شناسهٔ خبر: 70338535 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

تلاش مجدد استارتاپ ژاپنی برای پرتاب ماهواره ناکام ماند

صاحب‌خبر -

شفقنا- یک استارتاپ ژاپنی، تنها نه ماه پس از شکست در اولین تلاش خود که به انفجار موشک انجامید، در دومین پرتاب ماهواره‌اش نیز با شکست مواجه شد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از آسوشیتد پرس، بر اساس اعلام این استارتاپ، عملیات پرتاب ماهواره که توسط موشک کایروس شماره ۲ متعلق به شرکت اسپیس وان انجام شد، چند دقیقه پس از بلندشدن از زمین لغو شد. این موشک از مکانی در استان کوهستانی واکایاما در مرکز ژاپن به پرواز درآمده بود.

هرچند که علت این شکست پروازی هنوز مشخص نشده است، اما این شرکت اعلام کرد که پس از ارزیابی وضعیت، تصمیم به لغو پرواز گرفته‌ است، زیرا احتمال موفقیت برای تکمیل ماموریت اندک بوده است.

شرکت اسپیس وان قرار است جزئیات بیشتری را در کنفرانس خبری که چهارشنبه بعدازظهر برگزار خواهد شد، ارائه دهد.

شرکت اسپیس وان قصد دارد به نخستین شرکت ژاپنی تبدیل شود که ماهواره‌ای به مدار می‌فرستد. این کمپانی امیدوار است با موشکی کوچک بتواند صنعت فضایی عقب‌مانده ژاپن را برای تجارت حمل و نقل فضایی مقرون به صرفه تقویت کند.

این پرتاب برای ابتدای هفته جاری برنامه ریزی شده بود، اما دو بار به دلیل وزش باد شدید به تعویق افتاد و سرانجام در روز چهارشنبه و نُه ماه پس از پرواز ناموفق اولیه در ماه مارس، انجام شد.

موشک قبلی حامل ماهواره‌ای دولتی بود که قرار بود بر پرتاب‌های موشکی کره شمالی و دیگر فعالیت‌های نظامی نظارت کند، اما پنج ثانیه پس از بلندشدن منفجر شد. شرکت اسپیس وان اعلام کرد که علت شکست پرواز اول که مربوط به اشتباه در محاسبه نیروی رانش مرحله اول موشک بود، اصلاح شده است.

موشک کایروس شماره ۲، در پرتاب دوم، حامل پنج ماهواره کوچک بود که شامل ماهواره‌ای از آژانس فضایی تایوان و چند ماهواره از استارتاپ‌های ژاپنی بود.

ژاپن امیدوار است شرکت اسپیس وان بتواند راهی برای توسعه صنعت فضایی باز کند که قادر به رقابت با ایالات متحده آمریکا باشد.

اسپیس وان که در سال ۲۰۱۸ تأسیس شد، با سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های بزرگ ژاپنی از جمله کانن الکترونیکس، آی‌اچ‌آی ایرواسپیس، شیمی‌زو و بانک‌های بزرگ، به منظور تجاری‌سازی خدمات حمل و نقل فضایی شکل گرفت.

برنامه این شرکت که در توکیو مستقر است، بر کاهش هزینه‌ها و پروازهای منظم تا ۲۰ بار در سال پایه‌گذاری شده است. این درحالی است که اکنون در برنامه فضایی دولتی ژاپن شش پرواز برنامه‌ریزی شده است.

برنامه‌های توسعه فضایی ژاپن تحت نظر آژانس کاوش‌های فضایی ژاپن (JAXA) و صنایع سنگینی چون میتسوبیشی و آی‌اچ‌آی ایرواسپیس هدایت می‌شود. در این برنامه دو موشک پرچم‌دار اصلی، یعنی موشک بزرگ اچ ٣ و موشک کوچک‌تر اپسیلون، به منظور پاسخگویی به تجارت رو به رشد حمل و نقل ماهواره ای توسعه داده شد.

این خبر را در آسوشیتد پرس ببینید.