شفقنا_ خراسان نوشت: از این سندروم مصلحت سنجی برای دیر اعلام کردن سیاست و تصمیمات کمی فاصله بگیرید، به رسانهها اعتماد کنید و مردم را در تصمیمات خود شریک بدانید و برای مردم توضیح دهید، با مردم صحبت کنید
البته رئیسجمهور محترم از مردم بابت کمبود گاز عذرخواهی کرد، اگرچه ایشان وامدار میراث بدمدیریتی تولید و مصرف انرژی ادوار گذشته است اما بههرحال رئیسجمهور مستقر است و باید پاسخگوی مردم باشد. از مقام عالی دولت در مشهد میپرسیم چرا تعطیلیها را دیروقت اعلام میکنید پاسخ میدهد «اگر زودتر اعلام کنیم مردم عازم مسافرت میشوند و در این شرایط سخت آب و هوایی تصادفات و گرفتاری مسافران… »
چند سالی است که مدیران دچار سندروم دیر اعلام کردن، دیر متوجه شدن، دیر تصمیم گرفتن شدهاند؛ البته در ستادها و اتاقهای تصمیم بهاحتمالزیاد مدیران تصمیم را گرفتهاند و بر مشکل و پیشامد آینده اطلاع کامل دارند اما حداقل در فقره سیل مشهد و چندین فقره دیگر این سندروم برای مدیران کارآمد نبود و به عارضهای تبدیلشده که گویی شهروندان تصمیم گرفتهاند هرچه مدیران بگویند آنها برعکس عمل کنند که امیدواریم چنین نباشد. اما سوال؛ چرا مدیر مربوطه از خود سوال نمی کند دلیل این که مردم به رغم شرایط جوی بد به مسافرت میروند چیست؟
چرا مردم به دلیل تعطیلی توجه نمیکنند و صرفاً به بهرهبرداری از خود تعطیلی اندیشه میکنند؟
چند سؤال دیگر؛ استانداری سابق خراسان رضوی در پایان دوره کار دولت سیزدهم گزارش عملکردی منتشر نموده و مدعی شده است که در بخش های انرژی تولید را افزایش داده است، اگر چنین است چرا هنوز زمستان شروع نشده به طرز بی سابقه ای شاهد قطعی برق و انرژی و افزون شدن تعطیلات برای مدیریت مصرف انرژی در کشور هستیم و چرا کسری انرژی در استان به طرز بی سابقه ای افزایش پیدا کرده است؟
سوال دیگر؛ چرا در یخبندان دیماه ۱۴۰۱ که تقریبا اقتصاد را فلج کرده بود، حجم قطعی گاز و برق به اندازه ای که امروز شاهد آن هستیم، نبود؟
البته دولت چهاردهم با صدای رسا و نارسا اعلام کرده ذخایر سوخت را با کسری ۴۰ تا ۶۰ درصدی تحویل گرفته است اما اثرات این کسری را توضیح نداده و اینکه دلیل این کسری چیست را اعلام نکرده است، آیا این کسری دلیل این حجم قطعی برق در کشور است؟
وقتی استانداری خراسان رضوی در روزهای پایانی کار خود بولتن عملکردی منتشر کرد، در گزارشی به دادههای اعلامشده و قابلتأمل استانداری مبنی بر صرفهجویی آن هم در شرایطی که سختترین دوره خشکسالی بر استان حاکم است نقدی نوشتیم اما مجال پرداختن به همه دستاوردهای اعلامی وجود نداشت.
بله آقای مدیر دلیل اینکه سندروم دیر اعلام کردن (مصلحت بر این است) شما امروز به عارضه ضداعتماد و ایجاد فاصله بین مردم و دولت تبدیلشده ، این است که از یکسو اعلام میکنید ما مشکلی نداریم و از دستاوردها سخن میرانید ولی در عمل قطعی برق مردم را از دو روز در هفته به همهروزه تغییر میدهید و بهناچار برای مدیریت مصرف گاز ادارات و مدارس را تعطیل میکنید؛ شاید امروز هم دیر باشد اما پیشنهاد میکنیم از این سندروم مصلحت سنجی برای دیر اعلام کردن سیاست و تصمیمات کمی فاصله بگیرید، به رسانهها اعتماد کنید و مردم را در تصمیمات خود شریک بدانید و برای مردم توضیح دهید، با مردم صحبت کنید، نگران نباشید اگر فلان تصمیم را اعلام کنیم ممکن است مردم تبعیت نکنند، اگر شما به مردم اعتماد کنید و نمایندگان آنها یعنی رسانه را در جریان بگذارید، مطمئن باشید رسانه در اقناعسازی عمومی یاریتان خواهد داد و در مصرف انرژی کمکحال دولت خواهد بود. ذکر این نکته در پایان اهمیت فراوان دارد که رسانه فقط صدا و سیما نیست.