شناسهٔ خبر: 70321708 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

در دیدار با تولید کنندگان صنایع خرد و متوسط اندونزی مطرح شد؛

افزایش همکاری ایران و اندونزی در صادرات فرهنگی

سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی ضمن حضور در مرکز تولید و صنایع خرد و متوسط، بر افزایش همکاری ایران و اندونزی در صادرات فرهنگی تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد بروجردی سفیر و محمدرضا ابراهیمی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی ضمن حضور در مرکز تولید و صنایع خرد و متوسط با متولیان و تولید کنندگان صنایع خرد و متوسط دیدار و گفت‌وگو کردند.

بروجردی در این دیدار گفت: اشتراکات فرهنگی دو کشور ایران و اندونزی از نظر زبانی بالغ بر ۷۰۰ کلمه است که این امر نشان دهنده روابط دیرینه میان دو کشور است. وی افزود: تجارت میان دو کشور ایران و اندونزی از بنادر مهم سوماترا آغاز شده و فرهنگ دین و زبان نیز از همین بنادر وارد اندونزی شده است.

وی با اشاره به تحقیقات علمی و پژوهشی در خصوص نقش ایرانیان در مبادلات فرهنگی و تجاری با کشور اندونزی گفت: پس از ورود اسلام به اندونزی، روابط دو کشور ادامه یافته و اکنون نیز در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رشد و پیشرفت بوده است. سفیر کشورمان خاطرنشان کرد: ایران با حذف ویزای ورود به کشورش این پیام را به کشور دوست و ملت اندونزی صادر کرده که آمادگی برای افزایش روابط میان دو کشور را در همه حوزه‌ها دارد.

سفیر ایران در ادامه، گریزی هم به صنایع خلاق و صادرات فرهنگی زد و گفت: آمادگی داریم با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان صادرات فرهنگی خصوصاً صنایع فرهنگی میان دو کشور را افزایش دهیم.

افزایش همکاری ایران و اندونزی در صادرات فرهنگی

گوس هندی مدیرعامل صنایع خرد و کوچک اندونزی هم در سخنانی، گفت: صنایع کوچک جایگاه بسیار مهمی در اقتصاد اندونزی دارد و این بخش از صنعت در دو بعد ایجاد اشتغال (اشتغالزایی) و افزایش درآمدها (خصوصاً در مناطق کمتر توسعه یافته) سهم بسزایی داشته است. وی با ابراز تمایل و علاقه‌مندی از همکاری با صنایع خرد و متوسط کشورمان تاکید کرد: ما آمادگی داریم از تجربیات و تجارت با ایران در زمینه صنایع خرد و متوسط بهره مند شویم.

در ادامه، مدیران و متولیان صنایع خرد و متوسط به ارائه گزارش فعالیت‌ها و تولید و اشتغال در این حوزه پرداختند و انتقال تجربیات و مبادلات در حوزه صنایع کوچک خصوصاً حوزه مواد غذایی، گردشگری و صادرات محصولات فرهنگی میان دو کشور مورد تاکید قرار گرفت.