شناسهٔ خبر: 70315772 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

سخنگوی وزارت خارجه: بازگشایی سفارت ایران در دمشق در دستور کار قرار دارد/ پزشکیان و عراقچی در اجلاس دی-۸ در مصر شرکت می‌کنند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت:بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه در دستور کار قرار دارد و هر زمان که شرایط لازم برای آن فراهم شود، این اقدام انجام خواهد شد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) اسماعیل بقایی در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران اظهارداشت: همه کشورها موظف هستند در راستای صیانت از هنجارهای بین‌المللی، به تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشور سوریه واکنش نشان دهند و برای توقف این اقدامات تلاش کنند.

 

بقایی افزود: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در سوریه موضوع تازه‌ای نیست و ما به‌عنوان کشوری مسئول در منطقه غرب آسیا، به حفظ صلح و ثبات در منطقه متعهد هستیم. 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد روایت‌های منتشر شده از مقامات برخی از کشورها در مورد تحولات سوریه از جمله اظهارات وزیر خارجه ترکیه در این ارتباط و ادعای او مبنی بر هماهنگی با ایران و روسیه در ارتباط با این تحولات و کناره‌گیری بشار اسد از قدرت گفت: خیلی طبیعی است که کشورها روایت‌های خود را از تحولات داشته باشند.

 

او با ارائه توضیحاتی در مورد رایزنی‌های صورت گرفته در دوحه پیش از سقوط دمشق در نشست آستانه و نشست سه کشور آستانه و ۵ کشور عربی منطقه گفت: در این ۲ نشست بر ضرورت توقف درگیری‌ها و گفت‌وگو بین معارضین و دولت سوریه با هدف جلوگیری از گسترش تروریسم و جلوگیری از ایجاد خلا در سوریه و نقض حاکمیت ارضی این کشور تاکید شد.

 

بقائی افزود: این نگرانی‌ها، نگرانی‌های مشترک بود و تلاش کشورهای شرکت کننده در دو نشستی که در دوحه برگزار شد این بود که مانع بروز چنین وضعیتی در سوریه شوند.

 

او در ادامه گفت: حضور ما در سوریه مبنائی و اصولی بود و خروج ما از سوریه هم مسوولانه بود. ما در سوریه به دنبال کشورگشایی، سلطه جویی و احیای امپراتوری‌های گذشته نبودیم و آنچه که در سوریه برای ما مهم بود، کمک به تامین امنیت سوریه در مبارزه با تروریستم بود. آنچه که تا آخرین لحظه برای ما مهم بود، کمک به حفظ امنیت و تمامیت ارضی سوریه به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه بود، چراکه ما معتقدیم ناامنی در یک از کشورهای منطقه بر امنیت کل منطقه تاثیرگذار است.

 

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: نگرانی عمده‌ای که میان همه کشورهای شرکت‌کننده در نشست آستانه و نشست پنج به علاوه سه مشترک بود حفظ تمامیت سرزمینی سوریه بود. با این حال، در همین چند روز گذشته، تمامیت سرزمینی سوریه به‌شدت مورد تعرض رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. برای نخستین‌بار در پنجاه سال اخیر، بخش دیگری از خاک سوریه اشغال شد. این اقدام به‌نوعی نقض آشکار قطعنامه ۳۵۰ شورای امنیت به‌صورت یک‌طرفه است. چنین تحرکاتی تأییدکننده نگرانی‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای شرکت‌کننده در این نشست‌ها درباره امنیت، ثبات و تمامیت ارضی سوریه داشتند.

 

بقایی افزود: این نگرانی‌ها، نگرانی‌های مشترک کشورهای منطقه است. بنابراین، تلاش و دغدغه کشورهای شرکت‌کننده در نشست دوحه آن بود که از بروز چنین وضعیتی در سوریه جلوگیری کنند.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ما با این هدف و با این مبنا و بنا به دعوت دولت مستقر و قانونی سوریه در این کشور حضور پیدا کردیم. حضور ما در سوریه حضوری مستشاری بود و ما هیچ‌گاه برای حمایت یا دفاع از شخص، گروه یا حزب خاصی در این کشور اقدام نکردیم. تا آخرین لحظات نیز آنچه که برای ما اهمیت داشت، کمک به حفظ امنیت و تمامیت سرزمینی سوریه به‌عنوان کشوری مهم در منطقه بودچرا که باور داریم امنیت و ثبات در تک‌تک کشورهای منطقه، ضامن امنیت و ثبات در منطقه غرب آسیا خواهد بود.

 

بقایی همچنین گفت این هفته اجلاس هشت کشور عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی دی ۸ در مصر را در سطح وزیران امور خارجه و پس از آن نشست سران دی هشت را با حضور رئیس جمهور داریم.

 

دی-۸ یا هشت کشور اسلامی در حال توسعه شامل کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.

 

بقایی در ادامه افزود: هرگز چنین اجماع بین‌المللی در سطح نهادها، مجامع بین‌المللی و دولت‌ها در خصوص وجود تهدیدی مشترک علیه هنجارهای بین‌المللی وجود نداشته است. بی‌کیفر ماندن رژیم صهیونیستی در هشت دهه اخیر، عامل اصلی تداوم جنایات این رژیم است. رژیم صهیونیستی تنها رژیمی است که تحت تعقیب دیوان بین‌المللی کیفری قرار دارد و همگان بر این باورند که باید جنایت تجاوز و جنایت نسل‌کشی نیز به فهرست جنایات این رژیم افزوده شود.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل از عبارت "نسل‌کشی" در غزه استفاده کرده است. نزدیک به ۱۰۰ درصد تسلیحات رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا و آلمان تأمین می‌شود و این کشورها نیز شریک جنایات رژیم صهیونیستی به شمار می‌آیند. سریع‌ترین راه برای توقف این جنایات، قطع ارسال تسلیحات به این رژیم است.