صاحبخبر - به گزارش حوزه استانهای خبرگزاری تقریب،وحدت حوزه و دانشگاه، درخت پرثمری است که با پیروزی انقلاب اسلامی در خاک این سرزمین ریشه زد و چنانچه مراقبت شده و رشد کند، عطر گلهای علم و معنویت فضای جامعه را پر کرده و نتایجی ماندگار چون تعالی، آزادی، خودکفایی و توسعه را رقم میزند.
۴۵ سال پیش، بیست و هفتم آذرماه سال ۱۳۵۸، در چنین روزی، آیت الله محمد مفتح، استاد حوزه و دانشگاه و از پیشروان نهضت انقلاب اسلامی در مقابل دانشگاه تهران به دست عوامل گروهک منحرف فرقان به شهادت رسید که پس از آن این روز با عنوان روز «وحدت حوزه و دانشگاه» شناخته شد.
رئیس دانشگاه اراک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: وحدت نخبگان حوزوی و دانشگاهی حول محور ولایت برای توسعه علمی و فرهنگی کشور امری ضروری است وباید این مهم مورد توجه ویژه باشد.
مجتبی ذوالفقاری افزود: رسالت خطیر ما در دانشگاهها تربیت نیروی انسانی کارآمد برای تأمین و تقویت مدیران آینده کشور است که برای انجام این کار به طور قطع تنها داشتههای علمی کفایت نمیکند بلکه باید دانشجویان با تعامل و هم افزایی با حوزویان در تمام زمینههای اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و هویت ملی رشد پیدا کنند.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص توجه به علم و جهت دهی به عالم اظهار کرد: ایجاد فضای امید در میان جوانان، پویایی، انگیزه و پیشرفت را در جامعه گسترش میدهد.
رئیس دانشگاه اراک تصریح کرد: استعدادهای خوبی در دانشگاهها نهفته است که امیدواریم این جریانهای امیدآفرین برای اساتید، دانشجویان و جامعه توسعه پیدا کند.
وی گفت: حوزههای علمیه، کانون انسان سازی و هدایت معنوی جامعه استحوزههای علمیه، کانون انسان سازی و هدایت معنوی جامعه است و در تربیت دینی و اخلاقی جوانان نقش تأثیرگذاری دارد.
ذوالفقاری اضافه کرد: در شرایط ویژه کنونی، وحدت نخبگان حوزوی و دانشگاهی، حول محور ولایت برای توسعه علمی و فرهنگی کشور امری ضروری است و تمام ظرفیتها باید در این راستا بکار گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه در عصر کنونی، جنگ اندیشهها جایگزین نبرد سخت افزاری شده است، افزود: قدرتهای سلطه گر در تلاش هستند بر افکار مردم نفوذ کنند و یکی از ابزارهای تقویت بازدارندگی نظام در برابر این تهاجم، مجهز شدن کارگزاران به یک عقبه فکری و عقیدتی است که پیامد آن دستیابی به یک نظام تصمیم گیری کارآمد است و این مهم جز با هم اندیشی و تقویت میان حوزه و دانشگاه محقق نمیشود.
رئیس دانشگاه اراک گفت: یکی از راهکارهای مسئولان برای مقابله با توطئههای دشمنان، تقویت حلقههای ارتباطی حوزه علمیه با مراکز تولید علم است که میتواند به گسترش ارزشهای اسلامی، رشد فضائل اخلاقی، هدایت مناسب تشکلهای دانشجویی و جلوگیری از عقاید انحرافی منجر شود.
ذوالفقاری افزود: مسئولان نظام اولویتها، تاکتیکها و ابزارهای خود را به صورت دورهای مورد بازنگری قرار دهند چرا که دشمنان همواره از شیوه و ابزارهای متفاوتی برای ایجاد تفرقه و شکاف میان این دو مخزن تولید فکر بهرهگیری میکنند.
امام جمعه موقت ساوه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تاکید بر وحدت حوزه و دانشگاه گفت: این دو مرکز علمی و فرهنگی در گره گشایی از مشکلات کشور نقش برجسته و راهبردی دارند.
حجت الاسلام علی بدرخانی افزود: حوزه و دانشگاه، اگرچه هر کدام وظایف خاص خود را دارند اما در مسیر دستیابی به هدف نهایی که تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی است, مکمل هم هستند.
وی گفت: حوزه و دانشگاه نقطه تقابل هم نیستند بلکه دو بال پرواز ترقی و پیشرفت جامعه به لحاظ مادی و معنوی هستند.
حجت الاسلام بدرخانی با بیان اینکه حوزه باید یاریگر دانشگاه باشد تا مرزهای دانش، علوم انسانی و دانش مدیریت رشد و توسعه یابد، اظهار کرد: حوزه و دانشگاه باید برنامههای دشمن را شناسایی و راههای برون رفت کشور از مشکلات اقتصادی را پیدا کنند.
امام جمعه موقت ساوه تصریح کرد: تربیت جوانان ارزشی، انقلابی و جهادی به منظور سپردن آینده نظام به آنها از وظایف اساسی دانشگاهها و حوزههای علمیه است و حوزه علمیه باید در جهاد تبیین از روشهای نوین استفاده کند و دانشگاه نیز در تدوین دروس از حوزه بهره گیرد.
حجت الاسلام بدرخانی تاکید کرد: وحدت حوزه و دانشگاه سبب میشود تا جهان بینی اسلامی در کشور پایه گذاری شود و این همان چیزی است که دشمن از آن واهمه دارد.
پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دانشگاه و حوزه دو رکن اساسی اندیشه و اجرا در جامعه است و باید به این باور برسیم که بدون بهره گیری از ظرفیت حوزه و دانشگاه، برخی نیازهای جامعه برطرف نخواهد شد.
حجتالاسلام غلامرضا شاهحسینی افزود: پیش از انقلاب تلاش شد میان حوزه و دانشگاه شکاف ایجاد نشود و پس از انقلاب تمام ظرفیتها برای افزایش این وحدت در جامعه بکار گرفته شد اما آنگونه که باید نتایج رضایتبخش نبود و در مقطعی به شکل همایش و سمینار باقی ماند.
این مدرس حوزه و دانشگاه اظهار کرد: در دوران پهلوی برای پایداری حکومت، این دو عرصه مهم کشور (حوزه و دانشگاه) را از یکدیگر جدا کردند و پس از انقلاب، شهید مفتح به نمایندگی از امام برای شکلگیری این فضا اقدام کرد که در اوایل اقداماتی انجام شد اما پس از آن دشمن هوشیار و کوتاهی برخی مسئولان باعث شد این دو نهاد به هم نرسند.
وی تصریح کرد: کلام و فلسفه اگر کنار علم و اقتصاد نباشد، شرایط کنونی اقتصادی پیش میآید چرا که حوزه در آن نقشی ندارد و عدم شکل گیری فرهنگ در جامعه به دلیل نقش آفرینی دانشگاه در آن بوده و هر زمان نقصی وجود دارد، یکی از این دو نهاد غایب بوده یا کوتاهی کرده است.
این پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه گفت: تا زمانی که شاهد عملکرد یکطرفه هر یک از این دو نهاد باشیم، اتفاق مثبتی در هیچ حوزهای شکل نخواهد گرفت.
حجت الاسلام شاه حسینی عنوان کرد: ایجاد مراکز تحقیقاتی میتواند در شکل گیری این وحدت مؤثر باشد به شرطی که فضایی ایجاد شود که موضوعات اولویتبندی شود.
انتهای پیام/∎