به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین علی عزیزان امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) فعالیت خود را در سال 1359 تحت عنوان مرکز بررسی تحقیقات اسلامی سپاه پاسداران آغاز کرد و شهید محلاتی نماینده حضرت امام(ره) در سپاه، نخستین رئیس این مرکز بود.
وی با ذکر این نکته که مرکز فوق پس از تحول و دگرگونی به پژوهشکده تحقیقات اسلامی تبدیل شد بیان داشت: از سال 93، بر اساس تدبیر و فرمان رهبر معظم انقلاب، از پژوهشکده به پژوهشگاه امام صادق(ع) ارتقا پیدا کرد، با این تفاوت که حوزه مسئولیت و مخاطبان آن، به کل نیروهای مسلح سرایت نمود.
عزیزان با بیان این مطلب که در حال حاضر تنها پژوهشگاه موجود در نیروهای مسلح، پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) است خاطرنشان کرد: ماموریت این پژوهشگاه، پشتییانی علمی نیروهای مسلح است.
وی همچنین تهیه کتابهای درسی نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، وزارت دفاع و بسیج را از جمله مسئولیتهای این پژوهشگاه عنوان نمود و گفت: انجام تحقیقهای بنیادین نیروهای مسلح نیز از سال 1401 طبق دستور و حکم رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، بر عهده پژوهشگاه امام صادق(ع) است.
وی پژوهشگاه امام صادق را قطب اندیشهای و معرفتی نیروهای مسلح توصیف کرد و افزود: اجرای طرحهای بنیادین مورد نیاز نیروهای مسلح، مطابق نقشه جامع علمی کشور که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، از جمله وظایف پژوهشگاه به شمار میآید.
عزیزان تهیه کتابهای مطالعاتی را از دیگر فعالیتهای پژوهشگاه امام صادق ذکر کرد و بیان داشت: مجلههای متنوعی نیز از سوی این پژوهشگاه تولید میشود.
وی با بیان اینکه این پژوهشگاه از مجلات علمی پژوهشی تحتنام پژوهشهای سیاست اسلامی و مطالعات تمدن نوین اسلامی برخوردار میباشد اظهار کرد: پژوهشگاه امام صادق دارای مجلههای تخصصی دیگری مانند مطالعات دینی نبوت و امامت، مطالعات اجتماعی همچنین مجله رصد، آمریکاشناسی، اسرائیلشناسی و مطالعات راهبردی در اندیشههای رهبر انقلاب است.
وی یادآور شد: 2 ماهنامه رصد، محصولهای اندیشکدههای آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی که راجع ایران تولید شده را رصد میکند.
عزیزان اضافه کرد: مصاحبهها و مقالههای انتشار یافته در اندیشکدههای غربی، به زبان فارسی ترجمه شده و از طریق این مجله انعکاس یافته، و در اختیار صدها نفر از مسئولان نظام قرار میگیرد.
وی در بخش دیگری سخنان بیان کرد: این پژوهشگاه از ابتدای تاسیس، بیش از سه هزار جلد کتاب درسی را در حوزههای مختلف علمی، مسائل عقیدتی، سیاسی، تاریخ اسلام، اخلاق، فقه، عرفان، کلام و فلسفه، مطالعات اجتماعی و روانشناسی چاپ و منتشر نمودهاست.
وی تولید نرمافزارهای علوم اسلامی را از توانمندیهای پژوهشگاه امام صادق برشمرد و بیان داشت: این پژوهشگاه با استفاده از منشورهای مکتوب خود، نرمافزارهایی را تولید، و در اختیار جامعه علمی کشور قرار می دهد
عزیزان همچنین با ذکر این نکته که برگزاری نشستهای مختلف علمی در مراکز علمی پژوهشی در دستورکار پژوهشگاه امام صادق قرار دارد خاطرنشان کرد: در حوزه فضای مجازی این پژوهشگاه نیز محصولهای چند رسانهای، کلیپهای تصویری، کتاب صوتی، انیمیشن و اینفوگرافی پیرامون مسائل سیاسی، اعتقادی و پاسخگویی به شبههها تولید و بین جامعه علمی توزیع میشود.
وی پژوهشگاه امام صادق را شامل سه پژوهشکده الهیات و معارف اسلامی، سیاسی و مطالعات اجتماعی دانست و بیان کرد: این پژوهشگاه دارای یک اندیشکده نیز است که به کارهای اندیشهورزی و تشکیل اتاقهای فکر در موضوعهای مختلف میپردازد.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه تهیه متون درسی یکی از ماموریتهای پژوهشگاه امام صادق است، این پژوهشگاه یک مرکز تدوین متنهای درسی نیز دارد.
رئیس پژوهشگاه امام صادق با بیان اینکه سال گذشته 60 عنوان کتاب درسی از سوی این پژوهشگاه تهیه شده، تصریح کرد: هم اکنون نیز حدود 20 عنوان کتاب درسی برای مقطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه جامع امام حسین(ع) در حال تهیه است.
وی تاکید کرد: پژوهشگاه امام صادق هر چند پشتیبان علمی نیروهای مسلح است، اما محصولهای آن، منحصر به نیروهای مسلح نیست، و همه مراکز علمی از آن استفاده مینمایند.
رئیس پژوهشگاه امام صادق در بخش دیگری از سخنان طرحهایی که در این پژوهشگاه اجرا میشود را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: طرح معرفی اسلام به جوانان غربی در حال انجام است، هدف از این طرح، تهیه پیوست فرهنگی برای رساندن پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا است.
وی با یادآوری اینکه رهبر انقلاب تاکنون سه نامه به جوانان غربی نوشتهاند و آنان را به شناخت اسلام از منابع اصلی اسلامی دعوت کردهاند بیان کرد: پژوهشگاه امام صادق با توجه به نیاز این پیام به یک پیوست فرهنگی، به دنبال آن است تا با استفاده از کلیپهای تصویری و جاذبه زبان هنر، پیام اسلام ناب را به جوانان غربی انتقال دهد.
انتهای پیام/
∎