به گزارش بولتن نیوز به نقل از ایسنا، در ۲۷ام نوامبر، تنها ساعاتی پس از اعلام آتشبس در لبنان از سوی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، مخالفان مسلح سوری تحت راهبری گروه «هیأت تحریر الشام» در شمال و شمال غرب سوریه فعال شدند.
شورشیان پس از پیشرویهای خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماة رسید، روز شنبه هفته گذشته از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر وارد پایتخت سوریه شده و کنترل آن را به دست گرفته و به حکومت چندین ساله «بشار اسد» و خاندان او پایان دادند.
پس از سقوط دولت بشار اسد، محمد البشیر سهشنبه در اظهاراتی رسما از مکلف شدن به ریاست دولت انتقالی سوریه تا ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داده بود.
اما از زمان سقوط دولت اسد، سوریه آماج اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی قرار گرفته و شرایط امنیتی این کشور متزلز شده است. از طرفی، «محمد الجولانی» رهبر گروه تحریر الشام که در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دارد، اکنون به قدرتمندترین مرد سوریه تبدیل شده است.
با توجه به سابقه فعالیت الجولانی در داعش، القاعده، جبهه النصره و تحریر الشام، دولتهای غربی تحریمهای خود علیه سوریه را برنداشته و اعلام کردهاند که منتظر «اقدامات رهبران تازه سوریه» هستند تا درباره این مسئله تصمیمگیری کنند.
اما با توجه به وضعیت شکننده سوریه و خطر تبدیل شدن این کشور به «هاب تروریسم» علیه منطقه غرب آسیا، امروز، سهشنبه، شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی تحولات سوریه نشست ویژهای برگزار کرده است.
«لیندا توماس گرینفیلد» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد بهعنوان رئیس میاندورهای شورای امنیت این نشست را آغاز کرد.
پدرسون: سوریه با واقعیتی تازه روبرو است
«گییر پدرسون» فرستاده سازمان ملل به سوریه در ابتدای نشست سازمان ملل گفت: «در سوریه حضور دارم و با شما درباره شرایط انسانی بحرانی در سوریه صحبت میکنیم. تحولات اخیر در سوریه، تحولاتی تاریخی است. دولت خاندان اسد ۵۴ سال بر سوریه حکومت میکرد و ظرف چندهفته سقوط کرد. سوریه اکنون با واقعیتی تازه روبرو است.»
او افزود: «فقط ۱۱ روز از سقوط دولت اسد گذشته است، از آن زمان تاکنون با بازیگران بسیاری گفتوگو کردم و امیدهای بسیاری شنیدم. بسیاری از شهروندان سوریه باور دارند که این لحظه متعلق به آنها است و بسیاری امیدوارند که سوریه اکنون بتواند به سوی ثبات، رشد اقتصادی و صلح حرکت کند، اما چالشهای پیش روی سوریه بسیار گسترده است.»
∎