیگری میشود، به این معنا که نقش زنانگی خود را کنار گذاشته و آن را هزینه مردوارگی کند و مانند یک مرد زندگی کند که این افتخار نیست و صرفاً نتیجه فرهنگ غرب است که به زن به عنوان یک کالا نگاه میکند و در نهایت آسیبی برای بشریت و انسانیت است.
انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولتسازی و جامعهسازی متکی به خانواده است
وی ادامه داد: از سوی دیگر باید توجه کنیم که در کنار نقش مادری باید این فرصت را فراهم کنیم که جامعه دچار خسارت از بعد دیگر نیز نشود و زنان بتوانند در عرصه مسئولیتهای عمومی حضور داشته باشند چرا که همینطور که زنان در تربیت فرزندان و رفتار عاطفی و نقش بیچون و چرای مادری و تربیت نقش دارند، همانقدر هم حوزههای مختلف، جامعه به آنها نیاز دارد.
رئیس دستگاه تقنینی کشور اضافه کرد: رهبری فرمودند انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت سازی و جامعه سازی متکی به خانواده است که باید به آن توجه شود.
ما مسئولان باید به گونهای عمل کنیم که کانون گرم خانواده حفظ شده و از هم نپاشد
دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به زندگی مادران، فرزندان و خانواده شهدا، اظهار داشت: صبح یک نمونه از اینکه خانواده ایرانی سرآمد خانواده در دنیا است را اینجا دیدیم. توفیق داشتم حضرت امام(ره) خطبه عقد ما را خواندند. حضرت امام(ره) زمان سفر حج خود نامهای به همسرشان با این مضمون نوشتند «تصدقت شوم، الهی قربانت روم در این مدت که مبتلا به جدایی از نورچشم و عزیز خود بودم، صورت زیبایت در آینه قلبم منقوش بوده است. عزیزم امیدوارم خداوند شما را به سلامت و خوش در پناه خود حفظ کند.» (این بخش از سخنان رئیس مجلس با تشویق حضار مواجه شد) این نامه مردی است که جز برای خدا گامی برنداشت و جز در راه او کلامی نگفت. احیای مجدد اسلام نیز به برکت حضور و مبارزات خالصانه این مرد است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز باید به گونهای باشیم که خانوادهها این کانون گرم و پیوندهای مستحکم را داشته باشند و بتوانند ما را سرشار از پیشرفت، خلاقیت، نوآوری، تحول، اخلاق و تولید فکر کنند. نباید به خاطر ندانم کاری ما، این خانوادهها از هم بپاشد و نتوانیم معیشت آنها را حل کنیم. در این شرایط اگر راحت بخوابیم وجدان داریم؟
خانواده باید الگویی برای هر سطحی در جامعه باشد
وی در ادامه با بیان اینکه ایرانیها مشهور به این هستند که اهل مساوات، همدلی و گذشت در تمدن گذشته خود تا امروز هستند، گفت: ما امروز به کمک یکدیگر نیاز داریم. دعا کنید هرکدام ما در موضع کاری و جایگاه خود در تعامل و همکاری بسیار صادقانه، برادرانه، با محبت و با گذشت بتوانیم بر مشکلاتی که داریم به ویژه در حوزه اقتصادی، فرهنگی، تربیتی و آموزشی و خطراتی که در حوزه جنگ ترکیبی و آسیبهایی که در کمین جامعه و فرزندان ما است فائق آییم که همه اینها نیاز به همدلی، گذشت و محبت دارد.
دکتر قالیباف همچنین با تأکید بر اینکه بحث خانواده هرگز شعارگونه نبوده و نباید کارهای آن صرفاً پژوهشی برای کتابخانهها باشد، عنوان کرد: بحث خانواده مربوط به اهداف، آرمانها و پیشرفت جامعه ما در آینده است لذا باید تلاش کنیم یک خانواده مستحکم ایجاد کنیم تا الگویی برای جامعه در هر سطحی باشد.
مصمم به خانوادهمحوری در قانونگذاری هستیم
رئیس مجلس ادامه داد: ما مصمم هستیم خانواده محوری را در همه شئونات به ویژه در قانونگذاری مد نظر قرار دهیم که دولت هم این رویکرد را دارد لذا باید با همکاری همه مؤسسات پژوهشی این موضوعات را دنبال کنیم و نباید صرفاً به همایشهایی در این حوزه اکتفا کنیم از این رو در کنار شما خواهم بود که گام جدی در این حوزه برداریم.
دکتر قالیباف همچنین با بیان اینکه خانواده میتواند در حوزه مسائل اقتصادی که چالش اول کشور است، محوریت داشته باشد، عنوان کرد: گام اول آن مسکن بهعنوان معیشت خانواده است. لذا وظیفه خود میدانم با سخن گفتن با جامعه این مشکلات را تبدیل به مسأله کرده و در نهایت این مسائل را با شما حل کرده و در این حوزه گام رو به جلویی برداریم.
اهدای جایزه «طوبی» به بانوی اردبیلی توسط رئیس قوه مقننه
به گزارش خانه ملت، دکتر قالیباف رئیس قوه مقننه در این اجلاس ضمن اهدای اولین جایزه «طوبی» به بانوی اردبیلی، خانم عالیمراد که سالهاست از همسر جانباز خود نگهداری میکند، از سالها صبوری وی قدردانی به عمل آورد. خانم عالیمراد 6 فرزند دارد و طی این سالها با کشاورزی و دامداری زندگی خود، همسر و فرزندانش را مدیریت کرده است./خانه ملت